Χρόνια πολλά και ευτιχισμενο το 2010!
Μέρες γιορτών αλλά και ελεύθερου χρόνου κάθομαι σπίτι και πειραματίζομαι.Δεν ξέρω τι με πιάνει...ξυπνάει ο μαστροχαλαστής μέσα μου.Και προσπαθώντας για το καλύτερο τα κάνω όλα μαντάρα...
Εξηγούμαι:
Έχω καθαρη εγκατάσταση 8.04 Hardy + Windows XP. Και ασχολούμαι αρκετά με τη φωτογραφία.
Μέχρι τώρα επεξεργαζόμουν τα αρχεία Raw της μηχανης μου ( το συστημα τα βλέπει ως .CR2) στα windows με το ACDSee Pro.
Το πρόγραμμα αυτό άφηνε μέσα στον φάκελο που ήταν και οι φωτογραφίες ένα αρχείο με τις αλλάγες τησ επεξεργασίας ( .XMP)
To πρ'οβλημα μου ήτανε ότι το GIMP δεν διάβαζε αυτά τα αρχεία .XMP με αποτέλεσμα να βλέπω τις φωτογραφίες που είχα επεξεργαστεί χωρίς καμία αλλάγη...
Ψάχνω λοιπόν στο google μήπως βρώ τρόπο να κάνω το GIMP να βλέπει τις αλλάγες και κάπου βρήκα κάποιο script (νομίζω ότι ήταν γραμμένο σε Python)που το πρόσθεσα με κάποιο τρόπο στο GIMP γιά να βλέπει τα αρχεία .XMP
Το αποτέλεσμα ήταν ότι κάθε φορά που άνοιγα ένα Raw αρχείο να εμφανίζει ένα σωρό σφάλματα και να μην ανοίγει η φωτογραφία.Απεγκαθιστώ και ξανά εγκαθιστώ το GIMP αλλά το πρόβλημα παραμένει.ΔΕΝ ανοίγουν πλέον τα αρχεία .CR2!
Προφανώς κάπου έχει κρατήσει αυτές τις ρυθμίσεις και δεν αλλάζουν;
Το κακό είναι ότι δεν θυμάμαι τι αλλάγες έχω κάνει.
Τι μπορώ να κάνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ,Γιάννης.