Σχεδιαστικα προγραμματα και αρχεια Autocad

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Σχεδιαστικα προγραμματα και αρχεια Autocad

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 24 Νοέμ 2009, 13:02

BEGINER001 έγραψε:Eπίσης και απαντω στον αγαπητό logari81 όπου αμεσα απαντησε στο ερωτημα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ οτι εχω κατεβασει ολα τα προγραμματα για βιντεο avidemux, kdenlive, kino, pitivi τα εχω δοκιμασει αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω καταφερει τιποτα. Αλλα κολλανε, αλλα κλεινουν ξαφνικά και χωρίς λογο. Ισως δεν κανω κατι καλά, ισως πρεπει να κατεβασω καποια plugins δεν ξερω αλλα το θεμα επεξεργασία βιντεο δεν το εχω λύσει ακόμα και οταν το χρειαστώ (μιλαμε ερασιτεχνικα) καταφευγω στα παραθυρα.

Off topic:
Παντα υπαρχει ενας λογος που κλεινει καποιο προγραμμα απο μονο του, και παντα υπαρχει και μια λυση εδω στο linux
να μην το ξανακανει αυτο. Κανε μια Αναζητηση στο forum για το προγραμμα που σου κλεινει,
γιατι ολα αυτα οπου ανεφερες, σε εμενα ειναι μια χαρα, οποτε πρεπει να ειναι και σε εσενα.
Αν δεν βρεις κατι, τοτε ανοιξε ενα Νεο θεμα στην καταληλη κατηγορια,
να σε βοηθησουνε ολα τα μελη να το λυσεις.
Δεν ειναι λογος αυτος να γυρισεις στα παραθυρα, χωρις να εχουμε προσπαθησει να το φτιαξουμε,
αυτο το μικρο προβλημα που εχεις!!
:thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 24 Νοέμ 2009, 13:04

@BEGINER001
Μάλλον έχεις υποτιμήσει τις δυνατότητες σου. Δεν είναι κάτι φοβερό η εγκατάσταση προγραμμάτων εκτός synaptic ουτέ εγώ ειμαι κανας πολύ σχετικός με το θέμα ,φαινεται και στην υπογραφή μου. Επίσης από tutorials,λύσεις κλπ το διαδικτυο είναι γεμάτο. Δυστυχώς η παραθυρική λογική μας καταδιώκει. Κάποια ταμπού που υπάρχουν σχετικά με το linux μας κάνουν να νομίζουμε οτι πρόκειται για τη λερναία υδρα και οχι για ένα λειτουργικό συστημα πολύ φιλικό στο χρήστη, στηριζόμενα όχι σε πραγματικά ζητήματα αλλά στην αγνοια και στις μονοπωλιακές πρακτικές. Τωρα στο θέμα μας δε θα επεκταθώ για το πως και γιατί τα proprietary formats, κανουν το βιο αβίωτο στους απλους χρήστες αλλά η λύση στο ερασιτέχνικό επίπεδο είναι η αποκλειστική χρηση οπου υπάρχει η δυνατότητα ανοιχτού format. Επίσης να έχουμε γνώση των απαιτήσεων μας και να βολεύομαστε με τις λύσεις που μας καλύπτουν 100%. Δε χρείαζεται πχ καποιος ασχετος με το θέμα να έχει autocad ή dwg-viewer για να δεί τα σχέδια του σπιτιού που του χτίζουνε. Τα ζητά σε pdf ή eps και τα βλέπει μια χαρά με το evince. δε χρειάζεται κάποιος να γκρινιάζει για τα super duper features του photoshop που δεν εχει το gimp όταν η μόνη επεξεργασία εικόνας που κάνει είναι το ξεκοκκίνισμα των ματιων κάτι που κάνει και το f-spot. Υπάρχουν άπειρα αντίστοιχα πάραδείγματα δε θα επεκταθώ παραπάνω. Οσον αφορά τα προβλήματα με τα προγράμματα επεξεργασίας video που ανέφερες ανοίξε post στις αντίστοιχες ενότητες του forum και θα βρούμε λύση!!!
Ο οδηγός για το πως εγκαθιστας προγράμματα υπαρχει ήδη http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=254
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 25 Νοέμ 2009, 15:35

BEGINER001 έγραψε:Eπίσης και απαντω στον αγαπητό logari81 όπου αμεσα απαντησε στο ερωτημα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ οτι εχω κατεβασει ολα τα προγραμματα για βιντεο avidemux, kdenlive, kino, pitivi τα εχω δοκιμασει αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω καταφερει τιποτα. Αλλα κολλανε, αλλα κλεινουν ξαφνικά και χωρίς λογο. Ισως δεν κανω κατι καλά, ισως πρεπει να κατεβασω καποια plugins δεν ξερω αλλα το θεμα επεξεργασία βιντεο δεν το εχω λύσει ακόμα και οταν το χρειαστώ (μιλαμε ερασιτεχνικα) καταφευγω στα παραθυρα.

δοκίμασε το openshot
http://www.openshotvideo.com/
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 25 Νοέμ 2009, 16:20

logari81 έγραψε:

δοκίμασε το openshot
http://www.openshotvideo.com/

Αλλα πριν το δοκιμασεις, διαβασε αυτο:

https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/723

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 25 Νοέμ 2009, 21:06

MakisM1 έγραψε:Αλλα πριν το δοκιμασεις, διαβασε αυτο:

https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/723

στην τρεχουσα εκδοση έχει επιλυθει το προβλημα που αναφερεται εδώ οπότε προχώρα αφοβα.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 30 Νοέμ 2009, 11:27

logari81 MakisM1 Ακουλοθησα τις συμβουλές σας αλλα δυστυχώς τα εκανα χαλια και δεν ξερω πως να επαναφερω το συστημα μου.

To θεμα μου περι επεξεργασιας βιντο βρισκεται εδω:
viewtopic.php?f=24&t=8756

Το ερωτημα που με βασανιζει ειναι αν μπορω να επανελθω στην προ openshot εποχη η αν θα πρεπει να κανω νεα εγκατασταση απο την αρχη.
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ugggf » 08 Δεκ 2009, 11:33

Κάνουμε (μερικοί αρχιτέκτονες) μια προσπάθεια να βρούμε opensource ή free προγράμμα CAD (με απότερο σκοπό την αντικατάσταση του AutoCAD). Σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει περισσότερο η λειτουργικότητα τους και δευτερευόντως η συμβατότητα με linux. Σε free (όχι opensource) υπάρχει το DoubleCAD XT και από εμπορικά (φτηνά - <300€) το ProjeCAD. Και τα δύο είναι για windows, σώζουν και διαβάζουν dwg και δείχνουν να μπορούν να υποκαταστήσουν αξιοπρεπώς το AutoCAD και τα οποία θα δοκιμάσω στην πορεία αν τρέχουν με wine ή/και Virtualbox. Σε opensource περιμένω μια πληροφόρηση αυτές τις μέρες και θα σας ενημερώσω αν είναι κάτι καινούριο...

http://www.doublecad.com/Products/DoubleCADXT/tabid/1100/Default.aspx
http://www.progesoft.com/en/products/progecad-2009-professional/details?page=home&act=logout
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό desktop ⇛ Ubuntu 10.04 (64bit)
Λειτουργικό netbook ⇛ Ubuntu 10.04 Netbook Edition
Προδιαγραφές desktop ⇛ CPU: AMD Phenom II X4 955 3.20GHz │ M/B: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P │ RAM: 4.0 GB │ VGA: GeForce 9600 GT │ Monitor: EIZO L768 19" (1280x1024 pixels)
Προδιαγραφές netbook ⇛ ASUS EeePC 1005HA │ CPU: Intel Atom N270 │ RAM: 1GB │ HDD: 160GB
Άβαταρ μέλους
ugggf
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 08 Δεκ 2009, 15:39

για linux cad δες στο πρώτο μου ποστ.
progecad, bricscad (λεει οτι θα εχει έτοιμη native linux εκδοση στις αρχες του 2010), zwcad δουλευουν πολύ καλά σε wine.
το arcad παντως μου φαίνεται αν και ακριβό οτι τα αξίζει τα λεφτά του (κανει 2d/3d/visualization)και σαν εμπειρία χρήσης (αποθετήρια .deb, tutorials μέσω vnc server) φαινεται να μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου. Δυστυχως δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν μου χρειάζεται αρχιτεκτονικό cad (λόγω διαφορετικής ειδικότητας). Aν έχεις διάθεση και 32 euro (δυστυχώς τόσο κάνει η δοκιμαστική εκδοση 30 ημερών :thumbdown: ) μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πείς εντυπώσεις
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Asterion » 08 Δεκ 2009, 16:02

Είχαμε ανοίξει και παλαιότερα ένα θέμα εδω: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=23&t=8114
Μήπως μπορούν, με κάποιο τρόπο, να συγχωνευτούν για να είμαστε πιο οργανωμένοι;

Πιστεύω πως είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε, οι ενδιαφερόμενοι, σε Open Source εφαρμογές, είτε είναι free, είτε όχι.
Για μένα σημασία δεν έχει να διώξουμε το Autocad και να βάλουμε ένα άλλο φθηνότερο ή και free στα pc μας, που όμως πρεσβεύει την ίδια φιλοσοφία και μας αναγκάζει να διατηρούμε windows, αλλά να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε αυτήν την φιλοσοφία, με την αντίστοιχη του open source.
Οτιδήποτε άλλο (σε προσωπικό επίπεδο) δεν έχει κανένα νόημα.
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
2 Ubuntu 12.04 precise 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-24-generic-pae
3 Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz ‖ RAM 1001 MiB ‖ P4i65G
4 nVidia NV44A [GeForce 6200] [10de:0221] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10) ⋮ wlan0: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter
Asterion
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 08 Δεκ 2009, 17:08

Asterion έγραψε:Πιστεύω πως είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε, οι ενδιαφερόμενοι, σε Open Source εφαρμογές, είτε είναι free, είτε όχι.
Για μένα σημασία δεν έχει να διώξουμε το Autocad και να βάλουμε ένα άλλο φθηνότερο ή και free στα pc μας, που όμως πρεσβεύει την ίδια φιλοσοφία και μας αναγκάζει να διατηρούμε windows, αλλά να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε αυτήν την φιλοσοφία, με την αντίστοιχη του open source.
Οτιδήποτε άλλο (σε προσωπικό επίπεδο) δεν έχει κανένα νόημα.

Θα διαφωνήσω, συμφωνώντας εν μέρει όμως μαζί σου
Σαφώς και θα πρέπει ο τελικός στόχος να είναι η δημιουργία και χρήση προγραμμάτων ελεύθερου λογισμικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε όλες τις κατηγορίες.
Όμως μεχρι τότε τι;;; Προσωπικά θεωρώ οτι η χρήση σε επαγγελματικό επίπεδο ελευθερου λειτουργικού (διανομές λίνουξ) ακόμα κι αν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται είναι κλειστές, δινει πόντους στο λίνουξ και στην υπόθεση του ελεύθερου λογισμικού (κυρίως σε θέματα εικόνας και κύρους). Χώρια που η μετάβαση σε ελευθερες εφαρμογές γίνεται πιο εύκολη.
Αλλωστε κατι αντίστοιχο κανουμε όλοι μας στην καθημερινότητα μας. Με το ubuntu χρησιμοποιούμε και κλειστό λογισμικό (flash, skype, googleearth, nvidia drivers κ.α)αλλά δε νομίζω τουλαχιστον εδω μέσα να θεωρεί κάποιος οτι η χρηση του ubuntu βαζει εμπόδια στην επικράτηση του ελεύθερου λογισμικού. Θα ήθελα πάρα πολύ το ubuntu να ήταν 100% ελευθερο όπως το gnewsense πχ αλλά αυτη τη στιγμη δε μπορει να είναι 100% χρηστικό με αυτή την τακτική και σωστα για μένα επιλέγει τη χρηστικότητα.
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες