Οδηγός εγκατάστασης-ρύθμισης Sun xVM VirtualBox

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Οδηγός εγκατάστασης-ρύθμισης Sun xVM VirtualBox

Δημοσίευσηαπό dpol » 25 Αύγ 2008, 13:19

Μία λύση που ακολούθησα εγώ στο σύστημα μου (ubuntu + virtualXP) είναι να κάνω share τον /home φάκελο από το Linux.
Κατόπιν τον έκανα map μέσα στα virtualXP σαν ξεχωριστό δίσκο.

Με αυτόν τον τρόπο έχω ΕΝΑ και μόνο σημείο από όπου και χρησιμοποιώ κοινά αρχεία όπως π.χ. mp3, φώτο, docs κλπ κλπ ανάμεσα στα δύο λειτουργικά.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα αλλά ΔΕΝ δοκίμασα είναι να αλλάξω το path του φακέλου «My documents» των XP και να ορίσω το /home στην θέση του αρχικού.
Έτσι τα ΧΡ θα μεταφέρουν το «My Documents» (με τους αντίστοιχους υποφακέλους) μέσα στο /home.
Δεν βρήκα κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα και για αυτό δεν το δοκίμασα.

Μπορεί όμως, άλλα προγράμματα των ΧΡ που φτιάχνουν και συντηρούν υποφακέλλους με δεδομένα στο My Documents, να είναι άμεσα προσβάσιμα χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζουμε τo virtual λειτουργικό κάθε φορά. ;)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλoμεσαίο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό (σε αναζήτηση/δοκιμές)
Abit IP35Pro-C2D-4Gb ram-Nvidia 8800GT-250Gb hdd
dpol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 26 Αύγ 2008, 10:38

Επανέρχομαι με νέο ζήτημα :)

Τρέχω μέσα από τα virtual windows ένα πρόγραμμα εξομοίωσης ραντάρ, το euroscope. Με αυτό μπορεί κάποιος να συνδεθεί στο δίκτυο της vatsim ως εικονικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και να παρέχει εξομοίωση ελέγχου σε χρήστες που πετάνε με το flight simulator όντας συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο.

Για επικοινωνία μεταξύ "ελεγκτή"-"πιλότων", το πρόγραμμα συνδέεται σε κάποιον voice server που του ορίζεις, ανοίγοντας ένα κανάλι μέσα στο οποίο συνδέεται και ο κάθε πιλότος. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: κάθε φορά που μιλάω όταν είμαι συνδεδεμένος στο κανάλι ως ελεγκτής, έχω επιστροφή της φωνής μου!
Στην αρχή νόμιζα οτι η επιστροφή ήταν απλά κατευθείαν από το μικρόφωνό μου, αλλά ακόμη κι όταν απενεργοποίησα το playback του μικροφώνου, και πάλι με άκουγα! Επιπλέον, η φωνή μου έρχεται κάπως αλλοιωμένη και με μικρή καθυστέρηση, σημάδι ότι έχει περάσει πρώτα από τον voice server. Φαντάζομαι λοιπόν ότι κάτι συμβαίνει και ο voice server, όταν "εκπέμπει" την φωνή μου σε όλους τους χρήστες του καναλιού, μου την επιστρέφει και σε εμένα!

Κάτι τέτοιο στα windows δεν συνέβαινε. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι στο δίκτυο? Να αναγνωρίζεται πχ το εικονικό λειτουργικό σαν ξεχωριστός client ή κάτι τέτοιο? :roll:
Για πρόσβαση στο διαδίκτυο έχω ένα usr 9105 ethernet router. Δεν έκανα την ρύθμιση για το LAN που περιγράφεται στον οδηγό, γιατί φαντάστηκα ότι δεν μου χρειάζεται, μιας και δεν με ενδιαφέρει να έχω πρόσβαση από άλλους υπολογιστές εντός του home lan (πχ το laptop) στο εικονικό λειτουργικό...
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 26 Αύγ 2008, 10:54

digibill έγραψε:Επανέρχομαι με νέο ζήτημα :)

Τρέχω μέσα από τα virtual windows ένα πρόγραμμα εξομοίωσης ραντάρ, το euroscope. Με αυτό μπορεί κάποιος να συνδεθεί στο δίκτυο της vatsim ως εικονικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και να παρέχει εξομοίωση ελέγχου σε χρήστες που πετάνε με το flight simulator όντας συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο.

Για επικοινωνία μεταξύ "ελεγκτή"-"πιλότων", το πρόγραμμα συνδέεται σε κάποιον voice server που του ορίζεις, ανοίγοντας ένα κανάλι μέσα στο οποίο συνδέεται και ο κάθε πιλότος. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: κάθε φορά που μιλάω όταν είμαι συνδεδεμένος στο κανάλι ως ελεγκτής, έχω επιστροφή της φωνής μου!
Στην αρχή νόμιζα οτι η επιστροφή ήταν απλά κατευθείαν από το μικρόφωνό μου, αλλά ακόμη κι όταν απενεργοποίησα το playback του μικροφώνου, και πάλι με άκουγα! Επιπλέον, η φωνή μου έρχεται κάπως αλλοιωμένη και με μικρή καθυστέρηση, σημάδι ότι έχει περάσει πρώτα από τον voice server. Φαντάζομαι λοιπόν ότι κάτι συμβαίνει και ο voice server, όταν "εκπέμπει" την φωνή μου σε όλους τους χρήστες του καναλιού, μου την επιστρέφει και σε εμένα!

Κάτι τέτοιο στα windows δεν συνέβαινε. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι στο δίκτυο? Να αναγνωρίζεται πχ το εικονικό λειτουργικό σαν ξεχωριστός client ή κάτι τέτοιο? :roll:
Για πρόσβαση στο διαδίκτυο έχω ένα usr 9105 ethernet router. Δεν έκανα την ρύθμιση για το LAN που περιγράφεται στον οδηγό, γιατί φαντάστηκα ότι δεν μου χρειάζεται, μιας και δεν με ενδιαφέρει να έχω πρόσβαση από άλλους υπολογιστές εντός του home lan (πχ το laptop) στο εικονικό λειτουργικό...

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό που θα σου πω γιατί όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το δοκιμάσω, αλλά όταν συνδέεις (πιθανών γιατί δεν το διευκρίνησες) το headset εκτός του ότι το βλέπουν τα winblows το βλέπει και το ubuntu. Εκεί παίζεται κάτι με την επιστροφή της φωνής. Δοκίμασε τις ρυθμίσεις ήχου από το ubuntu, να μην βλέπει το headset (κάντο mute) έτσι ώστε να το βλέπουν μόνο τα winblows και πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου.

Εάν όχι, κάνε σε παρακαλώ ένα νέο ποστ με το πρόβλημά σου σε άλλη ενότητα και όχι εδώ στον οδηγό. Έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις απαντήσεις.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 26 Αύγ 2008, 11:26

bullgr έγραψε:όταν συνδέεις (πιθανών γιατί δεν το διευκρίνησες) το headset εκτός του ότι το βλέπουν τα winblows το βλέπει και το ubuntu. Εκεί παίζεται κάτι με την επιστροφή της φωνής. Δοκίμασε τις ρυθμίσεις ήχου από το ubuntu, να μην βλέπει το headset (κάντο mute) έτσι ώστε να το βλέπουν μόνο τα winblows και πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου.

Εάν όχι, κάνε σε παρακαλώ ένα νέο ποστ με το πρόβλημά σου σε άλλη ενότητα και όχι εδώ στον οδηγό. Έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις απαντήσεις.

Όπως προείπα, η επιστροφή είναι κατά πάσα πιθανότητα από τον server, αφού έρχεται με μικρή χρονοκαθυστέρηση και επιπλέον η ποιότητα του ήχου είναι μειωμένη.
Εννοείται ότι έχω απενεργοποιήσει το playback και από το ubuntu και από τα virtual windows (παρεμπιπτόντως, φαίνεται ότι στα virtual windows δεν λειτουργούν όλοι οι διακόπτες ήχου, αφού πολλοί δεν κάνουν τίποτα).

Γι'αυτό και έκανα το ποστ εδώ, γιατί φαντάστηκα ότι κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις του δικτύου :roll:
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 26 Αύγ 2008, 13:33

digibill έγραψε:Όπως προείπα, η επιστροφή είναι κατά πάσα πιθανότητα από τον server, αφού έρχεται με μικρή χρονοκαθυστέρηση και επιπλέον η ποιότητα του ήχου είναι μειωμένη.
Εννοείται ότι έχω απενεργοποιήσει το playback και από το ubuntu και από τα virtual windows (παρεμπιπτόντως, φαίνεται ότι στα virtual windows δεν λειτουργούν όλοι οι διακόπτες ήχου, αφού πολλοί δεν κάνουν τίποτα).

Γι'αυτό και έκανα το ποστ εδώ, γιατί φαντάστηκα ότι κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις του δικτύου :roll:

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερο είναι να δώσεις τις ρυθμίσεις για σύνδεση δικτύου μέσω host interface (έτσι έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε σταθερή ή dhcp ip στο μηχάνημά μας σύμφωνα με το φυσικό μας δίκτυο).

Δοκίμασε το μήπως λυθεί το πρόβλημά σου.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 26 Αύγ 2008, 19:46

Το δοκίμασα, αλλά όταν ήρθε η ώρα να περάσω αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων
auto br0
iface br0 inet static
bridge_ports eth0
address 192.168.1.3
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.100

Κάτι πήγε στραβά και δεν είχα καθόλου πρόσβαση στο δίκτυο! Προφανώς κάτι έβαλα λάθος. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πού θα βρω ποιά είναι η αντίστοιχη τιμή κάθε παραμέτρου για την περίπτωσή μου? Πού να κοιτάξω στο interface του router μου? Tι σημαίνει κάθε τιμή από τα παραπάνω?
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dpol » 27 Αύγ 2008, 13:59

Η βοήθεια της SUN σχετικά με την ρύθμιση δικτίου νομίζω ότι μπορεί να σε καλύψει.
Ρίξε μια ματιά εκεί.
(το HELP εννοώ :) )
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλoμεσαίο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό (σε αναζήτηση/δοκιμές)
Abit IP35Pro-C2D-4Gb ram-Nvidia 8800GT-250Gb hdd
dpol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 27 Αύγ 2008, 14:13

dpol έγραψε:Η βοήθεια της SUN σχετικά με την ρύθμιση δικτίου νομίζω ότι μπορεί να σε καλύψει.
Ρίξε μια ματιά εκεί.
(το HELP εννοώ :) )

Χμ, δεν το είχα υπ'όψιν μου αυτό, θα το κοιτάξω...
Θενξ!
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 22 Σεπ 2008, 22:56

δυο λογια για το πως βλεπουμε το φακελο /home (ή τον οποιο αλλο) απο win xp.

1.παμε devices->shared folders->machine folders και εκει προσθετουμε το home
2.κανουμε install το guest additions (My Computer-> (D:)Virtual Box Guest Additions
3.αφου γινει restart το συστημα παμε Start->Run και δινουμε net use x: \\vboxsvr\home
4.ανοιγουμε το My Computer και τσουπ να τος!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 19 Οκτ 2008, 21:06

Έχω εγκαταστήσει τα XP και όλα λειτουργούν κανονικά. Δυστυχώς όμως δεν έχω ήχο. Τι μπορεί να φταίει;

Επίσης. Το "κουτί" που δημιούργησα μπορώ να το μεταφέρω και σε άλλο υπολογιστή που έχει Sun xVM VirtualBox;; Με ενδιαφέρει για όταν θα κάνω format και θα το ξαναπεράσω, να μην ξανακάνω εγκατάσταση τα XP.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials