Επανέρχομαι με νέο ζήτημα
Τρέχω μέσα από τα virtual windows ένα πρόγραμμα εξομοίωσης ραντάρ, το
euroscope. Με αυτό μπορεί κάποιος να συνδεθεί στο δίκτυο της
vatsim ως εικονικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και να παρέχει εξομοίωση ελέγχου σε χρήστες που πετάνε με το flight simulator όντας συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο.
Για επικοινωνία μεταξύ "ελεγκτή"-"πιλότων", το πρόγραμμα συνδέεται σε κάποιον voice server που του ορίζεις, ανοίγοντας ένα κανάλι μέσα στο οποίο συνδέεται και ο κάθε πιλότος. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: κάθε φορά που μιλάω όταν είμαι συνδεδεμένος στο κανάλι ως ελεγκτής, έχω επιστροφή της φωνής μου!
Στην αρχή νόμιζα οτι η επιστροφή ήταν απλά κατευθείαν από το μικρόφωνό μου, αλλά ακόμη κι όταν απενεργοποίησα το playback του μικροφώνου, και πάλι με άκουγα! Επιπλέον, η φωνή μου έρχεται κάπως αλλοιωμένη και με μικρή καθυστέρηση, σημάδι ότι έχει περάσει πρώτα από τον voice server. Φαντάζομαι λοιπόν ότι κάτι συμβαίνει και ο voice server, όταν "εκπέμπει" την φωνή μου σε όλους τους χρήστες του καναλιού, μου την επιστρέφει και σε εμένα!
Κάτι τέτοιο στα windows δεν συνέβαινε. Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι στο δίκτυο? Να αναγνωρίζεται πχ το εικονικό λειτουργικό σαν ξεχωριστός client ή κάτι τέτοιο?
Για πρόσβαση στο διαδίκτυο έχω ένα usr 9105 ethernet router. Δεν έκανα την ρύθμιση για το LAN που περιγράφεται στον οδηγό, γιατί φαντάστηκα ότι δεν μου χρειάζεται, μιας και δεν με ενδιαφέρει να έχω πρόσβαση από άλλους υπολογιστές εντός του home lan (πχ το laptop) στο εικονικό λειτουργικό...