Μετατροπή PDF σε εικόνα  Το θέμα επιλύθηκε

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Μετατροπή PDF σε εικόνα  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό jennie » 26 Σεπ 2009, 12:27

Έχω σε PDF ένα σκαναρισμένο βιβλίο περίπου 1000 σελίδες και θέλω να το μετατρέψω σε εικόνες (jpg, bmp, png ή tiff), που στη συνέχεια θα συμπιεστούν σε αρχείο .zip (για χρήση σε συγκεκριμένο πρόγραμμα που υποστηρίζει μόνο αυτά τα είδη αρχείων).
Η λύση που έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή είναι:
Κώδικας: Επιλογή όλων
pdftoppm
pnmtopng -compress 9

Το κείμενο που προκύπτει είναι μεν ευανάγνωστο, αλλά το μέγεθος αυξάνεται από τα 35ΜΒ του PDF σε 100ΜΒ.
Έχει κανείς να προτείνει κάποια καλύτερη λύση;
Έχω ήδη δοκιμάσει το imagemagick (από τερματικό και avconvert), αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αναγνώσιμο.
Καθώς και το GIMP, που είχε καλό αποτέλεσμα (αν και νομίζω ότι πήρε περισσότερο χώρο), αλλά μάλλον θα χρειαστώ αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κάνω batch μετατροπή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Έχοντας δοκιμάσει όλες τις λύσεις που προτάθηκαν, θα πρότεινα δύο λύσεις για όσους ενδιαφέρονται για κάτι αντίστοιχο. Και οι δύο χρησιμοποιούν προεγκατεστημένα προγράμματα από τo τερματικό:
1. Εξάγει όλες τις εικόνες που περιέχονται στο pdf στην αρχική τους ανάλυση.
pdfimages ΑΡΧΙΚΟ.pdf ΝΕΟ

2. Δημιουργεί μία εικόνα για κάθε σελίδα του pdf.
pdftoppm ΑΡΧΙΚΟ.pdf ΝΕΟ

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι αρχεία .pbm. Μπορείτε να τα μετατρέψετε σε .png ή .jpg με τις εντολές:
pnmtopng -compress 9

pnmtojpeg

Για περισσότερα, δείτε το man των παραπάνω εντολών. (Επίσης, υπάρχει και το pdftotext που εξάγει το κείμενο από αρχεία .pdf)
Τελευταία επεξεργασία από jennie και 29 Σεπ 2009, 12:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Μετατροπή PDF σε εικόνα

Δημοσίευσηαπό logari81 » 26 Σεπ 2009, 12:43

gs -sDEVICE=png256 -q -dNOPAUSE -dBATCH -r60x60 -sOutputFile=output.png filename.pdf

όπου το
-r60x60
καθορίζει την ανάλυση οπότε βαζεις ότι θελεις.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 26 Σεπ 2009, 12:47

Με το πρόβλημα αυτό δεν γίνεται τίποτα... Μετατρέποντας μια σελίδα pdf σε εικόνα, αυξάνεται το μέγεθος του αρχείου καθώς πλέον η σελίδα αποθηκεύεται ως εικόνα, σε αντίθεση με το φορμάτ του pdf που λειτουργεί "έξυπνα" και δεν αποθηκεύει τη σελίδα ως εικόνα.

Δυστυχώς μπορεί αυτό που θα πω να μην αρέσει σε κάποιους αλλά η συμπίεση του jpg είναι καλύτερη ως προς το μέγεθος του αρχείου σε αντίθεση με το png... Στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα το jpg... Θα δεις όντως αρκετά μεγάλη διαφορά στο μέγεθος των αρχείων...

Επίσης κάτι άλλο σημαντικό που θα μειώσει το μέγεθος των αρχείων, εάν το βιβλίο δεν είναι έγχρωμο, τότε επέλεξε τη δημιουργία εικόνων σε grayscale... Θα μειωθεί δραματικά το μέγεθος των αρχείων απ' ότι εάν τα κάνεις σε rgb...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 26 Σεπ 2009, 13:08

Ανοιξε τερματικο στο φακελο με τα pdf αρχεια σου - και δωσε
convert *.pdf test.jpg

Το αποτελεσμα θα ειναι test-0.jpg, test-1.jpg...!!
Αν σε βολευει κατι τετοιο.... :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 26 Σεπ 2009, 13:22

Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω σε jpg, αν κάποιος μου πει τι πρόγραμμα και ρυθμίσεις να χρησιμοποιήσω.
Το convert που έγραψε ο @vagrale13 το είχα ήδη χρησιμοποιήσει (ανήκει στο imagemagick), αλλά είτε μετατρέπω σε jpg είτε σε png το αποτέλεσμα δε διαβάζεται. Αν και χρησιμοποίησα ακριβώς την εντολή που έγραψες, πράγμα που λογικά σημαίνει ότι δεν έγινε επιπλέον συμπίεση του αρχείου.
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 26 Σεπ 2009, 13:33

Αν θελεις να δωκιμασεις και ενα script που εχω βρει,για μετατροπη σε .png (το εχω δωκιμασει)
Μονο που ειναι στα Ιταλικα :mrgreen:
Δες το αν θελεις ........
http://www.webmate.it/
Δεν εχω βρει κατι αλλο για μαζικη μετατροπη..... :roll:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 26 Σεπ 2009, 13:54

jennie έγραψε:Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω σε jpg, αν κάποιος μου πει τι πρόγραμμα και ρυθμίσεις να χρησιμοποιήσω.
Το convert που έγραψε ο @vagrale13 το είχα ήδη χρησιμοποιήσει (ανήκει στο imagemagick), αλλά είτε μετατρέπω σε jpg είτε σε png το αποτέλεσμα δε διαβάζεται. Αν και χρησιμοποίησα ακριβώς την εντολή που έγραψες, πράγμα που λογικά σημαίνει ότι δεν έγινε επιπλέον συμπίεση του αρχείου.

το convert απόσο θυμαμαι χρησιμοποιεί ως background το gs. Με την εντολή που σου έδωσα στο προηγουμενο ποστ μπορεις να χρησιμοποιήσεις κατευθειαν το gs με την δυνατότητα να ορίσεις εσυ την αναλυση που θέλεις.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 26 Σεπ 2009, 14:18

Η δική μου πρόταση στο θέμα της μαζικής μετατροπής:

κατεβάζεις το XnView το οποίο σε έχει την επιλογή να κάνεις μαζικές μετατροπές απο τον σύνδεσμο παρακάτω:
http://download.xnview.com/XnView-static-fc4.i386.rpm

Έπειτα κάνεις εγκατάσταση (άν δεν το έχεις) το alien για να μετατρέψεις σε deb το πακέτο.

sudo apt-get install alien

Αφού έχεις κάνει την εγκατάσταση πας στο τερματικό και δίνεις:
* Να είσαι στο φάκελο που έχει κατέβει το αρχείο *
sudo alien -k XnView-static-fc4.i386.rpm

Σου εμφανίζει το deb αρχείο. Κάντο εγκατάσταση και μόλις τελειώσει και αυτό
Εφαρμογές -> Γραφικά -> XnView

Διαλέγεις την επιλογή multi convert και κάνεις παπάδες απο το advance operations.. :mrgreen:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 26 Σεπ 2009, 15:06

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Έχουμε και λέμε:
Το gs μου κάνει το κείμενο αλλαντάλλων.
Στο ενδιάμεσο πέτυχα το xpdf-utils (από synaptic) που περιέχει ένα προγραμματάκι pdfimages που εξάγει την εικόνα (μορφή pbm) από το pdf. Μετά χρησιμοποίησα το pnmtopng (που εξακολουθεί να μου δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα από πλευράς συμπίεσης/μεγέθους) και πήρα ένα αρχείο 1800χ2900 στα 92ΚΒ για μία σελίδα. Η ίδια σελίδα μου έβγαινε 77ΚΒ με την πρώτη μέθοδο που είχα ακολουθήσει αλλά με ανάλυση 900χ1450. Και τώρα ψάχνω να βρω τρόπο να μειώσω την ανάλυση στο pnmtopng και δεν τα καταφέρνω. Έχω δοκιμάσει διάφορες επιλογές για το -phys, αλλά η ανάλυση μένει η ίδια. Και αν δοκιμάσω να το κάνω με τις κλασικές μεθόδους (από gimp, avconvert κτλ.), μου βγαίνει μεγαλύτερο αντί για μικρότερο αρχείο!!
Α, και το παραπάνω πρόγραμμα αποφάσισε να μου αφαιρέσει το cups όταν εγκαταστάθηκε (Ouch! Ελπίζω να μην μπλέξω όταν θα το ξαναβάλω).
Συνοψίζοντας, τώρα έχω ένα αρχείο pbm, του οποίου θέλω να μειώσω την ανάλυση στο μισό περίπου και να το μετατρέψω σε png χωρίς να έχω μεγάλες απώλειες ποιότητας. Πάντως, από ότι φαίνεται η αρχική μέθοδος που είχα χρησιμοποιήσει έδινε όντως καλή σχέση ποιότητας/μεγέθους, οπότε μπορεί απλά να κρατήσω αυτήν.
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 26 Σεπ 2009, 18:26

Mitsakos έγραψε:

Έπειτα κάνεις εγκατάσταση (άν δεν το έχεις) το alien για να μετατρέψεις σε deb το πακέτο.

sudo apt-get install alien

μονο rpm μετατρεπει?
για tar.bz2 υπαρχει κατι αναλογο?
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 32bit σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες