K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |
midkin έγραψε:Μπορείτε να μου δώσετε τον τρόπο σύνταξης της .bashrc ;
Αν θέλω να προσθέσω στην PATH τη διαδρομή "/home/user/Desktop", τι ακριβώς πρέπει να γράψω στο τερματικό;
Αν στη συνέχεια θέλω να σβήσω τη διαδρομή "/home/user/Desktop" από την PATH, τι γράφω;
Τέλος, αν δεν θέλω μία διαδρομή να προστίθεται στην PATH μόνιμα αλλά μόνο για την εκτέλεση ενός προγράμματος, υπάρχει κάποιος κώδικας που μπορώ να γράψω στην python έτσι ώστε όταν εκτελείτε το πρόγραμμα να προσθέτει μία διαδρομή στην PATH και μόλις η εκτέλεση του ολοκληρώνεται να διαγράφεται αυτόματα από την PATH; Δεν θέλω να πατάω στο τερματικό PATH=$PATH .... θέλω να γίνεται μέσω του προγράμματος.
Ευχαριστώ και πάλι.(!)
έγραψε:Για να μπορεί να αναγνωρίζεται από τη γραμμή εντολών θα πρέπει να προσθέσουμε αυτό το φάκελο στο path. path είναι μια μεταβλητή περιβάλλοντος η οποία περιέχει φακέλους στους οποίους βρίσκονται εκτελέσιμα. Αυτή συνήθως ορίζεται στο αρχείο .bashrc το οποιο βρίσκεται στον αρχικό μας κατάλογο (/home/dimitris). Η σύνταξη με ένα παράδειγμα είναι η εξής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
PATH=$PATH:/usr/bin/:/usr/local/:/home/dimitris/bin
H εντολή αυτή βάζει στη μεταβλητή path ό,τι υπήρχε προηγουμένως ($PATH), έπειτα το φάκελο /usr/bin/, έπειτα το /usr/local/ και στο τέλος το φάκελο /home/dimitris/bin
Να τονίσω ότι η $PATH είναι απαραίτητη γιατί διαφορετικά οι προεπιλεγμένοι φάκελοι του συστήματος να μη λειτουργούν.
PATH=$PATH:/usr/bin/:/usr/local/:/home/midkin/Desktop/crazyFOLDER
source ~/.bashrc
midkin έγραψε:
έγραψε:Αν κατάλαβα καλά, ανοίγω το κρυφό αρχείο .bashrc και απλά κάνω copy-paste τον κώδικα στο τέλος του αρχείου;
midkin έγραψε:
έγραψε:Ή μήπως το γράφω στην κονσόλα; (αν και έχω την εντύπωση πως αν το γράψω στην κοσνόλα δεν μένει για πάντα αλλά μέχρι να την κλείσω).
/home/midkin/Desktop/crazyFOLDER/crazyFile.py
cd /home/midkin/Desktop/crazyFOLDER/ && ./crazyFile.py
K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |
/home/gerry/python
# -*- coding: utf-8 -*-