Doc σε Odt και στοίχιση...

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Doc σε Odt και στοίχιση...

Δημοσίευσηαπό PaPo » 29 Ιουν 2009, 18:58

Καλησπέρα στην κοινότητα..

Έχω πρόβλημα με το openoffice παιδιά. Έχω ένα αρχείο .doc(μην πείτε γιατί doc, είναι άλλη συζήτηση αυτή με τους καθηγητές εδώ) το οποίο το έφτιαξα στο πανεπιστήμιο για μία εργασία που είχα. Επειδή στο μάθημα κόπηκα είπα σιγά σιγά να κάτσω να την ξανακάνω ανοίγοντας ξανά το doc και κάνοντας το πρώτα odt. Κάνω αποθήκευση ως odt και το ανοίξω ξανά.. Αλλά υπάρχει πρόβλημα.....

Σε κάθε σελίδα έχω βάλει υποσέλιδο και κεφαλίδα η οποία πρέπει να βγαίνει σε κάθε σελίδα. Έλα όμως που με την αποθήκευση σε odt χάθηκε.. Επίσης παρατηρώ ότι όταν ανοίγω το doc, η στοίχιση που έχω κάνει στο office χαλάει στο openoffice με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται σωστά. Όταν πάω να φτιάξω την στοίχιση μου χάνεται ο πίνακας που έχω φτιάξει ως δια μαγείας....

Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά...;;;
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Doc σε Odt και στοίχιση...

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 29 Ιουν 2009, 19:09

Έχεις εγκαταστήσει τις γραμματοσειρές τις Microsoft?
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 29 Ιουν 2009, 19:47

kaingeo έγραψε:Έχεις εγκαταστήσει τις γραμματοσειρές τις Microsoft?

Τις είχε μέσα όλες.. Για να μου βγάζει default την TimesNewRoman σημαίνει ότι είναι μέσα λογικά...
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Spock » 29 Ιουν 2009, 20:09

Οι στοιχίσεις στο openoffice είναι λίγο διαφορετικές από αυτές του ms office. Γι' αυτό βγάζει αυτό το πρόβλημα. Το κακό είναι ότι αφού δεν έχω windows στον υπολογιστή μου, άρα και ούτε ms office, δεν μπορώ να δω πόσο ακριβώς είναι τα περιθώρια του ms office, ώστε να ρυθμίσω αναλόγως τα περιθώρια στο open, όταν ανοίγω αρχεία doc...
1 Γνώσεις Linux: Αρκετές ┃ Προγραμματισμού: Βασικό επίπεδο Python ┃ Αγγλικών: Άπταιστα
2 Ubuntu 19.04 5.0 64bit (en_US.UTF-8, Gnome 3.32)
3 Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz ‖ RAM 3828 MiB ‖ Dell Inc. 05GRXT - Dell Inc. Latitude E5530 non-vPro
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 eth0: Broadcom NetXtreme BCM5761 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1681] (rev 10) ⋮ wlan0: Intel Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak] [8086:0082] (rev 34)
Άβαταρ μέλους
Spock
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 29 Ιουν 2009, 20:14

Οταν ανοιγεις το αρχειο .doc, μεσα απο το openoffice, διαλεξε ακριβως το τυπο και την εκδοση του αρχειου (πχ word 2000, word 95 κτλ.), μπορει το openoffice να μην αναγνωριζει την ακριβη εκδοση του αρχειου.

Σαν εσχατη λυση θα σου συνιστουσα να κανεις το εξης. Μεσα απο windows μετετρεψε το αρχειο .doc σε καποια αλλη μορφη που αναγνωριζει και το οffice και το openoffice και ανοιξε το με το openoffice. Μπορεις ακομα και να το μετατρεψεις σε .pdf.
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 29 Ιουν 2009, 20:23

PaPo έγραψε:

Τις είχε μέσα όλες.. Για να μου βγάζει default την TimesNewRoman σημαίνει ότι είναι μέσα λογικά...

όχι δεν είναι
Σου δείχνει ότι χρησιμοποιεί times new roman γιατί έτσι του λέει το .doc αλλά δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει-καταλάβει αν δεν εγκατασταθούν.

Σε κανένα ubuntu δεν είναι προεγκατεστημένα τα true type fonts (Arial , Times New Roman...κτλπ)

Βήμα 1ο
Πήγαινε
System --> Administration --> Synaptic Package Manager
Ανοίγει ενα νεο παράθυρο
Πατάς το κουμπί search και στο παραθυράκι που θα ανοίξει πληκτρολογείς στο πεδίο msttcorefonts
Τα μαρκάρεις για εγκατάσταση και πατάς Apply (το τίκ στο πάνω μέρος) και τώρα είσαι έτοιμος
Δοκίμασε τώρα να δεις αν όλα φαίνονται οκ σε ενα νέο doc.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση εδώ είμαστε :geek:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 30 Ιουν 2009, 16:51

@ntonius έγραψε:
PaPo έγραψε:

όχι δεν είναι
Σου δείχνει ότι χρησιμοποιεί times new roman γιατί έτσι του λέει το .doc αλλά δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει-καταλάβει αν δεν εγκατασταθούν.

Σε κανένα ubuntu δεν είναι προεγκατεστημένα τα true type fonts (Arial , Times New Roman...κτλπ)

Βήμα 1ο
Πήγαινε
System --> Administration --> Synaptic Package Manager
Ανοίγει ενα νεο παράθυρο
Πατάς το κουμπί search και στο παραθυράκι που θα ανοίξει πληκτρολογείς στο πεδίο msttcorefonts
Τα μαρκάρεις για εγκατάσταση και πατάς Apply (το τίκ στο πάνω μέρος) και τώρα είσαι έτοιμος
Δοκίμασε τώρα να δεις αν όλα φαίνονται οκ σε ενα νέο doc.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση εδώ είμαστε :geek:

Το έκανα αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε. Βασικά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν αυτό που τα κείμενα πήγαιναν πιο πάνω απ' ότι έπρεπε...
Αλλά άντε αυτό με μερικά enter και backspace λύνεται...

Το άλλο που έχω απορία..... Τα υποσέλιδα και οι κεφαλίδες γιατί χάνονται με μια απλή μετατροπή από doc σε odt.. Εντάξει με μία πολύ μικρή επεξεργασία το πρόβλημα λύθηκε αλλά γιατί αυτή η "ασυμβατότητα" αν μπορούσαν να την πω έτσι....
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Ιουν 2009, 17:21

PaPo έγραψε:
Το έκανα αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε. Βασικά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν αυτό που τα κείμενα πήγαιναν πιο πάνω απ' ότι έπρεπε...

Το άλλο που έχω απορία..... Τα υποσέλιδα και οι κεφαλίδες γιατί χάνονται με μια απλή μετατροπή από doc σε odt.. Εντάξει με μία πολύ μικρή επεξεργασία το πρόβλημα λύθηκε αλλά γιατί αυτή η "ασυμβατότητα" αν μπορούσαν να την πω έτσι....

Ασυμβατότητα και στην δική σου περίπτωση είναι ότι δέχεσαι να δώσεις εργασία σε .doc , η την κάνεις στο Εργαστήριο τμήματος δηλαδή μετατροπή που έχεις γράψει σε .odt η απλά δηλώνεις ρητά κ.Καθηγητά δεν έχω winblows δεν έχω winblows office έχω OpenOffice και μπορώ να δώσου εργασία μου σε .odt , .doc όπως το βγάλει σε σας η και σε PDF που δεν αλλάζει σε κανένα O.S. οπότε δεν έχω καμία υποχρέωση να την δίνω σε .doc δεν γράφει πουθενά ότι είσαι υποχρεωμένος να έχεις winblows office σε κανένα επίσημο έγγραφο άρα θα έχεις δίκιο 100% .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 30 Ιουν 2009, 21:04

linuxman έγραψε:
PaPo έγραψε:

Ασυμβατότητα και στην δική σου περίπτωση είναι ότι δέχεσαι να δώσεις εργασία σε .doc , η την κάνεις στο Εργαστήριο τμήματος δηλαδή μετατροπή που έχεις γράψει σε .odt η απλά δηλώνεις ρητά κ.Καθηγητά δεν έχω winblows δεν έχω winblows office έχω OpenOffice και μπορώ να δώσου εργασία μου σε .odt , .doc όπως το βγάλει σε σας η και σε PDF που δεν αλλάζει σε κανένα O.S. οπότε δεν έχω καμία υποχρέωση να την δίνω σε .doc δεν γράφει πουθενά ότι είσαι υποχρεωμένος να έχεις winblows office σε κανένα επίσημο έγγραφο άρα θα έχεις δίκιο 100% .

Καλά...θεωρητικά ο καθηγητής θα έπρεπε να έχει .odt viewer (που είναι και δωρεάν άλλωστε) και να καλύπτει κάθε μορφή κειμένου που μπορεί να του στείλουν...(πολύ σωστά είπες δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν όλοι winblows)
αλλά βγάζεις άκρη με την πλειοψηφία των καθηγητών?

Παραξενεύομαι παρ όλα αυτά γιατί έχει ασυμβατότητες το παιδί ενώ εγώ σε ότι μετατροπές έκανα δεν είχα κανένα πρόβλημα
(και να σημειώσουμε ότι είχα πολύ απαιτητικά αρχεία για μετατροπή γιατί εκτός από μορφοποιημένο κείμενο περιείχαν και μαθηματικούς τύπους κλάσματα , ρίζες κτλπ..)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 03 Ιούλ 2009, 10:56

@ntonius έγραψε:
Καλά...θεωρητικά ο καθηγητής θα έπρεπε να έχει .odt viewer (που είναι και δωρεάν άλλωστε) και να καλύπτει κάθε μορφή κειμένου που μπορεί να του στείλουν...(πολύ σωστά είπες δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν όλοι winblows)
αλλά βγάζεις άκρη με την πλειοψηφία των καθηγητών?

Παραξενεύομαι παρ όλα αυτά γιατί έχει ασυμβατότητες το παιδί ενώ εγώ σε ότι μετατροπές έκανα δεν είχα κανένα πρόβλημα
(και να σημειώσουμε ότι είχα πολύ απαιτητικά αρχεία για μετατροπή γιατί εκτός από μορφοποιημένο κείμενο περιείχαν και μαθηματικούς τύπους κλάσματα , ρίζες κτλπ..)

Με τους καθηγητές δεν βγάζεις άκρη, ειδικά όταν αυτοί είναι 70+ χρονών, τραυλίζουν και ακόμα απαιτούν να πας την εργασία σε δισκέτα γιατί με usb κολλάει το μηχανάκι τους ιούς...!!! Του λέω δεν έχω παράθυρα και από μένα δεν μπορείτε να κολλήσετε τίποτα αλλά αυτός το χαβά του...

Τώρα για τις ασυμβατότητες δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.. Το πολύ πολύ να την δουλέψω σε doc ή να κάνω μία απλή αντιγραφή-επικόλληση τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα...
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες