Μάθημα 0 - Εισαγωγή

...ασύγχρονα μαθήματα python

Re: Μάθημα 0 - Εισαγωγή

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Ιουν 2009, 23:17

tester
Off topic:
Δεν ζητάς πολλά ... , απλά έχουμε αποφασίσει για την ώρα έτσι να γίνονται τα μαθήματα σε εδική κατηγορία στο forum και αργότερα βλέπουμε .
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 04 Ιουν 2009, 01:27

tester έγραψε:συγχαρητήρια για τη προσπάθεια, είναι αξιέπαινη. θέλει μεγάλο κουράγιο να γίνει κάτι τέτοιο σε forum. το καταλληλότερο εργαλείο για ασύγχρονα μαθήματα θα ήταν βέβαια
ήδη προσφέρθηκε κάποιο μέλος μας να προσπαθήσει/πειραματιστεί να το στήσει, αν πάει καλά και συνεχίσει να έχει τη διάθεση, θα μας ενημερώσει :D ...όμως μη βιαζόμαστε, σιγά σιγά για να έχουμε συνέπεια και συνέχεια ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 05 Ιουν 2009, 15:51

Off topic:
Κύριε εγώ το τελείωσα το διάβασμα για αυτήν την βδομάδα.
Να πάω να παίξω τώρα? :lol:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 05 Ιουν 2009, 21:16

ftso
χμμ
μπορείς να παίξεις με τον interpreter της python
(βλέπε : δουλειά και διασκέδαση :lol: :lol: :lol: )
;) :P
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 05 Ιουν 2009, 22:53

sokoban4ever έγραψε:ftso
χμμ
μπορείς να παίξεις με τον interpreter της python
(βλέπε : δουλειά και διασκέδαση :lol: :lol: :lol: )
;) :P

Το έκανα και αυτό :D

Πριν λίγο ήθελα να αποκρυπτογραφήσω των κωδικό απο το msn στο emesene (απο το αρχέιο που αποθηκεύετε) και αφού διάβασα τον κώδικα του emesene (είναι python :D ) και είδα πως κρυπτογραφείτε με τρεις εντολές το κατάφερα :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό DarkLord » 06 Ιουν 2009, 00:08

α ναι το είδα και εγώ αλλά τι είδους αποκρυπτογράφηση έκανες ??
στα .pyc αρχεία λες ??
DarkLord
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Ιουν 2009, 01:05

όχι, νομίζω δεν κατάλαβες.
Το emesene αποθηκεύει τον msn κωδικό του χρήστη σε ένα αρχείο .dat αν θυμάμαι καλά με κάποια κρυπτογράφηση.
Έτσι μπορείς να δεις μόνο τον κρυπτογραφημένο κώδικα.
Για αν τον αποκρυπτογραφήσω διάβασα το source του emesene και είδα πως κάνει την κρυπτογράφηση.
Μετά έκανα λίγο googling και βρήκα την εντολή που κάνει το αντίστροφο και την έτρεξα. Και βουαλά password!

Ένα σχόλιο μέσα απο τον κώδικα του emesene:
Κώδικας: Επιλογή όλων
'''This class manages the file that hold the user:password data
the format of users.dat is:
mail:password:status
the password is encrypted in a magic way :P'''

:lol:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrish » 06 Ιουν 2009, 01:12

Καλησπέρα και από εμένα καθηγητές και συμμαθητές :)
Θα ξεκινήσω με την απορία μου.... έχω ψιλο-κολλήσει και εγώ στο σημείο που αναφέρει με το $PATH.... μόνο που εγώ πέρνω σαν μύνημα λάθους αυτό
chrish@frost:~/Documents/Python$ helloworld
/usr/local/bin/helloworld: line 5: syntax error near unexpected token `'Hello World''
/usr/local/bin/helloworld: line 5: `print('Hello World')'

και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι..... ενώ όταν τρέχω από κονσόλα απλά python helloworld.py πέρνω το αποτέλεσμα σωστά εκεί μου βαράει συντακτικό λάθος....
Επίσης για το moodle που έχει αναφερθεί ποιο πάνω το είχα προτείνει παλαιότερα για να το στύσουμε αλλά πιστεύω πως με την παρούσα οργάνωση είμαστε μια χαρά από εκεί και πέρα όποτε το θεωρήσουμε απαραίτητο για την κοινότητα μας να το υλοποιήσουμε ευχαρίστως να συμμετέχω εαν αυτό είναι δυνατόν.
Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Μέτριο ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Kubuntu 9.04
CPU: P4 3.2GHz ┃ RAM: 512MB/400Hz ┃ NVIDIA 7100GS 512MB AGP ┃ 2xIDE HDD 80GB ┃ PCTV USB2 pinnacle
Άβαταρ μέλους
chrish
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 06 Ιουν 2009, 03:02

@chrish
Από ότι μπορώ να δώ το έχεις βάλει ένα string (συμβολοσειρά ) στο ` και μετά το κλείνεις σε ένα '
Πρέπει με το σύμβολο που ξεκινάς ένα string να το κλείνεις κι όλας δηλαδή το " hello world " είναι ok ενώ το ' hello world " δεν είναι.
Αν και νομίζω ότι έβαλες μαζί και την print μέσα στο string μάλλον άθελα σου ( αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό αφού σαν string θα το έβλεπε και αυτό η python άμα το έγραφες σωστα).
Το ` βρίσκεται αριστερά κάτω από το tilda ~ στο πληκτρολόγιο ενώ το άλλο (συνήθως ) δίπλα στο ENTER.
πάντως δείξε μας το κώδικα να δούμε τι παίζει
EDIT λόγω :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :mrgreen:
(βάλε τον σε code tag)
bla bla
Τελευταία επεξεργασία από sokoban4ever και 06 Ιουν 2009, 03:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Ιουν 2009, 03:07

@sokoban4ever
Καλύτερα το code tag γιατί αλλιώς θα εμφανίζονται και τα bbcodes κυρίως απο τα smiles...

:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :mrgreen:

Spoiler: show
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :mrgreen:

;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο