Διαθέσιμο το 3ο Τεύχος του Περιοδικού Ubuntistas

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Διαθέσιμο το 3ο Τεύχος του Περιοδικού Ubuntistas

Δημοσίευσηαπό sudobash » 16 Μαρ 2009, 00:23

Το 3ο τεύχος του Ubuntistas είναι γεγονός! Είναι διαθέσιμο σε αρχείο pdf και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα του περιοδικού.

Εικόνα

23.000... ολογράφως: εικοσιτρείς χιλιάδες (!) άνθρωποι πάτησαν στο download link (σύνδεσμο) του 2ου τεύχους! Ναι, χιλιάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να διαβάσουν ένα περιοδικό που δεν διαφημίζεται, ένα περιοδικό μόλις 4 μηνών, ένα περιοδικό θέλουμε να πιστεύουμε πραγματικά ποιοτικό, ένα περιοδικό που δημιουργείται υπεύθυνα από εθελοντές φίλους του Ελεύθερου Λογισμικού και του Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ονομάζεται Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ) και το οποίο απευθύνεται όχι μόνο σε χρήστες Linux, αλλά και σε χρήστες άλλων λειτουργικών (π.χ. Mac ή Windows), οι οποίοι είτε από περιέργεια, είτε από ενδιαφέρον για το “εναλλακτικό λειτουργικό”, ρίχνουν μια ματιά και ευελπιστούμε να νοιώσουν για πρώτη φορά ελεύθεροι... να μείνουν κοντά μας επειδή: "In a world without walls and fences, who needs windows and gates?".

Όσον αφορά την ύλη του τρίτου τεύχους, φιλοξενούμε τον Richard Kweskin, Έφορο & Επίτιμο Πρόεδρο του Hellug, ο οποίος σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας αναλύει το ελεύθερο λογισμικό και το Hellug. Παρουσιάζουμε τη διανομή των υποφορητών Ubuntu Netbook Remix, πως μπορούμε να προσφέρουμε στη κοινότητα (μέρος β), νέα-ειδήσεις από το χώρο του linux, howtos για το πως μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύστημά σας με sms, εισαγωγή στο LaTeX (μέρος β), πως να δημιουργήσετε webserver σε παλιούς υπολογιστές, reviews για το Kig, για προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο, βγάζουμε τα απωθημένα μας με το Urban Terror, διαβάζουμε hints & tips και τέλος, νέα και ανακοινώσεις της κοινότητας Ubuntu-gr.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Διαθέσιμο το 3ο Τεύχος του Περιοδικού Ubuntistas

Δημοσίευσηαπό sudobash » 18 Μαρ 2009, 00:13

Μέχρι αυτή τη στιγμή, μετά από 2 μόλις μέρες κυκλοφορίας του 3ου τεύχους του περιοδικού, έχουμε περίπου 9.000 hits στο .pdf του τεύχους... (για αποφυγή παρεξηγήσεων, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα downloads, απλά hits στο αρχείο όπως αυτά προκύπτουν από τα logs του server - από το επόμενο τεύχος ελπίζουμε να είμαστε κάπως πιο οργανωμένοι ώστε να μπορούμε να έχουμε εικόνα για τον αριθμό των downloads)
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kkonsta1 » 31 Μαρ 2009, 22:47

ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!! για το περιοδικό.
Είμαι πάρα πολύ καινούργιος στο Ubuntu, αλλά όποτε έχω χρόνο (έχω και μωράκι μικρό :P ) ασχολούμαι. Σιγά σιγά.Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να έχω μόνο Ubuntu στο σπίτι. ;)
Το περιοδικό το τυπώνω και το διαβάζω στο tram για τη δουλειά.Πολύ καλό.
Μπράβο και πάλι. :)
Κώστας
UBUNTU forever!!!
kkonsta1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό griper » 01 Απρ 2009, 01:09

kkonsta1 έγραψε:ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!! για το περιοδικό.
Είμαι πάρα πολύ καινούργιος στο Ubuntu, αλλά όποτε έχω χρόνο (έχω και μωράκι μικρό :P ) ασχολούμαι. Σιγά σιγά.Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να έχω μόνο Ubuntu στο σπίτι. ;)
Μπράβο και πάλι. :)

Σ'ευχαριστούμε πολύ!! Να σου ζήσει το μωράκι σου... :) :) :) :) :) :)
Καλως ήρθες στην παρέα μας...
Άβαταρ μέλους
griper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Απρ 2009, 11:34

kkonsta1 έγραψε:ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!! για το περιοδικό.
Μπράβο και πάλι.

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια... Κάτι τέτοια μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 01 Απρ 2009, 12:28

Άλλο ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για ακόμα ένα τεύχος του φοβερού περιοδικού μας!
:)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas