Πρόκληση: Λογιστικό πρόγραμμα

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Πρόκληση: Λογιστικό πρόγραμμα

Δημοσίευσηαπό GiorgosDi » 08 Ιούλ 2008, 21:28

Linuxman.
αν το λές σε μένα
δεν εχω ιδέα τι είναι αυτά
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 10.10 maverick 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.35-22-generic, Windows 7
3 Προδιαγραφές → Intel Celeron CPU 2.80GHz ‖ RAM 2003 MiB ‖ ASRock 775i65G.
4 Κάρτες γραφικών: Intel 82865G Integrated Graphics Controller [8086:2572] (rev 02)
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
GiorgosDi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 28 Αύγ 2008, 02:33

Καλησπέρα,
Όσον αφορά το λογιστικό πρόγραμμα δεν νομίζω να χρειάζεται να περάσει κάποιον έλεγχο (Υπουργείο ή από κάποια άλλη υπηρεσία). Απλά να γίνεται σωστά η καταχώρηση και να συμφωνούν τα αποτελέσματα που βγάζει το πρόγραμμα με αυτά τον βιβλίων. Εφόσον γίνουν καταχωρήσεις τιμολογίων - αποδείξεων και δεν ξέρω τι άλλο να τυπώνεται το βιβλίο εσόδων - εξόδων (ας πούμε για μία μικρή επιχείριση) και να συμφωνούν τα αθροίσματα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αυτά όσον αφορά το λογιστικό κομάτι (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Στο Εμπορικό κομάτι θα πρέπει να κόβονται τιμολόγια - δελτία και ότι άλλο πρέπει και να συνεργάζεται το πρόγραμμα με τον φορολογικό μηχανισμό. Και εδώ πάλι ας πούμε πως θα μπορέσει να δωθεί λύση και να λειτουργήσουν σωστά (πρόγραμμα με τον μηχανισμό). Πάλι δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιου είδους άδεια από την στιγμή που βγαίνουν σωστά αποτελέσματα.
Όταν λεώ αποτελέσματα εννοώ και τυπωμένα αποτελέσματα αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (δισκέτες - CD). Υπάρχουν οι προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα αρχεία που θα αποθηκευτούν για να μεταφερθούν στην εφορία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω πως είναι η υποστήριξη που θα πρέπει να έχει αυτός που θα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα (Λογιστικό ή Εμπορικό ή και τα δύο).
Οι πιο πολλοί λογιστές είναι άμμεσα εξαρτημένοι από αυτούς που έχουν την μηχανογραφική υποστήριξη.
Αν χαλάσει ένα αρχείο, αν δεν τυπώνει σωστά ο εκτυπωτής, αν δεν συνεργάζεται ο φορολογικός μηχανισμός, αν... αν...
Αυτός που θα θέλει να κόψει ένα δελτίο αποστολής για να μπορέσει να διακινήσει τα εμπορεύματά του εάν για κάποιο λόγο δεν δουλεύει σωστά εκείνη τη στιγμή το πρόγραμμα θα θέλει λύση και θα την θέλει όχι σε λίγο αλλά "χτες".
Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται μία εταιρεία από πίσω από το πρόγραμμα. Ένας λογιστής έπειτα δεν αλλάζει εύκολα προγράμματα. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω "από το 1981 χρησιμοποιώ προγράμματα της singular" και δεν το λέω αυτό ότι είναι κακό. Και συνήθως αυτός που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα (ο πελάτης του λογιστή) θα πάρει ότι του πει ο λογιστής.
Ευχαριστώ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 28 Αύγ 2008, 13:07

rat έγραψε:Καλησπέρα,
Όσον αφορά το λογιστικό πρόγραμμα δεν νομίζω να χρειάζεται να περάσει κάποιον έλεγχο (Υπουργείο ή από κάποια άλλη υπηρεσία). Απλά να γίνεται σωστά η καταχώρηση και να συμφωνούν τα αποτελέσματα που βγάζει το πρόγραμμα με αυτά τον βιβλίων. Εφόσον γίνουν καταχωρήσεις τιμολογίων - αποδείξεων και δεν ξέρω τι άλλο να τυπώνεται το βιβλίο εσόδων - εξόδων (ας πούμε για μία μικρή επιχείριση) και να συμφωνούν τα αθροίσματα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αυτά όσον αφορά το λογιστικό κομάτι (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Στο Εμπορικό κομάτι θα πρέπει να κόβονται τιμολόγια - δελτία και ότι άλλο πρέπει και να συνεργάζεται το πρόγραμμα με τον φορολογικό μηχανισμό. Και εδώ πάλι ας πούμε πως θα μπορέσει να δωθεί λύση και να λειτουργήσουν σωστά (πρόγραμμα με τον μηχανισμό). Πάλι δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιου είδους άδεια από την στιγμή που βγαίνουν σωστά αποτελέσματα.
Όταν λεώ αποτελέσματα εννοώ και τυπωμένα αποτελέσματα αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (δισκέτες - CD). Υπάρχουν οι προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα αρχεία που θα αποθηκευτούν για να μεταφερθούν στην εφορία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω πως είναι η υποστήριξη που θα πρέπει να έχει αυτός που θα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα (Λογιστικό ή Εμπορικό ή και τα δύο).
Οι πιο πολλοί λογιστές είναι άμμεσα εξαρτημένοι από αυτούς που έχουν την μηχανογραφική υποστήριξη.
Αν χαλάσει ένα αρχείο, αν δεν τυπώνει σωστά ο εκτυπωτής, αν δεν συνεργάζεται ο φορολογικός μηχανισμός, αν... αν...
Αυτός που θα θέλει να κόψει ένα δελτίο αποστολής για να μπορέσει να διακινήσει τα εμπορεύματά του εάν για κάποιο λόγο δεν δουλεύει σωστά εκείνη τη στιγμή το πρόγραμμα θα θέλει λύση και θα την θέλει όχι σε λίγο αλλά "χτες".
Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται μία εταιρεία από πίσω από το πρόγραμμα. Ένας λογιστής έπειτα δεν αλλάζει εύκολα προγράμματα. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω "από το 1981 χρησιμοποιώ προγράμματα της singular" και δεν το λέω αυτό ότι είναι κακό. Και συνήθως αυτός που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα (ο πελάτης του λογιστή) θα πάρει ότι του πει ο λογιστής.
Ευχαριστώ.

Ναι σωστά τα λες έτσι είναι , άλλα όπως ανέφερα εγώ πριν για 2 πακέτα openbravo or vtiger crm υπάρχουν εταιρίες στην Ελλάδα που μπορούνε να δώσουν την υποστήριξή εδώ η διαφορά είναι ότι δεν πληρώνεις το πρόγραμμα άλλα την υποστήριξη έχει διαφορά.
Και όσο αφορά το φορολογικό μηχανισμό το πρόβλημα είναι ότι το προγραμματάκη είναι μόνο για τα παράθυρα και δεν ξέρω και δεν μπορώ να το κάνω τεστ αν συνεργάζεται με το μηχανισμό με κάποιο άλλο τρόπω με Λίνουξ .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cacofonix » 17 Νοέμ 2008, 19:23

Για έκδοση τιμολογίων/αποδείξεων, υπάρχει κανένα software; Αν μπορεί να συνεργάζεται και με oscommerce/zencart ακόμα καλύτερα, αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Εικόνα
ΑΡΗΣ και δεν είμαι καλά...
cacofonix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 17 Νοέμ 2008, 19:39

cacofonix έγραψε:Για έκδοση τιμολογίων/αποδείξεων, υπάρχει κανένα software; Αν μπορεί να συνεργάζεται και με oscommerce/zencart ακόμα καλύτερα, αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο.

Υπάρχει αυτό εδώ
Quasar Accounting and Point-of-Sale Software
Κάποτε το προσπάθησαν να φέρουν στην αγορά από την interzone.gr άλλα μετά σταμάτησε και σελίδα και δεν το προχώρησαν παρακάτω δεν ξέρω τους λόγους , είναι ας πούμε "ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 " κάτι παρόμοιο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ioneye » 10 Δεκ 2008, 17:04

Όπως έχω αναφέρει και σε ένα άλλο post μου..εργάζομαι σε μια εταιρεία που πλέον δεν έχει καμία επαφή με windows.
Η εταιρεία αυτή δουλεύει το λογιστικό πρόγραμμα της Entersoft.
Καταφέραμε με αίμα δάκρυα και πολύ ιδρώτα να το στήσουμε σε Linux μέσο wine.
Πέραν του ότι αρχικά φάγαμε τρελλή πατάτα στο τέλος δούλεψε.
Εαν κάποιος θέλει έστω κάποιες βασικές πληροφορίες μπορώ να βοηθήσω μιας και η αδερφή μου εργάζεται σαν τεχνικός μέσα στην Entersoft και μπορούμε να πάρουμε αρκετές πληροφορίες.
Υπολογιστής ⇛ HP │ Επεξεργαστής Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz │ RAM 4GB │ Diamond ATI Radeon™ HD 4670 GDDR3 1GB 2-Dual Link DVI-I S-Video, HDTV │ Atheros AR5008 │ No Bluetooth │ CREATIVE SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO │ οθόνη TFT 21"
Άβαταρ μέλους
Ioneye
babeTUX
babeTUX

IRC: Ioneye
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 10 Δεκ 2008, 17:14

To λογισμικό αυτό είναι ελεύθερο;
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 10 Δεκ 2008, 17:30

απότι βλεπω εδω http://www.entersoft.gr/ προφανώς όχι. Παρολαυτα ειναι σημαντικό οτι ξερουμε πως δουλευει εστω και σε wine. Επίσης αφου φαινεται σχετικά συγχρονη εταιρία, θα μπορουσε να πιεσθει να υποστηριξει και λινουξ. Από το τίποτα, καλή και μια κλειστη λυση.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ioneye » 10 Δεκ 2008, 17:33

Ναι είναι ελεύθερο απλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι :oops:
Ότι το πρόγραμμα το έφερα εγώ από Αυστραλία.
Το site που είδες είναι το παράρτημα αυτής της εταιρείας στην Ελλάδα. Και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν από εδώ. Και επίσης δεν ήξερα ότι εδώ το χρεώνουν :o :shock:
Υπολογιστής ⇛ HP │ Επεξεργαστής Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GHz │ RAM 4GB │ Diamond ATI Radeon™ HD 4670 GDDR3 1GB 2-Dual Link DVI-I S-Video, HDTV │ Atheros AR5008 │ No Bluetooth │ CREATIVE SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO │ οθόνη TFT 21"
Άβαταρ μέλους
Ioneye
babeTUX
babeTUX

IRC: Ioneye
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 10 Δεκ 2008, 18:03

Άσχετο αν το χρεώνουν και αν είναι ελεύθερο (ανοικτού κώδικα). Αυτοί χρεώνουν υπηρεσίες. Το πρόβλημα που βλέπω είναι ότι έχει αναπτυχθεί σε .net πράγμα που δυσκολεύει τη μεταφορά του σε linux.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες