Πρόκληση: Λογιστικό πρόγραμμα

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Πρόκληση: Λογιστικό πρόγραμμα

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 08 Ιούλ 2008, 12:55

έγραψε:GiorgosDi έγραψε:
Μάλλον ο δρόμος για να δουλέψω (λογιστής) μέσα απο το UBUNTU είναι
πολύ μακρής και δύσκολος.

Επειδή έχω ακούσει κι άλλους να χρειάζονται λογιστικά προγράμματα (όπως το Κεφάλαιο) και απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχουν ελευθερα λογιστικά. Τι ακριβώς χρειάζεται ένας λογιστής; Τι πρέπει να κάνει ένα λογιστικό πρόγραμμα; Και έχω τη φιλόδοξη ιδέα (όπως πάντα άλλωστε) γιατί να μη ξεκινήσουμε ένα λογιστικό πρόγραμμα εμείς; Αυτοί που ξέρουν προγραμματισμό να αναλάβουν το προγραμματιστικό μέρος και αυτοί που ξέρουν λογιστικά να μας πουν τι ακριβώς χρειάζεται.

Ξέρω τέτοιες πρωτοβουλίες είναι δύσκολες αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε. Έτσι θα μπορέσουμε κι εμείς να προσφέρουμε κάτι στην κοινότητα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόκληση: Λογιστικό πρόγραμμα

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Ιούλ 2008, 13:50

Dimitris έγραψε:Απ' όσο γνωρίζω η περίπτωση του λογιστικού προγράμματος είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Γιατί πρέπει να είναι το συγκεκριμένο λογισμικό φοβερά αξιόπιστο. Λάθη δεν συγχωρούνται. Και εκτός αυτού θέλει σοβαρή υπευθυνότητα και συνέπεια από τον/τους δημιουργούς για τις συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις/αλλαγές που χρειάζονται κατά καιρούς για συμβατότητα με τον Φορολογικό Κώδικα.

Και απ' ότι γνωρίζω, αν και δεν είμαι σίγουρος, πρέπει το συγκεκριμένο λογισμικό να περάσει από έλεγχο και να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτοντας ως εταιρία/επιχείρηση μια στοίβα χαρτιά.

Και πως θα συστήσει ο δημιουργός open source εταιρία/επιχείρηση;

Με λίγα λόγια είναι αδύνατον για νομικούς λόγους να κάνουμε λογιστικό πρόγραμμα. Και γενικώς λογισμικό που να διαθέτει οικονομικά στοιχεία (αποδείξεις, τιμολόγια, παραστατικά, καρτέλλα πελατών, δελτία αποστολής κλπ).

Ο μόνος τρόπος είναι να δημιουργήσει μια ήδη συστημένη εταιρία λογιστικό πρόγραμμα σε Linux αλλά και ας πούμε ότι το κάνουν, φυσικά δεν θα το διαθέτουν δωρεάν. Οι εταιρίες λεφτά θέλουν να βγάλουν. Δεν δουλεύουν τσάμπα.

Μπορώ να σου πω ότι δεν χρειάζεται συγκεκριμένο λογισμικό να περάσει από έλεγχο και να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτοντας ως εταιρία/επιχείρηση μια στοίβα χαρτιά , το μονο που χρειαζεται είναι να μπορεί να συνδιαστεί με το φορολογικό μηχανισμό που δείνει το Υπουργείο Οικονομικών , είχα σηζήτηση με έναν πολύ καλό λογιστή για αύτα , άδεια δεν χρειάζεται αν συνδιάσεις το φορολογικό μηχανισμω με αυτα του υπουργίου τότε έχεις ελευθερία να έχει ότι προγραμμά γουστάρείς αρκει να μην έχεις προβλήμα νομιμότητας του λογισμικού και στο φορολογικό κομμάτη να τα έχεις όλα καλά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 08 Ιούλ 2008, 13:56

Απ' όσο γνωρίζω η περίπτωση του λογιστικού προγράμματος είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Γιατί πρέπει να είναι το συγκεκριμένο λογισμικό φοβερά αξιόπιστο. Λάθη δεν συγχωρούνται. Και εκτός αυτού θέλει σοβαρή υπευθυνότητα και συνέπεια από τον/τους δημιουργούς για τις συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις/αλλαγές που χρειάζονται κατά καιρούς για συμβατότητα με τον Φορολογικό Κώδικα.

Και απ' ότι γνωρίζω, αν και δεν είμαι σίγουρος, πρέπει το συγκεκριμένο λογισμικό να περάσει από έλεγχο και να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτοντας ως εταιρία/επιχείρηση μια στοίβα χαρτιά.

Και πως θα συστήσει ο δημιουργός open source εταιρία/επιχείρηση;

Με λίγα λόγια είναι αδύνατον για νομικούς λόγους να κάνουμε λογιστικό πρόγραμμα. Και γενικώς λογισμικό που να διαθέτει οικονομικά στοιχεία (αποδείξεις, τιμολόγια, παραστατικά, καρτέλλα πελατών, δελτία αποστολής κλπ).

Ο μόνος τρόπος είναι να δημιουργήσει μια ήδη συστημένη εταιρία λογιστικό πρόγραμμα σε Linux αλλά και ας πούμε ότι το κάνουν, φυσικά δεν θα το διαθέτουν δωρεάν. Οι εταιρίες λεφτά θέλουν να βγάλουν. Δεν δουλεύουν τσάμπα.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 08 Ιούλ 2008, 13:59

linuxman έγραψε:
Μπορώ να σου πω ότι δεν χρειάζεται συγκεκριμένο λογισμικό να περάσει από έλεγχο και να πάρει άδεια από το Υπουργείο Οικονομικών, καταθέτοντας ως εταιρία/επιχείρηση μια στοίβα χαρτιά , το μονο που χρειαζεται είναι να μπορεί να συνδιαστεί με το φορολογικό μηχανισμό που δείνει το Υπουργείο Οικονομικών , είχα σηζήτηση με έναν πολύ καλό λογιστή για αύτα , άδεια δεν χρειάζεται αν συνδιάσεις το φορολογικό μηχανισμω με αυτα του υπουργίου τότε έχεις ελευθερία να έχει ότι προγραμμά γουστάρείς αρκει να μην έχεις προβλήμα νομιμότητας του λογισμικού και στο φορολογικό κομμάτη να τα έχεις όλα καλά .

Ναι αλλά δεν χρειάζεται να έχεις εταιρία; Δεν νομίζω να μπορεί ο κάθε ιδιώτης να δημιουργεί λογιστικό πρόγραμμα και να το χρησιμοποιεί. Πρέπει να δούμε ποια ακριβώς είναι η νομοθεσία. Δεν πρέπει να είναι τόσο απλό.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Ιούλ 2008, 14:13

bullgr έγραψε:
linuxman έγραψε:

Ναι αλλά δεν χρειάζεται να έχεις εταιρία; Δεν νομίζω να μπορεί ο κάθε ιδιώτης να δημιουργεί λογιστικό πρόγραμμα και να το χρησιμοποιεί. Πρέπει να δούμε ποια ακριβώς είναι η νομοθεσία. Δεν πρέπει να είναι τόσο απλό.

Ναι δεν είναι τόσο απλό , και δεν είπα ότι είναι , άλλα μπορεί να παρεί ένα προγραμμά έτοιμο open source και αν συμφωνεί με τον φορολογικό μηχανισμό του Υπουργείου που δείνει τότε δεν υπαρχει πρόβλημα , αρκει να λειτουργεί με τον μηχανισμό που αυτό που έχουν κάνει είναι ενα μικρο προγραμματάκη για τα παράθυρα , και θα είναι καλό αν είναι και στα ελλινικά , vtiger crm , openbravo κτλ. υπάρχουν πολλά .
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 08 Ιούλ 2008, 14:22

Μάλιστα, αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις είχα σκεφτεί. Φανταζόμουν ότι θα ήταν δύσκολο αλλά όχι τόσο. Αλλά παρολ'αυτά δεν απογοητεύομαι. Το πρόβλημα θα παρουσιάζεται συνεχώς και στο μελλόν, είμαι σίγουρος γι'αυτό. Θα είναι δηλαδή όλες οι εταιρίες και οι λογιστές δέσμιοι των ακατονόμαστων εξαιτίας των λογιστικών προγραμμάτων;

Ποια ελληνική εταιρία διατίθεται να βγάλει το πρόγραμμά της σε linux; Επί πληρωμής φυσικά όχι open source.

Γιατί πρέπει ένα τέτοιο πρόγραμμα να περάσει από έλεγχο του υπουργειόυ οικονομικών. Δεν καταλαβαίνω. Ο λογιστής είναι πάντα αυτός που βάζει την υπογραφη-σφραγίδα και φέρει την ευθύνη, όχι η εταιρία που πούλησε το πρόγραμμα. Ας μας διαφωτίσει ένας λογιστής.

Ας πουμε ότι γίνεται και ότι τηρεί όλες τις προδιαγραφές. Τότε είναι απλό να κάνεις μια εταιρια (μη κερδοσκοπική ίσως) και να το βγάλεις open source. Αυτό δε νομίζω να είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα όπως περιγράφηκε το βλέπω στην εφαρμογή του φορολογικού κανονισμού. Γι'αυτό και χρειαζεται η καθοδήγηση ενός λογιστή.

@linuxman: Αυτά που παραθέτεις ο bullgr τα γραψε κι όχι εγώ. Αλλά πως καταφερες να παραθέσεις κάτι που ειπώθηκε αργότερα :o
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Ιούλ 2008, 14:37

2 Είναι εταιρίες που ασχολίθηκαν με τα παρομία προγραμματα ειναι
http://www.ofb.gr/

http://www.abiss.gr/
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό GiorgosDi » 08 Ιούλ 2008, 19:18

Εγώ θα καταθέσω την άποψι μου ώς λογιστής και ώς χρήστης τέτοιων προγραμμάτων απο
το 1981 .πάντα singular. μέχρι σήμερα
Λοιπόν δεν είναι δύσκολο .
Θέλει όμως μεράκι αυτή η δουλειά και να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.
Ούτε άδειες ούτε τίποτε(Ελλάδα είμαστε)
Κάνεις ένα πρόγραμμα για κάτι συγκεκριμένο,Φυσικά κατ αρχήν ένα έσοδα-έξοδα
και μετά παρακάτω

η βασικη φιλοσοφία είναι
απο που και πως θα πάρεις τα δεδομένα που και πως θα τα επεξεργαστής και που και πώς θα τα εμφανίσης

Απο την λογιστική μεριά εγώ είμαι μέσα δεν ξέρω προγραμματισμό όμως καθόλου.
παλιά είχα ασχοληθή με Dbase και έκανα κάποια προγράμματα αλλά περαν τούτου
ουδέν.
Χρόνο τώρα 'εχω να διαθέσω αρκετό.

Αλλά βοηθήστε να δουλέψω το πακέτο στο ubuntu να τα πω πιο συγκεκριμένα
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 10.10 maverick 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.35-22-generic, Windows 7
3 Προδιαγραφές → Intel Celeron CPU 2.80GHz ‖ RAM 2003 MiB ‖ ASRock 775i65G.
4 Κάρτες γραφικών: Intel 82865G Integrated Graphics Controller [8086:2572] (rev 02)
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
GiorgosDi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό GiorgosDi » 08 Ιούλ 2008, 19:24

Και μια διόρθωση ο φορολογικός μηχανισμός αφορά τα εμπορικά και όχι τα λογιστικά
πακέτα.διαφορετικά πράγματα είναι.
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 10.10 maverick 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.35-22-generic, Windows 7
3 Προδιαγραφές → Intel Celeron CPU 2.80GHz ‖ RAM 2003 MiB ‖ ASRock 775i65G.
4 Κάρτες γραφικών: Intel 82865G Integrated Graphics Controller [8086:2572] (rev 02)
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
GiorgosDi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Ιούλ 2008, 21:21

Αν μου πείς και πιο απο τα 2 πακέτα openbravo or vtiger crm σε ενδιαφέρουν , μπορώ να σου πω .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες