Ειμαι νεος στο Ubuntu. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά με την ρύθμιση λεπτομερειων και κυρίως της οθόνης. Εχω καταφέρει να μεταφέρω μεχρι στιγμης ολα μου τα δεδομενα στο Ubuntu και ετσι δεν μπαίνω πια καθόλου στα win. Το προβλημα ειναι το χαος που επικρατεί με τις εφαρμογες και θαθελα μια βοήθεια απο όσους χρησιμοποιούν σαν και μενα τον ΗΥ για ημιεπαγγελαμτικες εφαρμογες.
1) Ψαχνω ενα προγραμμα για μηχανολογική σχεδιαση και επίσης ενα converter που να μπορεί να μετατρέψει η να διαβασει αρχεια του autocad. Eχω εγκαταστηει το Qcad kai to saga cad. Τα χρησιμοποει κανένας; υπαρχει κανένα προγραμμα για μετατροπη απο dwg se dxf; Αν καποιος χρησιμοποει κατι σχετικο ας το ανφέρει.
2) Εγκατέστησα μετα από πολυ κόπο το Archimedes αφου πρωτα εγκατεστησα την java 6 Τελικά το Archimedes μου κολλησε και ετσι ποαφασισα να το απεκαταστήσω το οποίο εγινε παρα πολυ δυσκολα (εσβηνα οτι εβρισκα) και μπακαλιστικα, επισης απεγκαστησα και την java 6. Το θέμα είναι οτι πρέπει να τα εχω κανει ανω κατω στο δίσκο. Υπαρχει κατι σχετικο με τα windows το οποίο η να καθαρίζει αχρηστα δεδομένα και την ρεγκιστρυ, όπως πχ το CCleaner; είναι απαραίτητο στο Ubuntu να κανω τετοιους καθαρισμούς η δεν χρειάζεται;
3) Τι γίνεται με τις τραπεζικές συναλλαγες μεσα από ubuntu. Ti κανετε εσεις πχ με την Eurobank η οποία απαιτει win και ΙΕ