ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ LATEX - KILE

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ LATEX - KILE

Δημοσίευσηαπό nikos6707 » 21 Φεβ 2014, 19:19

Καλησπέρα σε όλους. Έχω κάνει εγκατάσταση στο ubuntu 12.04LTS το Kile και το texlive-full. Προσπαθώ να κάνω compile ένα κείμενο γραμμένο σε latex και μου εμφανίζει το εξής error: Font \LG1/ywclr/m/sc/25=nullfont not loadable: Metric (TFM) file not found.
Έψαξα στο google και όλοι αναφέρουν ότι αν εγκαταστήσω τα texlive-fonts-recommended και texlive-fonts-extra θα διορθωθεί το πρόβλημα. Τα εγκατέστησα και εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχω συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα packages.
Καμία ιδέα?
nikos6707
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ LATEX - KILE

Δημοσίευσηαπό monkgr » 26 Απρ 2014, 07:29

Δὲν ἔχω κάποια λύση νὰ προτείνω γιὰ τὸ συγκεκριμένο μήνυμα λάθους, ἀλλὰ ἔχω τὴν ἀπορία: γιατί δὲν χρησιμοποιεῖς XeLaTeX, ποὺ ἁπλοποιεῖ τὴ χρήση ἑλληνικῶν, χρησιμοποιεῖ τὶς γραμματοσειρὲς τοῦ συστήματός σου καὶ σοῦ ἐπιτρέπει (ἀνώδυνη) συνύπαρξη δύο ἢ καὶ περισσότερων γλωσσῶν μὲ ἐργαλεῖα (ὀρθογράφος, συλλαβισμὸς κ.λπ.) γιὰ τὴν καθεμία; Οἱ διαφορὲς στὴ σύνταξη εἶναι ἀμελητέες: χρειάζεται μόνο νὰ προσθέσεις δυὸ-τρεῖς γραμμὲς στὸ preamble.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες