Linuxman.
αν το λές σε μένα
δεν εχω ιδέα τι είναι αυτά
Συντονιστής: adem1
rat έγραψε:Καλησπέρα,
Όσον αφορά το λογιστικό πρόγραμμα δεν νομίζω να χρειάζεται να περάσει κάποιον έλεγχο (Υπουργείο ή από κάποια άλλη υπηρεσία). Απλά να γίνεται σωστά η καταχώρηση και να συμφωνούν τα αποτελέσματα που βγάζει το πρόγραμμα με αυτά τον βιβλίων. Εφόσον γίνουν καταχωρήσεις τιμολογίων - αποδείξεων και δεν ξέρω τι άλλο να τυπώνεται το βιβλίο εσόδων - εξόδων (ας πούμε για μία μικρή επιχείριση) και να συμφωνούν τα αθροίσματα (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αυτά όσον αφορά το λογιστικό κομάτι (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Στο Εμπορικό κομάτι θα πρέπει να κόβονται τιμολόγια - δελτία και ότι άλλο πρέπει και να συνεργάζεται το πρόγραμμα με τον φορολογικό μηχανισμό. Και εδώ πάλι ας πούμε πως θα μπορέσει να δωθεί λύση και να λειτουργήσουν σωστά (πρόγραμμα με τον μηχανισμό). Πάλι δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιου είδους άδεια από την στιγμή που βγαίνουν σωστά αποτελέσματα.
Όταν λεώ αποτελέσματα εννοώ και τυπωμένα αποτελέσματα αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (δισκέτες - CD). Υπάρχουν οι προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα αρχεία που θα αποθηκευτούν για να μεταφερθούν στην εφορία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω πως είναι η υποστήριξη που θα πρέπει να έχει αυτός που θα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα (Λογιστικό ή Εμπορικό ή και τα δύο).
Οι πιο πολλοί λογιστές είναι άμμεσα εξαρτημένοι από αυτούς που έχουν την μηχανογραφική υποστήριξη.
Αν χαλάσει ένα αρχείο, αν δεν τυπώνει σωστά ο εκτυπωτής, αν δεν συνεργάζεται ο φορολογικός μηχανισμός, αν... αν...
Αυτός που θα θέλει να κόψει ένα δελτίο αποστολής για να μπορέσει να διακινήσει τα εμπορεύματά του εάν για κάποιο λόγο δεν δουλεύει σωστά εκείνη τη στιγμή το πρόγραμμα θα θέλει λύση και θα την θέλει όχι σε λίγο αλλά "χτες".
Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται μία εταιρεία από πίσω από το πρόγραμμα. Ένας λογιστής έπειτα δεν αλλάζει εύκολα προγράμματα. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω "από το 1981 χρησιμοποιώ προγράμματα της singular" και δεν το λέω αυτό ότι είναι κακό. Και συνήθως αυτός που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα (ο πελάτης του λογιστή) θα πάρει ότι του πει ο λογιστής.
Ευχαριστώ.
cacofonix έγραψε:Για έκδοση τιμολογίων/αποδείξεων, υπάρχει κανένα software; Αν μπορεί να συνεργάζεται και με oscommerce/zencart ακόμα καλύτερα, αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |
Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες