Εγκατάσταση Ms Office 2010 σε Ubuntu

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Εγκατάσταση Ms Office 2010 σε Ubuntu

Δημοσίευσηαπό advocate » 23 Ιούλ 2011, 21:22

Ο μόνος λόγος που δεν περνάω πλήρως σε open-libre office και χρησιμοποιώ ακόμη windows στον κύριο υπολογιστή μου (σ' όλους τους άλλους έχω ubuntu) είναι ότι το libre office δεν έχει μια συγκεκριμένη δυνατότητα που έχει το ms-office και ενώ θέλω να την αναφέρω αρμοδίως, δεν ξέρω πώς.

Λοιπόν.
Έχω πολλά κείμενα που κατεβάζω από βάση πληροφοριών στην οποία είμαι συνδρομητής τα οποία πρέπει να επεξεργαστώ, κυρίως για να πιάνουν λιγότερες σελίδες. Συγκεκριμένα στα κείμενα αυτά κάθε γραμμή κειμένου είναι και παράγραφος και γιαυτό πρέπει να ενοποιήσω τις παραγράφους σε μία. Επίσης, στα κείμενα αυτά όταν αλλάζει η παράγραφος (για να διακρίνεται από την απλή αλλαγή γραμμής) υπάρχει μια κενή γραμμή (δηλαδή δύο enter).

Προκειμένου να μορφοποιήσω το κείμενο χρησιμοποιώ τη δυνατότητα αυτόματης εύρεσης και αντικατάστασης ως εξής:
1. Όπου βρίσκεις διπλό σημάδι παραγράφου αντικατάστησέ το μεχαρακτήρα tab
2. Όπου βρίσκεις σημάδι παραγράφου αντικατάστησέ το με space
3. Όπου βρίσκεις tab, αντικατάστησέ το με σημάδι παραγράφου και tab

Στο παράθυρο διαλόγου Εύρεσης - Αντικατάστασης του ms-office, το σύμβολο του tab είναι ^t και της παραγράφου ^p

Μ' αυτό τον τρόπο κείμενα που πιάνουν 40 και 50 σελίδες διαμορφώνονται σε 10 και εν πάση περιπτώσει μετατρέπονται σε φυσιολογικά κείμενα.
Αυτή τη δυνατότητα δεν τη βρήκα στο open office και στη συνέχεια στο libre. Θα με βοηθούσατε ιδιαίτερα να πετάξω πια και από τον μοναδικό υπολογιστή που μου 'χουν μείνει τα windows (πριν τρεις μήνες έκανα άλλη μια επανεγκατάσταση λόγω προβλημάτων) αν μου είχατε λύση σ' αυτό το σημαντικό πρόβλημα ή αν με κάποιο τρόπο πήγαινει αυτή η αναφορά μου στους προγραμματιστές.
Γνώσεις⇛Linux:Χαμηλό┃Προγραμματισμός:Όχι┃Αγγλικά:Καλά
laptop:Ubuntu 14.04.02 acer aspire Ε17
Προδιαγραφές⇛Intel® Celeron(R) CPU N2940 @ 1.83GHz × 4 │RAM 4.0GB DDR3│δε βρίσκω πληροφορίες GML│Wireless rtl8723be | Audio: Analog stereo duplex│Οθόνη: 1600x900
advocate
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 24 Ιούλ 2011, 00:04

Αναζήτηση κειμένου με χαρακτήρες μπαλαντέρ
Οι χαρακτήρες μπαλαντέρ ή οι δείκτες τοποθέτησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση ακαθόριστων ή μη ορατών χαρακτήρων.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρακτήρες μπαλαντέρ όταν αναζητείτε και αντικαθιστάτε κείμενο σε ένα έγγραφο. Για παράδειγμα, το "άκρ." βρίσκει την "άκρη" και το "άκρο".
1. Επιλέξτε Επεξεργασία - Εύρεση και αντικατάσταση.
2. Κάντε κλικ στις Περισσότερες επιλογές για να επεκτείνετε το παράθυρο διαλόγου.
3. Επιλέξτε το πεδίο ελέγχου Κανονικές εκφράσεις.
4. Στο πεδίο Αναζήτηση για, πληκτρολογήστε τον όρο της αναζήτησης και τον χαρακτήρα(ες) υποκατάστασης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε στην αναζήτησή σας.
5. Κάντε κλικ στην Εύρεση ή στην Εύρεση όλων.
Παραδείγματα κανονικών εκφράσεων
1. Ο χαρακτήρας υποκατάστασης για έναν απλό χαρακτήρα είναι η τελεία (.).
2. Ο χαρακτήρας υποκατάστασης για καμία ή περισσότερες εμφανίσεις του προηγούμενου χαρακτήρα είναι ένας αστερίσκος. Για παράδειγμα, το "123*" βρίσκει τα "12" "123" και "1233".
3. Ο συνδυασμός χαρακτήρων υποκατάστασης για αναζήτηση καμίας ή περισσότερων εμφανίσεων οποιουδήποτε χαρακτήρα είναι η τελεία και ο αστερίσκος (.*).
4. Ο χαρακτήρας υποκατάστασης για το τέλος μιας παραγράφου είναι το σύμβολο του δολαρίου ($). Ο συνδυασμός χαρακτήρων υποκατάστασης για την αρχή μιας παραγράφου είναι το σύμβολο για τον εκθέτη και η τελεία (^.).
5. Ο χαρακτήρας υποκατάστασης για tab είναι \t.

<Μενού --> Βοήθεια --> Περιεχόμενα --> Ἀναζήτηση καὶ ἀντικατάσταση>
Ἐλπίζω νὰ εἶναι αὐτὸ ποὺ θέλεις...
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό advocate » 24 Ιούλ 2011, 20:27

monkgr έγραψε:Αναζήτηση κειμένου με χαρακτήρες μπαλαντέρ
Οι χαρακτήρες μπαλαντέρ ή οι δείκτες τοποθέτησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση ακαθόριστων ή μη ορατών χαρακτήρων.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρακτήρες μπαλαντέρ όταν αναζητείτε και αντικαθιστάτε κείμενο σε ένα έγγραφο. Για παράδειγμα, το "άκρ." βρίσκει την "άκρη" και το "άκρο".
2. Κάντε κλικ στις Περισσότερες επιλογές για να επεκτείνετε το παράθυρο διαλόγου.
4. Στο πεδίο Αναζήτηση για, πληκτρολογήστε τον όρο της αναζήτησης και τον χαρακτήρα(ες) υποκατάστασης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε στην αναζήτησή σας.
2. Ο χαρακτήρας υποκατάστασης για καμία ή περισσότερες εμφανίσεις του προηγούμενου χαρακτήρα είναι ένας αστερίσκος. Για παράδειγμα, το "123*" βρίσκει τα "12" "123" και "1233".
3. Ο συνδυασμός χαρακτήρων υποκατάστασης για αναζήτηση καμίας ή περισσότερων εμφανίσεων οποιουδήποτε χαρακτήρα είναι η τελεία και ο αστερίσκος (.*).
4. Ο χαρακτήρας υποκατάστασης για το τέλος μιας παραγράφου είναι το σύμβολο του δολαρίου ($). Ο συνδυασμός χαρακτήρων υποκατάστασης για την αρχή μιας παραγράφου είναι το σύμβολο για τον εκθέτη και η τελεία (^.).

Όχι απλώς βοήθησες, μου έλυσες ένα πρόβλημα χρονίζον που δυστυχώς δεν μπορούσα να βρω τη λύση του παρόλο που είχα ανατρέξει εκτεταμένα στη βοήθεια το ΟΟ. Κάτι δε θα 'βλεπα καλά φαίνεται. Πώς βρίσκεις την πιο πάνω βοήθεια;

Μένει ακόμη ένα (δύο) προβληματάκι στο Excel, μια και βρήκαμε παπά.
1. Όταν ξεκινώ ένα φύλλο εργασίας από το ΟΟ κατά την εκτύπωση που εμφανίζει το όνομα του φύλλο (π.χ. κοινόχρηστα Ιουλίου) και τους αριθμούς σελίδας. Αυτές τις ενδείξεις θέλω να τις απαλείψω.
2. Έχω ένα αρχείο xls με 270 φύλλα εργασίας αλλά το ΟΟ μου δείχνει μόνο τα 256, ενώ στο Excel φαίνονται κανονικά. Υπάρχει τρόπος να φανούν και στο ΟΟ? Ξέρω ότι κανονικά θα έπρεπε να φτιάξω Βάση Δεδομένων για τόσο πολλά φύλλα, όμως για την εργασία αυτή πρέπει να μελετήσω από την αρχή τη φιλοσοφία του προγράμματος δημιουργίας Βάσης και φοβάμαι ότι θα μου πάρει δυσανάλογα πολύ χρόνο σε σχέση με το αποτέλεσμα.
Προδιαγραφές⇛Intel® Celeron(R) CPU N2940 @ 1.83GHz × 4 │RAM 4.0GB DDR3│δε βρίσκω πληροφορίες GML│Wireless rtl8723be | Audio: Analog stereo duplex│Οθόνη: 1600x900
advocate
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 24 Ιούλ 2011, 20:39

Λυπᾶμαι, ἀλλὰ μὲ Excel καὶ γενικότερα spreadsheets ἔχω νὰ ἀσχοληθῶ πολὺ καιρό, ἐπιπροσθέτως δὲ δὲν νομίζω νὰ ἔχω φθάσει σὲ τέτοια βάθη χρήσης, ὅσα προϋποθέτει τὸ δεύτερο ἐρώτημά σου (οὐδέποτε θυμᾶμαι τὸν ἑαυτό μου νὰ ἔχει ἀρχεῖο μὲ πάνω ἀπὸ 5 φύλλα ἐργασίας, ἴσως νὰ λέω καὶ πολλά). Γιὰ τὸ πρῶτο νὰ κοιτάξω λίγο καὶ θὰ σοῦ πῶ.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 26 Ιούλ 2011, 02:58

Τι ακριβώς χρησιμοποιείς, libre ή open και σε ποια έκδοση?

Από την έκδοση 3.3 του libre office το calc έχει 1024 στήλες χ 1024*1024 σειρές (σελ 5)

Το αρχείο που έχεις του excel είναι σαφώς xlsx για να έχεις περισσότερες από 256 στήλες, αλλά μήπως το σώζεις σε xls για να το ανοίξεις σε libre και χάνεις τις υπόλοιπες? Φαντάζομαι βέβαια ότι θα σου πέταγε warning σε αυτήν την περίπτωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Σε σχέση με το αρχικό σου ερώτημα, μιας και πρόκειται για επαναλαμβανόμενη διαδικασία σκέψου αν αξίζει τον κόπο να γράψεις μια μακροεντολή για να κάνει όλες τα search and replace με ένα κλικ. Δυστυχώς το macro programming σε Open/Libre Office θέλει ακόμα δουλειά.

ps. Για διαφορετικά ερωτήματα είναι καλύτερα να ανοίγεις καινούριο θέμα
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό advocate » 27 Ιούλ 2011, 14:01

pmav99 έγραψε:κοιτάξω

Οχι πάνω από 256 στήλες. πάνω 256 φύλλα, 302 για την ακρίβεια, σήμερα που τα μέτρησα.
Χρησιμοποιώ το libre office του ubuntu 11.04 που αντικατέστησε αυτόματα το OO της προηγούμενης έκδοσης.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προτιμότερο να μεταφέρω τα δεδομένα σε Βάση Δεδομένων, όμως αυτή η εργασία είναι μάλλον επίπονη και δεν έχω καθόλου εμπειρία με τις βάσεις δεδομένων.

Βέβαια, βλέπω στη βοήθεια που με παραπέμψατε
έγραψε:Each spreadsheet can have many sheets, and each sheet can have many individual cells. In Calc
3.3, each sheet can have a maximum of 1,048,576 rows and 1024 columns.

ότι οι 1024 στήλες δεν αναφέρονται σε όλο το αρχείο - έγγραφο (φαντάζομαι αυτή είναι η έννοια του spreadsheet σε αντιπαράθεση με το sheet). Αν όμως οι 1024 στήλες είναι για όλο το έγγραφο, τότε όντως τις ξεπερνάω, αφού κάθε φύλλο έχει 9 στήλες ενεργές.
Το θέμα είναι ότι το ms office τα βλέπει.
Πρόσφατα έκανα ένα νέο υπόδειγμα φύλλων με 5 στήλες ενεργές αλλά και πάλι, αν ισχύουν οι 1024 στήλες για όλο το έγγραφο, πάλι τις ξεπερνά.
Αν οι 1024 στήλες ισχύουν για κάθε φύλλο, πώς δικαιολογείται η αδυναμία ανοίγματος;
advocate
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 28 Ιούλ 2011, 19:27

Ναι με συγχωρείς, διάβασα λίγο βιαστικά...

Σχετικά με τον αριθμό των φύλλων

1. Άνοιξε το calc.
2. Πήγαινε Τools/Macros/Organize Macros/ Libre Office Basic (εναλλακτικά μπορείς να πατήσεις alt + F11)
3. Διάλεξε edit (ή δημιούργησε ένα καινούριο module)
4. Προσέθεσε τον ακόλουθο κώδικα.
5. Τρέξε τον (πάτησε το F5).
Κώδικας: Επιλογή όλων
Sub Main
On error goto exitErr
do
n = thisComponent.sheets.Count
thisComponent.sheets.insertNewByName("xSheet_"& n +1,n)
loop
ExitErr:
print thisComponent.sheets.count
End Sub

Θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα λέει τον μέγιστο αριθμό sheets ανά workbook.

Εν ολίγοις ή θα αναδιοργανώσεις το βιβλίο εργασίας ή θα αλλάξεις τρόπο εργασίας (πχ σε βάση δεδομένων) ή θα πρέπει να εξακολουθήσεις να έχεις κάποιο μηχάνημα με excel.

Χωρίς να μπορώ να είμαι και σίγουρος, φαντάζομαι ότι η αλλαγή της δομής του φύλλου εργασίας θα είναι εφικτή (Βασικά είμαι πολύ περιέργος να δω τι είναι αυτό που έφτασε σε τέτοιο αριθμό φύλλων...). Αν για κάποιο λόγο υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να προστεθούν και άλλα φύλλα τότε ψάξε λίγο περισσότερο το θέμα της μεταφοράς σε κάποια βάση δεδομένων (Libre office Base, Kexi κτλ). Μεσοπρόθεσμα θα σου γλυτώσει χρόνο. Φαντάζομαι ότι ήδη το βιβλίο εργασίας θα είναι σχετικά δύσχρηστο.

Ενδεχομένως η μεταφορά των δεδομένων απο το EXCEL στην ACCESS δε θα είναι δύσκολη, αλλά εξαρτάται από το βιβλίο εργασίας και τα data. Έχε υπόψη σου ότι σε Linux οι βάσεις δεδομενων της ACCESS δεν υποστηρίζονται άμεσα. Οπότε αν θέλεις να δουλέψεις αποκλειστικά σε λινουξ με βάση δεδομένων, τη μεταφορά EXCEL -> ACCESS -> BASE κάντην από τα windows.

ps. O αριθμός των κελιών που αναφέρεται στο pdf είναι ανά φύλλο εργασίας.
Τελευταία επεξεργασία από pmav99 και 31 Ιούλ 2011, 13:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 30 Ιούλ 2011, 23:41

advocate έγραψε:
monkgr έγραψε:Αναζήτηση κειμένου με χαρακτήρες μπαλαντέρ

Όχι απλώς βοήθησες, μου έλυσες ένα πρόβλημα χρονίζον που δυστυχώς δεν μπορούσα να βρω τη λύση του παρόλο που είχα ανατρέξει εκτεταμένα στη βοήθεια το ΟΟ. Κάτι δε θα 'βλεπα καλά φαίνεται. Πώς βρίσκεις την πιο πάνω βοήθεια;

Μένει ακόμη ένα (δύο) προβληματάκι στο Excel, μια και βρήκαμε παπά.
1. Όταν ξεκινώ ένα φύλλο εργασίας από το ΟΟ κατά την εκτύπωση που εμφανίζει το όνομα του φύλλο (π.χ. κοινόχρηστα Ιουλίου) και τους αριθμούς σελίδας. Αυτές τις ενδείξεις θέλω να τις απαλείψω.
2. Έχω ένα αρχείο xls με 270 φύλλα εργασίας αλλά το ΟΟ μου δείχνει μόνο τα 256, ενώ στο Excel φαίνονται κανονικά. Υπάρχει τρόπος να φανούν και στο ΟΟ? Ξέρω ότι κανονικά θα έπρεπε να φτιάξω Βάση Δεδομένων για τόσο πολλά φύλλα, όμως για την εργασία αυτή πρέπει να μελετήσω από την αρχή τη φιλοσοφία του προγράμματος δημιουργίας Βάσης και φοβάμαι ότι θα μου πάρει δυσανάλογα πολύ χρόνο σε σχέση με το αποτέλεσμα.

ίσως το 256 φύλλα να είναι το όριο της εφαρμογής, δοκίμασε να το σπάσεις σε δύο αρχεία :?:
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Lionux » 06 Σεπ 2011, 01:36

Μήπως ξέρει κανείς να μου πει ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορεί να λεΐτουργησει το ms office μέσω wine;
Spoiler: show
System: TOSHIBA Satellite A300
Distro: Ubuntu 14.04.5 trusty
Kernel: 3.13.0-107-generic
Desktop: KDE 4.13.3
Bios: INSYDE version: 2.20
CPU:Dual core Intel T3400
Graphics Card:[AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470]
Audio Card: Intel 82801
Network Card: Qualcomm Atheros AR928X driver: ath9k
Επιπεδο linux:Μεσο
Aγγλικα:Μετρια
Προγραμματισμος:Oχι
Άβαταρ μέλους
Lionux
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 06 Σεπ 2011, 01:48

Μπορείς να δεις εδώ για κάθε εφαρμογή αν λειτουργεί ή όχι.
http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... nding=true
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ