viewtopic.php?f=23&t=17408&start=10#p199669
καθώς αφορά άλλο θέμα.
έγραψε:advocate έγραψε:
Μένει ακόμη ένα (δύο) προβληματάκι στο Excel, μια και βρήκαμε παπά.
1. Όταν ξεκινώ ένα φύλλο εργασίας από το ΟΟ κατά την εκτύπωση που εμφανίζει το όνομα του φύλλο (π.χ. κοινόχρηστα Ιουλίου) και τους αριθμούς σελίδας. Αυτές τις ενδείξεις θέλω να τις απαλείψω.
2. Έχω ένα αρχείο xls με 270 φύλλα εργασίας αλλά το ΟΟ μου δείχνει μόνο τα 256, ενώ στο Excel φαίνονται κανονικά. Υπάρχει τρόπος να φανούν και στο ΟΟ? Ξέρω ότι κανονικά θα έπρεπε να φτιάξω Βάση Δεδομένων για τόσο πολλά φύλλα, όμως για την εργασία αυτή πρέπει να μελετήσω από την αρχή τη φιλοσοφία του προγράμματος δημιουργίας Βάσης και φοβάμαι ότι θα μου πάρει δυσανάλογα πολύ χρόνο σε σχέση με το αποτέλεσμα.monkgr έγραψε:Λυπᾶμαι, ἀλλὰ μὲ Excel καὶ γενικότερα spreadsheets ἔχω νὰ ἀσχοληθῶ πολὺ καιρό, ἐπιπροσθέτως δὲ δὲν νομίζω νὰ ἔχω φθάσει σὲ τέτοια βάθη χρήσης, ὅσα προϋποθέτει τὸ δεύτερο ἐρώτημά σου (οὐδέποτε θυμᾶμαι τὸν ἑαυτό μου νὰ ἔχει ἀρχεῖο μὲ πάνω ἀπὸ 5 φύλλα ἐργασίας, ἴσως νὰ λέω καὶ πολλά). Γιὰ τὸ πρῶτο νὰ κοιτάξω λίγο καὶ θὰ σοῦ πῶ.pmav99 έγραψε:Τι ακριβώς χρησιμοποιείς, libre ή open και σε ποια έκδοση?
Από την έκδοση 3.3 του libre office το calc έχει 1024 στήλες χ 1024*1024 σειρές (σελ 5)
Το αρχείο που έχεις του excel είναι σαφώς xlsx για να έχεις περισσότερες από 256 στήλες, αλλά μήπως το σώζεις σε xls για να το ανοίξεις σε libre και χάνεις τις υπόλοιπες? Φαντάζομαι βέβαια ότι θα σου πέταγε warning σε αυτήν την περίπτωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Σε σχέση με το αρχικό σου ερώτημα, μιας και πρόκειται για επαναλαμβανόμενη διαδικασία σκέψου αν αξίζει τον κόπο να γράψεις μια μακροεντολή για να κάνει όλες τα search and replace με ένα κλικ. Δυστυχώς το macro programming σε Open/Libre Office θέλει ακόμα δουλειά.
ps. Για διαφορετικά ερωτήματα είναι καλύτερα να ανοίγεις καινούριο θέμαmonkgr έγραψε:Λυπᾶμαι, ἀλλὰ μὲ Excel καὶ γενικότερα spreadsheets ἔχω νὰ ἀσχοληθῶ πολὺ καιρό, ἐπιπροσθέτως δὲ δὲν νομίζω νὰ ἔχω φθάσει σὲ τέτοια βάθη χρήσης, ὅσα προϋποθέτει τὸ δεύτερο ἐρώτημά σου (οὐδέποτε θυμᾶμαι τὸν ἑαυτό μου νὰ ἔχει ἀρχεῖο μὲ πάνω ἀπὸ 5 φύλλα ἐργασίας, ἴσως νὰ λέω καὶ πολλά). Γιὰ τὸ πρῶτο νὰ κοιτάξω λίγο καὶ θὰ σοῦ πῶ.advocate έγραψε:pmav99 έγραψε:κοιτάξω
Οχι πάνω από 256 στήλες. πάνω 256 φύλλα, 302 για την ακρίβεια, σήμερα που τα μέτρησα.
Χρησιμοποιώ το libre office του ubuntu 11.04 που αντικατέστησε αυτόματα το OO της προηγούμενης έκδοσης.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προτιμότερο να μεταφέρω τα δεδομένα σε Βάση Δεδομένων, όμως αυτή η εργασία είναι μάλλον επίπονη και δεν έχω καθόλου εμπειρία με τις βάσεις δεδομένων.
Βέβαια, βλέπω στη βοήθεια που με παραπέμψατεέγραψε:Each spreadsheet can have many sheets, and each sheet can have many individual cells. In Calc
3.3, each sheet can have a maximum of 1,048,576 rows and 1024 columns.
ότι οι 1024 στήλες δεν αναφέρονται σε όλο το αρχείο - έγγραφο (φαντάζομαι αυτή είναι η έννοια του spreadsheet σε αντιπαράθεση με το sheet). Αν όμως οι 1024 στήλες είναι για όλο το έγγραφο, τότε όντως τις ξεπερνάω, αφού κάθε φύλλο έχει 9 στήλες ενεργές.
Το θέμα είναι ότι το ms office τα βλέπει.
Πρόσφατα έκανα ένα νέο υπόδειγμα φύλλων με 5 στήλες ενεργές αλλά και πάλι, αν ισχύουν οι 1024 στήλες για όλο το έγγραφο, πάλι τις ξεπερνά.
Αν οι 1024 στήλες ισχύουν για κάθε φύλλο, πώς δικαιολογείται η αδυναμία ανοίγματος;pmav99 έγραψε:Τι ακριβώς χρησιμοποιείς, libre ή open και σε ποια έκδοση?
Από την έκδοση 3.3 του libre office το calc έχει 1024 στήλες χ 1024*1024 σειρές (σελ 5)
Το αρχείο που έχεις του excel είναι σαφώς xlsx για να έχεις περισσότερες από 256 στήλες, αλλά μήπως το σώζεις σε xls για να το ανοίξεις σε libre και χάνεις τις υπόλοιπες? Φαντάζομαι βέβαια ότι θα σου πέταγε warning σε αυτήν την περίπτωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Σε σχέση με το αρχικό σου ερώτημα, μιας και πρόκειται για επαναλαμβανόμενη διαδικασία σκέψου αν αξίζει τον κόπο να γράψεις μια μακροεντολή για να κάνει όλες τα search and replace με ένα κλικ. Δυστυχώς το macro programming σε Open/Libre Office θέλει ακόμα δουλειά.
ps. Για διαφορετικά ερωτήματα είναι καλύτερα να ανοίγεις καινούριο θέμαmonkgr έγραψε:Λυπᾶμαι, ἀλλὰ μὲ Excel καὶ γενικότερα spreadsheets ἔχω νὰ ἀσχοληθῶ πολὺ καιρό, ἐπιπροσθέτως δὲ δὲν νομίζω νὰ ἔχω φθάσει σὲ τέτοια βάθη χρήσης, ὅσα προϋποθέτει τὸ δεύτερο ἐρώτημά σου (οὐδέποτε θυμᾶμαι τὸν ἑαυτό μου νὰ ἔχει ἀρχεῖο μὲ πάνω ἀπὸ 5 φύλλα ἐργασίας, ἴσως νὰ λέω καὶ πολλά). Γιὰ τὸ πρῶτο νὰ κοιτάξω λίγο καὶ θὰ σοῦ πῶ.
Άρχισα να δουλεύω βάση δεδομένων LibreBase και δεν μπορεί να τραβήξει από το spreadsheet του Excel πάνω από 256, φύλλα, ουσιαστικά δηλαδή υπάρχει απώλεια δεδομένων.
Σκέφτηκα να διαιρέσω το αρχείο στα δύο, χωρίς να χαθούν οι τύποι και οι συνδέσεις των κελιών. όμως βρήκα δύο είδη διαιρέσεων που δεν μου επιλύουν το πρόβλημα:
1. Μείωση των γραμμών κάθε φύλλου π.χ. στα 500 από 65.000 αλλά χωρίς μείωση των φύλλων
2. Διαίρεση κάθε φύλλου σε ξεχωριστό αρχείο, οπότε θα μου προκύψουν 302 διαφορετικά αρχεία με αποτέλεσμα τον κυκεώνα.
Υπάρχει κατ' αρχάς, κάποιο script για να διαιρέσω το αρχείο στα δύο;