Επίσης στα νέα:
Θεωρώ ότι αν και σχετικά "mpagiatiko" πρέπει να μπει μια αναφορά στο OpenOffice 3.0, ίσως και ολοσέλιδη. Για την ώρα δεν έχω δει κάποιο άλλο σημαντικό open source project να βγάζει κάτι και τίποτα σχετικά με το νέο OO δεν έχει αναφερθεί.
Το Sunbird έβγαλε την έκδοση 0.9 πριν από κάνα μήνα και βλέποντας το release cycle τους αμφιβάλλω σοβαρά αν θα καταφέρουν να βγάλουν την 1.0 πριν το Γενάρη-Φλεβάρη του '09 άρα ίσως αν δεν δείτε τίποτα άλλο...
To Lyx έβγαλε την έκδοση 1.6.0 (γενικά το Lyx βγάζει "αργά-αργά" τις καινούριες του εκδόσεις έτσι ΊΣΩΣ έχει κάποια βαρύτητα το όλο θέμα) αλλά θέλω να την ψάξω λίγο γιατί γενικά αρκετές εφαρμογές απλα βγάζουν κάποιες καινούριες εκδόσεις πιο πολύ για να συμβαδίσουν με το Qt. (Αν και δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Lyx)
To VLC εκεί που δεν έβγαζε και πολλές αναβαθμίσεις μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες έχει πάει από την 0.8.9 στην 0.9.6 και έβγαλε και preview release την 1.0.0 πριν κανά 10ήμερο. Ίσως μέχρι να βγει το περιοδικό στις 15 να έχουνε φτάσει στην 1.0.0, στο freenode #videolan που ρώτησα που ρώτησα πάντως μου είπανε ότι ΔΕΝ θα βγει η 1.0.0 πριν τα Χριστούγεννα. Έχουν κάποια προβλήματα ακόμα με την αλληλεπίδραση inteface - core (άλλαξε ο core στην έκδοση 0.9 άλλωστε) και αλλά κυρίως είναι θέμα ότι το "
as OSX port is completely broken" άρα δεν το βλέπουν... Ίσως έχουν την beta μέχρι τότε (15/12) αλλά όχι κάτι άλλο. (Και δεν ξέρω αν μια beta έκδοση αξίζει - ίσως καλύτερα να περιμένουμε το επόμενο τεύχος για κάτι μεγαλύτερο σε μια 1.0.Χ stable.)
Το Pantheios έβγαλε ΚΑΙ ΑΛΛΟ beta release της 1.0.1, το Qt έβγαλε την 4.5 preview, η Python 3000 έβγαλε το rc2 και η PostgreSQL έφτασε την 8.3.5 stable. Κοινώς λίγα πράγματα αν είσαι προγραμματιστής...
Γενικά εγώ το
wubi ως εργαλείο, ποτέ δεν το είδα και πολύ ζεστά.... Θα μιλήσω με τον ilpara σχετικά και θα δούμε.
(Edit τώρα είδα τί απάντησε ο ilpara)
Και νομίζω ότι είναι το καλύτερο που πρότεινε ο ilpara. Αν κάναμε ένα τέτοιο άρθρο ίσως δίναμε μια χροιά στο όλο θέμα (του
wubi) κάπως αρνητική και "κόβαμε" κόσμο από το να δοκιμάσει το Ubuntu έστω και μέσω
wubi. Kαλύτερα αυτό στο tips&hints που δεν είναι τόσο "βαρύ" όσο full άρθρο. Αν επιμείνουμε να γραφτεί ένα άρθρο μπορούμε να το γράψουμε μαζί με τον ilpara, να γράψω ένα beta και να του στο στείλω να βγει stable αλλά δεν νομίζω ότι τελικά θέλουμε κάτι τέτοιο.