Εγκατάσταση Opensees σε Ubuntu

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Εγκατάσταση Opensees σε Ubuntu

Δημοσίευσηαπό thanasis3 » 05 Δεκ 2010, 21:18

Παιδιά υπάρχει ένα πρόγραμμα στατικών που είναι ανοιχτού κώδικα το Opensees και διανέμεται δωρεάν από το πανεπιστήμιο του Berkeley (http://opensees.berkeley.edu/index.php). Το πρόβλημα είναι ότι δίνονται αρχεία εγκατάστασης για windows και mac, αλλά όχι για linux. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην εγκατάσταση του σε ubuntu; Στο documentation σου λέει να φτιάξεις ένα makefile.def (http://opensees.berkeley.edu/community/ ... a86796dcd6) αλλά δεν ξέρω πως χρησιμοποιείται. Παρόλο που διάβασα και τον οδηγό εγκατάστασης προγραμμάτων αυτού του φόρουμ ακόμα δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως γίνεται εγκατάσταση από εξωτερικά αρχεια. Στη συγκεκριμενη περίπτωση το αρχείο που κατεβάζω είναι το binary των Windows.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit σε HP Pavilion dv6
Προδιαγραφές ⇛ T4200 │ 4GB │ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ Realtek 8111/8168b │ ATI RV710/730 │ TFT 15.4"
thanasis3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατάσταση Opensees σε Ubuntu

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Δεκ 2010, 21:32

Αν το πρόγραμμα είναι για windows τότε μπορείς να το τρέξεις είτε μέσω wine http://www.winehq.org/ είναι διαθέσιμο απο το software center ή το synaptic και ουσιατικά είναι ενας emulator για να δουλεύουν τα .exe. Βέβαια δε δουλεύουν όλα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις.

Αλλη λύση είναι να εγκαταστήσεις εικονικά τα windows μέσα σε μια εικονική μηχανή όπως virtual box.

Μόλις είδα το δεύτερο λινκ. Ουσιαστικά φτιάχνεις ενα αρχείο κειμένου που το ονομάζεις makefile και το σώζεις με την κατάληξη .def . Το τι πρέπει να περιέχει το κείμενο στο αναφέρει αναλυτικά. Επίσης το τι πρέπει να έχεις εσύ εγκατεστημένο στο συτημα σου. Ξεκινα με το πρώτο ποστ για αρχή και παραμετροποίησε το με το 3ο μετά που αναφέρεται σε ubuntu.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thanasis3 » 07 Δεκ 2010, 00:12

Ωραία κατέβασα το opensees και το wine. Έκανα το configuration του wine σύμφωνα με τις οδηγίες. Επίσης κατέβασα και τα tcl/tk που απαιτούνται. Τρέχοντας το opensees μέσω του wine μου βγάζει το παρακάτω όπου φαίνεται ένας κέρσορας αλλά δε μου δίνει τη δυνατότητα να γράψω τον κώδικα, ενώ στα windows μου δίνει το path του προγράμματος και έναν κέρσορα για να γράψω τις εντολές (c:\Program Files\Opensees >_). Το πρόγραμμα τρέχει σε command line.
Εικόνα
Προδιαγραφές ⇛ T4200 │ 4GB │ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ Realtek 8111/8168b │ ATI RV710/730 │ TFT 15.4"
thanasis3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 07 Δεκ 2010, 00:18

Φίλε Θανάση,
δε χρειάζεσαι το wine. Σου εξήγησα παρακάτω πως να το κάνεις. Όλα αυτά που αναφέρει στο δεύτερο λινκ τα δίνεις στο τερματικό των ubuntu. Εφαρμογές->Βοηθήματα-Τερματικό, ή απλά πατάς ctrl+alt+T

To wine που γράφω στην αρχή είναι γιατί νόμιζα πως επρόκειτο για αρχείο των windows .exe. Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα.
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thanasis3 » 07 Δεκ 2010, 00:52

Καταρχάς ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Πρόκειται όντως για αρχείο .exe των windows (opensees.exe)!! Και στην περιγραφή στο 2ο link λέει να πάρω το αρχείο make να το μετονομάσω σε makefile.def και να το βάλω στο φάκελο του opensees... Παρόλα αυτά δε λέει να το τρέξω το αρχείο με κάποιο τρόπο. Χρειάζεται να το τρέξω θεωρείς;
thanasis3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 07 Δεκ 2010, 01:01

Όχι. Δε σου λέει να το μετονομάσεις μα να το φτιάξεις!! Στο είπα και σε προηγουμενο ποστ μου...

Διάβασε το καλά κάντο όλο αυτο εκεί copy paste και μετά φτιάξε το με βάση τα δικά σου. Νομίζω θα σε βοηθήσει και το ποστ νο4 του 2ου λινκ.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thanasis3 » 07 Δεκ 2010, 01:25

Έφτιαξα το makefile.def το έβαλα στο φάκελο, κατέβασα ότι βρήκα από tcl/tk στο synaptics, αλλά το ίδιο μου κάνει. Δεν μπορώ να γράψω στο command line που μου ανοίγει... Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου ούτως ή άλλως! Πάντως αισθάνομαι ότι είμαι κοντά...
thanasis3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 07 Δεκ 2010, 01:53

Εφάρμοσες τις οδηγίες του 4ου ποστ απο το λινκ ? Εγκατέστησες όλα τα πακέτα ? Όταν λες οτι δεν μπορείς να γράψεις στο command line που σου ανοίγει... πως το ανοίγεις? Απο wine? Αν ναι είναι λάθος . Πρέπει να τρέξεις το πρόγραμμα απο τερματικό του λινουξ.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thanasis3 » 07 Δεκ 2010, 03:55

Δεξί κλικ ----> άνοιγμα με wine. Έτσι προσπαθούσα. Έχω βάλει όλα αυτά που περιγράφει στο ποστ ναι, όπως τα λέει.

Στον φάκελο ~/Opensees/ έχω το OpenSees.exe. Ανοίγω τερματικό και πατάω "wine OpenSees.exe".

Μου βγάζει τα παρακάτω:

err:module:import_dll Library tcl85.dll (which is needed by L"Z:\\home\\thanasis\\Opensees\\OpenSees.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"Z:\\home\\thanasis\\Opensees\\OpenSees.exe" failed, status c0000135

Είμαι αρχάριος στο linux, ελπίζω να μην κάνω χαζές ερωτήσεις!
thanasis3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 07 Δεκ 2010, 10:55

To wine σου ζητάει αυτή τη βιβλιοθήκη Library tcl85.dll την οποία πρέπει να δεις αν υπάρχει στο wine configuration στην καρτέλα libraries.

Ψάχνω να βρψ στο λινκ σου, που αναφέρεται στο wine?? Εγώ αναφέρθηκα γιατι δεν είχα δει το δεύτερο λινκ. Δε χρεάζεται το wine!!! Βέβαια αφού σου ζητάει μια βιβλιοθήκη δοκίμασε μηπως παίξει...

Σου ξαναλέω διάβασες καλά το 4ο ποστ απο εκείνο το λινκ?? Έφτιαξες σωστά τις διαδρομές στο makefile.def ? Δεν πρέπει να είναι απλά copy paste!!! Επίσης εγκατέστησες τα πακέτα που αναφέρονται σε εκείνο το ποστ?
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες