Πως εκτυπώνω στο Open Office double side ?

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Πως εκτυπώνω στο Open Office double side ?

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 30 Νοέμ 2010, 12:04

Θέλω να εκτυπώσω ένα πολυσέλιδο κείμενο χρησιμοποιώντας και τις δύο όψεις του φύλλου για εξοικονόμηση χαρτιού και μικρότερο όγκο σε φύλλα.
Ο εκτυπωτής μου είναι HP Deskjet F2200 και το double side printing, στο MS Office γίνεται με την βοήθεια λογισμικού της HP.
(Τυπώνονται αυτόματα, πρώτα οι ζυγές σελίδες και στην συνέχεια το πρόγραμμα μου ζητάει να τοποθετήσω το πακέτο με τις τυπωμένες σελίδες στην υποδοχή του εκτυπωτή, ανάποδα)
Στην εκτύπωση pdf μέσω evidence η επιλογή two -sided είναι not avalaible (Υποθέτω ότι το two sided είναι double side printing εάν χρησιμοποιώ σωστή ορολογία)
Το open office (αλλά και το evidence για αρχεία pdf) υποστηρίζει τέτοια λειτουργία ?
Γνώσεις ⇛ Linux: Xαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04.1 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 2.66Hz│512 MB│GeForce FX 5200 │ ZTE MF636 │ TFT 19"
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Πως εκτυπώνω στο Open Office double side ?

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 30 Νοέμ 2010, 12:07

Το θεμα ειναι αν το driver που χρησιμοποιει ο εκτυπωτης σου στο Linux εχει τετοια λειτουργια. Εγω εχω ενα OfficeJet 7780 και τυπωνει μια χαρα!

α) Εχεις εγκαταστησει το HPLIP και το GUI του; (Υπαρχουν στο Synaptic).

β) Αν ναι, τοτε μεσω αυτου θα πρεπει να ενεργοποιησεις το double sided.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 30 Νοέμ 2010, 13:14

Ο εκτυπωτής σου δεν είναι double side γιατί τυπώνεις μια φορά τις μονές και μετά τις ζυγές.

Στο ubuntu (πχ firefox) πατάς Ctrl+p ανοίγεις την καρτέλα Μορφοποίηση σελίδας και εκεί θα βρεις την επιλογή Εκτύπωση μόνο για : (Εδώ επιλέγεις μονές/ ζυγές σελίδες)
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 30 Νοέμ 2010, 19:28

Εγκατέστησα το HPLIP gui.
Στο αντίστοιχο πρόγραμμα για τα xp υπάρχει στα properties (ή settings, δεν θυμάμαι ακριβώς τα menu), υπάρχει η επιλογή manualy με την οποία ο εκτύπωτης τυπώνει και στις δύο όψεις του φύλλου (όπως περιγράφω παραπάνω, δεν ξέρω εάν αυτό λέγεται double side, απλά με ενδιαφέρει ότι η διαδικασία γίνεται αυτόματα)
Το ΗPLIP διαθέτει αντίστοιχη επιλογή?
Επίσης η αντίστοιχη οικονομική-γρήγορη εκτύπωση των xp είναι η draft εκτύπωση που βλέπω στο print out mode?
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 30 Νοέμ 2010, 19:44

manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 30 Νοέμ 2010, 19:54

Ο δικος μου εκτυπωτης, εχει ενα μηχανισμο που αφου τελειωσει εκτυπωση της μιας πλευρας της σελιδας, την τραβαει μεσα και εκτυπωνει την αλλη πλευρα (double sided η duplex printing):

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 01 Δεκ 2010, 00:26

Ευχαριστώ, τα screenshot με κατατόπισαν, σε εμένα το double side printing είναι ανενεργό.
Επίσης δεν γνώριζα για τον μηχανισμό που τραβάει το φύλλο και συνεχίζει την εκτύπωση στην άλλη όψη.
Περίμενα ότι HPLIP ως εφαρμογή της HP θα είχε τις ίδιες δυνατότητες με το αντίστοιχο στα xp, κάτι το οποίο δεν ισχυεί.
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 01 Δεκ 2010, 00:46

Aν ο printer δεν έχει duplexer, προφανώς πρέπει να ξαναβάλεις εσύ μέσα τις τυπωμένες σελίδες.
Το πρόβλημα προφανώς δημιουργείται από το γεγονός πως αν έχεις επιλέξει στο openoffice να τυπώσεις όλες τις μονές σελίδες, π.χ. 1,3,5....99, στο πακέτο που θα βγει η 1 θα είναι κάτω-κάτω και η 99 πάνω.
Κοίτα παραπάνω το screenshot του χρήστη kriti. Αυτές οι ρυθμίσεις σ' εμένα τουλάχιστον εμφανίζονται στο επάνω panel με δεξί κλικ στο εικονίδειο της hp.
Στο δικό μου εκτυπωτή έναν hp color laserjet 1600 εκτός από τις επιλογές που έχει στο screenshot του kriti, έχει επιπλέον την επιλογή να τυπώσει με ανάποδη σειρα, δηλαδή από την τελευταία προς την πρώτη. Αν την επιλέξω μπορώ να ξαναβάλω μέσα όλο το πακέτο με το σωστο προσανατολισμό και να εκτυπώσω πλέον τις ζυγές σελίδες, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω πρώτα τη σειρά τους με το χέρι, φέρνοντας δηλαδή πάνω την 1 από κάτω την 3 κ.ο.κ μέχρι την 99.
Αν στο δικό σου printer δεν ανοίγει αυτήν την επιλογή, τοτε μάλλον θα χρειαστεί να ξεφυλλίσεις μια φορά το τυπωμένο πακέτο, αλλάζοντας τη σειρά.
Όσον αφορά στο double side printing, αν δεν κάνω λάθος αναφέρεται στην ύπαρξη duplexer και όχι στο πρόβλημα που μνημονεύεις, το οποίο δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη του εν λόγω hardware, αλλά μόνο με software και συγκεκριμένα τις δυνατότητες που παρέχει ο driver.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 22.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 01 Δεκ 2010, 00:52

Aν μπορείς να μπεις απο windows και να μας δώσεις ένα screenshot της λειτουργίας... Νομίζω λέγεται duplex print . Aν μπορείς να το επιβεβαιωσεις...

Eπίσης δεν τα διάβασα γιατί δεν έχω χρόνο τώρα αλλά κοίτα αυτά:
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsPrintersHp
έγραψε:HP

DeskJet F2200 AllinOne

hpijs 3.9.8

Yes

Yes

v9.10 (Karmic)

USB, Found and installed on boot. Both Xsane scanning and B&W and Colour printing work.

2010-Mar-06

http://linux.aldeby.org/manual-duplex-printing-on-linux.html
http://brainstorm.ubuntu.com/item/3332/

@dim459
είναι θέμα driver ξεκάθαρα απο το site της Hp
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 01 Δεκ 2010, 20:01

Nαι, βεβαίως και είναι θέμα driver, απλώς εφιστώ την προσοχή, μήπως και έχει ανάλογη επιλογή αντιστροφής της σειράς εκτύπωσης των σελίδων, όπως στο δικό μου, διότι συνήθως η hp τις δυνατότητες που παρέχει μέσω του driver τις παρέχει για κάθε μοντέλο της ανεξαρτήτως λειτουργικού για τον οποίο προορίζεται ο driver.
Aν του δίνει αυτήν την επιλογή αυτομάτως του λύνει και το θέμα, απλώς βάζει όλες τις σελίδες ξανά μεσά, χωρίς καμιά αλλαγή στη σειρά τους και τυπώνει την πίσω όψη.
off topic-> κάποτε θα μάθω επιτέλους πως βαζουν το screenshot μέσα στο post, για να μην κάθομαι να κάνω περιγραφές.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 22.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες