Virtual Box->win xp, πως μπορει να δει αρχεία απο ubuntu

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Virtual Box->win xp, πως μπορει να δει αρχεία απο ubuntu

Δημοσίευσηαπό statik » 19 Οκτ 2010, 09:43

Παιδια εχω βαλει το virtual box 2.1.4 για Win Xp, λειτουργουν ολα οκ, αλλά δεν βλέπει με τίποτα την θύρα usb με αποτέλεσμα να μην βλέπει το φλασάκι. Είναι πολύ μεγγάλο πρόβλημα διοτι ειναι η μοναδικός τρόπος επικοινωνίας αρχείων απο το ubuntu στα in XP μεσω Virual box. Δηλαδή κάνω κάποια αρχεία απο περιβάλλον ubuntu copy paste to usb stick ->και θέλω from virtual box win xp copy paste to win xp folder. Εκτος αν υπάρχει άλλο κολπο...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι/ ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Ubuntu 9.04 & Win XP
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon XP 2400│ 1gb │ Ati Radeon x1650 │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ On Board │ TFT 19'' 1360x768 60Hz
statik
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Virtual Box->win xp, πως μπορει να δει αρχεία απο ubuntu

Δημοσίευσηαπό kriti » 19 Οκτ 2010, 09:53

φτιαξε ενα φακελο share να τον βλεπουν και τα δυο
viewtopic.php?f=9&t=552&start=110#p53123
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 19 Οκτ 2010, 10:41

statik έγραψε:Παιδια εχω βαλει το virtual box 2.1.4 για Win Xp, λειτουργουν ολα οκ, αλλά δεν βλέπει με τίποτα την θύρα usb με αποτέλεσμα να μην βλέπει το φλασάκι. Είναι πολύ μεγγάλο πρόβλημα διοτι ειναι η μοναδικός τρόπος επικοινωνίας αρχείων απο το ubuntu στα in XP μεσω Virual box. Δηλαδή κάνω κάποια αρχεία απο περιβάλλον ubuntu copy paste to usb stick ->και θέλω from virtual box win xp copy paste to win xp folder. Εκτος αν υπάρχει άλλο κολπο...

Οταν κανεις χρηση μιας εφαρμογης οσο περιπλοκη ειναι το VirtualBox καλο θα ηταν να διαβασεις με προσοχη το Manual και αν τα Αγγλικα σου δεν ειναι καλα (μπορεις να τα εξασκησεις διαβαζοντας το Manual που ειναι γραμμενο σε καλα Αγγλικα...), τοτε διαβαζεις με προσοχη τον οδηγο.

Αν τα'χες κανει ολα αυτα, θα ηξερες οτι για να δει το φλασακι στο usb θα πρεπει να εχεις ορισει στην εικονικη μηχανη usb filters.

Ανοιγεις λοιπον το VirtualBox, επιλεγεις την εικονικη μηχανη (τα ΧΡ...) ΔΕΝ την ξεκινας, κανεις διπλο κλικ εκει που δειχνει ο κερσορας στην εικονα, και σου βγαζει το πανελακι με τα USB Filters. Κανοντας mouseover πανω απο τα εικονιδια δεξια, σου λεει τι κανει το καθενα.

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό statik » 19 Οκτ 2010, 12:06

Λιγη βοήθεια
έγραψε:Ανοιγεις λοιπον το VirtualBox, επιλεγεις την εικονικη μηχανη (τα ΧΡ...) ΔΕΝ την ξεκινας, κανεις διπλο κλικ εκει που δειχνει ο κερσορας στην εικονα, και σου βγαζει το πανελακι με τα USB Filters. Κανοντας mouseover πανω απο τα εικονιδια δεξια, σου λεει τι κανει το καθενα.

Δεν μου έχει πανελακη usb οποτε τιποτα.
Η πιο καλη λυση ειναι με το share folder αλλα και εκει τιποτα

Απο το virtual box επιλέγω απο το μενου πριν ξεκινησουν τα χρ κοινοχρηστο φακελο. Επιλεγω /home/nick/win xp share και στη επιλογλη πως να τον βλέπουν τα ΧΡ βάζω share. Κατω λεει μια υποσημειωσα να πατησω απο τα ΧΡ net use x:\\vboxsvr\share τα πατησα αλλα τιποτα! Οπου share πατησα share όπως του ειπα να το δει και όπυ x: τα πηρα με την σειρα...c:,d:,e: . Οταν παταω την εντολή μου βγάζει για κλασαμτα sec ενα παραθυρο dos και εξαφανιζεται. Tι λαθος κανω ρε παιδια ?
Ubuntu 9.04 & Win XP
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon XP 2400│ 1gb │ Ati Radeon x1650 │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ On Board │ TFT 19'' 1360x768 60Hz
statik
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 19 Οκτ 2010, 12:21

Ποια εκδοση VBox εχεις;
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim137 » 19 Οκτ 2010, 12:22

Υπάρχουν και οδηγοί ρίξε μια ματιά
viewtopic.php?f=9&t=8928
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛GNU/Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος┃ Αγγλικά: Σκράπας
Ubuntu 12.04 (el_GR.UTF-8),
Intel Atom CPU D525 1.80GHz ‖ RAM 3945 MiB ‖ Intel D525MW -
Intel N10 Family Integrated Graphics Controller [8086:a001] (rev 02)
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
jim137
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jim137
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό statik » 19 Οκτ 2010, 12:37

έγραψε:Ποια εκδοση VBox εχεις;

2.1.4_ose
Η επιλογή της έκδοσαης και εγκατασταση εγινε αυτομάτος απο την προσθαφαιρεση προγραμματων , επελεξα virtual box. Εχω έκδοση Monomahos 4, που στηρίζετε στο 9.04
Ubuntu 9.04 & Win XP
statik
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 19 Οκτ 2010, 14:12

statik έγραψε:
έγραψε:Ποια εκδοση VBox εχεις;

2.1.4_ose
Η επιλογή της έκδοσαης και εγκατασταση εγινε αυτομάτος απο την προσθαφαιρεση προγραμματων , επελεξα virtual box. Εχω έκδοση Monomahos 4, που στηρίζετε στο 9.04
Kακως,.... και καλα θα κανεις να την απεγκαταστησεις, καθως δεν υποστηριζει USB. Ειναι free/open source αλλα ειναι παρωχημενη. Να επιλεξεις 'Πληρη απεγκατασταση' απο το Synaptic.

Πηγαινε ΜΕΤΑ στο site της Oracle και διαβασε πως θα εγκαταστησεις το αποθετηριο της Oracle για VBox.

Αφου το κανεις, τοτε θα βλεπεις στο Synaptic τις καινουριες εκδοσεις του VirtualBox που ειναι 3.χ (εγω εχω την 3.2.10). Θα την κατεβασεις και εγκαταστησεις, δεν ειμαι σιγουρος, αλλα νομιζω οτι ο εικονικος δισκος που εχεις φτιαξει για ΧΡ θα δουλεψει κανονικα.

Μετα θα δεις το πανελακι που σου περιεγραψα και θα βαλεις USB Filters οπως σου περιεγραψα.

Κανε αυτο πρωτα και μετα παμε και στο πως θα κανεις mount το Shared Folder στα Windows-VM.

Σε περιπτωση που βιαστεις... καλο θα ηταν το Shared Folder να εχει ονομα στα Αγγλικα και να μην εχει κενα... πχ Shared_Docs...

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να δοκιμασεις να κανεις share ολο το Home! Ειναι λαθος που θα το μετανιωσεις.

Αν κολησεις, εδω ειμαστε...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό statik » 19 Οκτ 2010, 22:57

Εκανα update απο 9.04 σε 9,10 , το VM αναβαθμιστηκε σε 3.1 αλλα παλι δεν βγάζει πανελακι usb. Τέλος παντων.... ποιο πολυ με ενδιαφερει για shared folder. Για πειτε μου τι κανω απο την αρχη...Please
Ubuntu 9.04 & Win XP
statik
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 20 Οκτ 2010, 01:55

Αν δεν εχει απεγκατασταθει η VirtualBox OSE νομιζω οτι η 3.1 δεν θα δουλεψει σωστα!

Για το Shared Folder

Φτιαξε το αρχειο που θελεις να κανεις shared (το ονομα δεν πρεπει να εχει κενα πχ Shared Documents δεν θα δουλεψει, το shared_docs θα δουλεψει, ετσι εχω το δικο μου).

Μετα πας στο VBox, επιλεγεις τον guest που ειναι τα Windows και στο δεξι πανελ επιλεγεις Shared Folders

Στο πανελακι που θα βγει, πατας το εικονιδιο με το αρχειο και το + και στο παραθυρο Add Share που θα βγει εχει ενα παραθυρο επιλογης για το Path.

Πατας το βελακι και επιλεγεις Other.

Θα σου βγαλει το File Browser (Nautilus) και μ'αυτο διαλεγεις τα shared_docs που εφτιαξες.

Μετα ξεκινας τoν Windows Guest και αφου φορτωσει, πατας στην απανω μπαρα το Devices>Install Guest Additions (αν δεν τις εχεις ηδη εγκαταστησει).

Οταν τελειωσεις,

Start>Programs>Acessories>File Explorer>Tools>Map Network Drive

Eπελεξε ενα ας πουμε το Ζ:

Για το Folder, πατας το Browse>My Network Places>Entire Network>VirtualBox Shared Folders>\\VBoxsvr>\\VBOXSVR\shared_docs

Τικαρε και το κουμπακι Reconnect at logon.

Εχει περασει χρονος απο τοτε που το εκανα, κατι θυμαμαι για μια εντολη mount αυτο πρεπει να το ψαξεις απο τα Windows

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Αχ και να'ξερες τι ζημια μου εκανες φιλε... ανοιξα το Windows VM και τωρα κατεβαζει 27 Updates! Τρεμω να ανοιξω το Dual Boot WinXP... 127 θα'χει... :lol:
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες