προσπαθώ να εγκαταστήσω το matlab στο ubuntu. Το έχω σε .iso αρχείο. Στο manual που έχει το matlab λέει να κάνω mount το αρχέιο και μετά να τρέξω την εντολή /path_to_dvd/install &
όμως δε μπορώ να καταλάβω πιο είναι το path του.
Για το λόγο αυτό δοκίμασα μια εναλακτική που διάβασα σε ένα φόρουμ και λέει να κάνω browse στο φάκελο που βρίσκεται το xsetup και να το τρέξω (το έχω στο ~/Desktop/Matlab/update/bin/glnx86 )
όμως μου πέταγε ένα με τα permission και έτσι έτρεξα μόνο την εντολη chmod που μου λέει εδώ,τίποτε άλλο.. Μετά δεν κατάλαβα πως να κάνω το install, και συγκεκριμένα όπως είπα και πιο πριν, πως να βρώ το μονοπάτι της συσκευής που έκανα mount το matlab.iso
στη συνέχεια τρέχω το ./xsetup και μου πετάει το error
έγραψε:./xsetup: error while loading shared libraries: libmwins.so: cannot open shared object file: No such file or directory
εδώ είναι οι συμβουλές που χρησιμοποίησα: http://www.mathworks.com/support/install.html
αλλά όπως καταλαβένετε δεν κατάφερα κάτι.
Μήνυμα από την ομάδα συντονιστών και διαχειριστών του φόρουμ
Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώνουμε τα μέλη του φόρουμ, για το ποιες εφαρμογές είναι ιδιοταγείς/κλειστού κώδικα και ποιες είναι καθαρά Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ). Για τον λόγο αυτό, τονίζεται ότι το παρόν νήμα, έχει ως θέμα μια εφαρμογή που δεν είναι ΕΛ/ΛΑΚ.