Λεξικά

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Λεξικά

Δημοσίευσηαπό Bugsy » 14 Ιούλ 2010, 13:44

Ψάχνω λεξικά αγγλο-ελληνικά αγγλο-αγγλικα για μηχανικούς-ηλεκτρολόγους-ηλεκτρονικούς δηλαδή γύρω από αυτόν το κλάδο.Επιπλέον ένα καλό λεξικό αγγλο-ελληνικό αγγλο-αγγλικό. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι επι πληρωμή. Απλά τίτλους θέλω από αυτά που θεωρούνται καλύτερα.
Ευχαριστώ..
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 10.04 σε Toshiba Satellite L500D-15M
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) X2 Dual-Core QL-65 │ 2GB DDR2 RAM (800 MHz) │ ATI Radeon™ 3200 up to 1,407 MB │ Realtek Semiconductor Wireless LAN (802.11b/g/n) │ 15.6“ Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display resolution 1,366 x 768 |
Bugsy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Λεξικά

Δημοσίευσηαπό vista killer » 14 Ιούλ 2010, 13:57

Αυτό που βρίσκετε για linux και θεωρείτε από τα καλύτερα είναι το stardict. Νομίζω υπάρχουν και οδηγίες εδώ στο forum στο πως να προσθέσεις λεξικά στο πρόγραμμα. Από τι γνωρίζω και η magenta έχει λεξικά που τρέχουν και σε περιβάλλον linux.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Bugsy » 14 Ιούλ 2010, 14:29

το κατέβασα, το δοκίμασα αλλά δεν μου είναι και πολύ εύχρηστο.θέλω να μην έχει ένα απλό ορισμό.θέλω κάτι σε στυλ magenta linux dictionary με τεχνικούς όρους
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) X2 Dual-Core QL-65 │ 2GB DDR2 RAM (800 MHz) │ ATI Radeon™ 3200 up to 1,407 MB │ Realtek Semiconductor Wireless LAN (802.11b/g/n) │ 15.6“ Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display resolution 1,366 x 768 |
Bugsy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 14 Ιούλ 2010, 18:03

Από Αγγλο-Ελληνικά ηλεκτρονικά λεξικά, τα μόνα που γνωρίζω ότι έχουν και τεχνικούς όρους είναι το λεξικό της ματζέντα και το τεχνικό λεξικό της AJV (σε ορισμένες περιπτώσεις περιέχει εκτενείς περιγραφές των τεχνικών όρων, αλλά όχι πάντα), που λογικά περιλαμβανόταν στο πακέτο που κατέβασες για το stardict.
Αν δεν χρειάζεσαι κάτι αποκλειστικά offline, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το goldendict και να ψάχνεις ταυτόχρονα offline στο τεχνικό της AJV και online στο λεξικό του in.gr (που είναι το λεξικό της ματζέντα), ή και στο iate.
Δες και τον οδηγό εδώ.
Για αγγλο-αγγλικό λεξικό για ηλεκτρολόγους-μηχανικούς πάλι δε γνωρίζω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Αν θες, ρίξε μία ματιά στη λίστα εδώ: Αν βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει, θα μπορούσα να σε βοηθήσω στην εγκατάσταση. Επίσης, αν βρεις κάποιο λεξικό στο σάιτ του babylon, μπορείς να το εγκαταστήσεις απευθείας στο goldendict.
Τέλος, αν αυτό που θες είναι offline πρόσβαση, μήπως θα σε κάλυπτε η αγγλική wikipedia offline σε κάποιο βαθμό;
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Bugsy » 14 Ιούλ 2010, 19:00

Κοίτα ο σκοπός για τον οποίο θέλω το λεξικό είναι ότι θέλω να αρχίσω να διαβάζω ξένα άρθρα, τεχνολογικού κυρίως περιεχομένου. Δεν γνωρίζω καλά αγγλικά και γι αυτό τα θέλω ως υποβοήθημα. Θέλω κάτι σε offline για να το χω διαθέσιμο οποιαδήποτε στιγμή. Αν υπάρχει κάτι που να καλύπτει αυτό που θέλω και γνωρίζεται καλώς ,αλλιώς πιστεύω πως θα την παλέψω με αυτά που είδη μου έχετε προτείνει. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Κάτι offtopic. Έκανα απεγκατάσταση το λεξικό αλλά στο φάκελό του έμειναν τα λεξικά που είχα κάνει download. Πως θα μπορούσα να σβήσω ένα τέτοιο φάκελο που βρήσκεται στους φάκελους λογισμικού, γενικά; τέλος μου παρουσίασε το StarDict ένα προβληματάκι στο ubuntu. Όταν πατούσα το κουμπάκι κάτω δεξιά για την διαχείρηση των λεξικών(ένα γραναζάκι) μου έκλεινε το πρόγραμμα από μόνο του. Το έχετε παρατηρήσει;
Bugsy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 14 Ιούλ 2010, 19:44

Το είχε αναφέρει και άλλος το πρόβλημα αυτό με το stardict και δεν είχε βρεθεί λύση. Αν αφήσεις εγκατεστημένα τα λεξικά του stardict και εγκαταστήσεις το goldendict, θα τα αναγνωρίσει αμέσως. Μετά θα μπορείς να απενεργοποιήσεις όσα δε σου κάνουν με απλό κλικ πάνω στο εικονίδιό του. Αν παρόλα αυτά θες να τα αφαιρέσεις, πάτα Alt+F2 και πληκτρολόγησε
Κώδικας: Επιλογή όλων
gksudo nautilus /usr/share/stardict/dic

Θα σου ζητήσει τον κωδικό σου. Μπορείς μετά να σβήσεις τα λεξικά από το φάκελο dic, αλλά προσοχή, :!: :!: ό,τι σβήσεις θα διαγραφεί οριστικά, δεν θα πάει στα Απορρίμματα.
Δοκίμασε με αυτά τα λεξικά στο goldendict και φτιάξε και τη σειρά από το Επεξεργασία->Λεξικά, ώστε να εμφανίζονται πρώτα το AJV και το Γιαννακούλη. Αν δε σε καλύπτουν, η μόνη άλλη λύση τόσο σε Λίνουξ όσο και σε παράθυρα είναι το Ματζέντα.
Αν θες, πρόσθεσε και τα online λεξικά, για όταν θα έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ.
Όσο για τα αγγλοαγγλικά, ψάξε στα λινκ που δίνω στον οδηγό για το goldendict και κατέβασε κάποιο καλό αγγλοαγγλικό γενικής χρήσης. To websters έχει καλή τεχνική ορολογία, αλλά τα διάφορα learners dictionaries (oxford, collins, cambridge) είναι πιο κατανοητά για όσους δεν έχουν καλές γνώσεις Αγγλικών.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Bugsy » 14 Ιούλ 2010, 20:02

Πήγα στην ιστοσελίδα της ματζέντα και έχει δύο τύπους για εγκατάσταση.Debian και ένα άλλο. Ποιο διαλέγω για το ubuntu; Επιπλέον πως το εγκαθιστώ; γιατί το κατέβασα στην πρώτη μορφή, όχι debian, και δεν κατάλαβα πως το κάνω εγκατάσταση. Δεν έχω εξοικιωθεί με τις εγκαταστάσεις στα λίνουξ και τα πακέτα.Τα παράθυρα είναι πιο εύχρηστα εκεί.
Bugsy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό YianPan » 21 Ιούλ 2010, 13:55

Bugsy έγραψε:τέλος μου παρουσίασε το StarDict ένα προβληματάκι στο ubuntu. Όταν πατούσα το κουμπάκι κάτω δεξιά για την διαχείρηση των λεξικών(ένα γραναζάκι) μου έκλεινε το πρόγραμμα από μόνο του. Το έχετε παρατηρήσει;

jennie έγραψε:Το είχε αναφέρει και άλλος το πρόβλημα αυτό με το stardict και δεν είχε βρεθεί λύση. Αν αφήσεις εγκατεστημένα τα λεξικά του stardict και εγκαταστήσεις το goldendict, θα τα αναγνωρίσει αμέσως.

Συγνωμη, μπορει να κανω λαθος...
αλλα το συγκεκριμενο προβλημα λυθηκε με την διαγραφη αυτου του αρχειου Ru-GR_Phrase (αν φυσικα δεν σε ενδιαφερει το Ρωσικο λεξικο)
Δες εδω: Λεξικα στο Ubuntu...
Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Οχι ┃ Αγγλικά: Οχι
---
Distro: Ubuntu 20.04.5 LTS, Desktop: Gnome 3.36.9, Kernel: 5.15.0-48-generic - x86_64
Machine: Acer Aspire E15 Type: E5-521G-88A8
CPU: AMD Quadcore A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics 2GHz
RAM: 4 GB SDRAM DDR3L
Graphics: AMD Radeon R5-M240 SDRAM DDR3
Ethernet: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit
Wirelles: Qualcomm Atheros QCA9565/AR9565
Mouse: Wacom Graphire ET-0405-U (USB tablets)
Άβαταρ μέλους
YianPan
seniorTUX
seniorTUX

IRC: Yianpan71
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες