Ubuntu server δε στέλνει confirm emails σε νέα μέλη φορουμ  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Ubuntu server δε στέλνει confirm emails σε νέα μέλη φορουμ

Δημοσίευσηαπό lepidas » 30 Μάιος 2013, 08:57

Μετά τη μεταφορά του φορουμ μου σε dedicated ubuntu server 12.04 ο σερβερ δε στέλνει confirmation emails σε νεα μέλη που έχουν γραφτεί.Το error log του forum μου γράφει:
Unable to send mail to the email address "xxxxxx@gmail.com"
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu server δε στέλνει confirm emails σε νέα μέλη φορο

Δημοσίευσηαπό lepidas » 30 Μάιος 2013, 09:08

Συγκεκριμένα όταν
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nano /var/www/XXXXXX/forum/testmail.php

<?php

$mail = mail("YOUR-EMAIL-HERE", "wahahahahahaahahahahaa","I like spamming your inbox!!!", "From: Myself<your_email@here.com");

if(!$mail){
echo '<font color="red">mail is not send!</font>';
} else {
echo '<font color="#00FF00">mail is send :-)</font>';
}

?>

και βάζω στον περιηγητή XXXXXX/forum/testmail.php
παίρνω
mail is not send!
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 30 Μάιος 2013, 11:45

πρεπει να χρησιμοποιεις smtp, ο php mailer δεν ειναι αποδεκτος απο τους περισσοτερους servers.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 30 Μάιος 2013, 11:48

διαβασα πολλα αρθρα και καταλαβα οτι εχω πολυ δουλεια να κανω.
μολις τελειωσω θα γραψω πως γίνεται.

@the_eye, o smtp θα αναλαβει και τα email του φορουμ μου δηλαδη;
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 30 Μάιος 2013, 13:12

lepidas έγραψε:@the_eye, o smtp θα αναλαβει και τα email του φορουμ μου δηλαδη;

Ναι. Παλαιότερα έπαιζε και ο php mailer, αλλά επειδή δεν κάνει αυθεντικοποίηση τον χρήστη τώρα δεν τον δέχονται ο servers (gmail, yahoo) για να αποφύγουν το spamming.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 30 Μάιος 2013, 13:18

the_eye έγραψε:
lepidas έγραψε:@the_eye, o smtp θα αναλαβει και τα email του φορουμ μου δηλαδη;

Ναι. Παλαιότερα έπαιζε και ο php mailer, αλλά επειδή δεν κάνει αυθεντικοποίηση τον χρήστη τώρα δεν τον δέχονται ο servers (gmail, yahoo) για να αποφύγουν το spamming.
οπότε θα πρέπει να πω στο smf software να στελνει emails με smtp και οχι με php.Να δω πως θα το κανω αυτο γιατι στο admin panel δεν εχει επιλογες και μαλλον πρεπει να γινει μεσα απο καποιο αρχειο.....
θα τα καταφερω καποια στιγμη :lol:

υπάρχει ρύθμιση αλλα σε αλλο μενου οκ
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koslibpro » 13 Ιουν 2013, 20:20

αν το κανεις καποια στιγμη,γραψε πως το καταφερες γιατι ειναι γενικως πολυ χρησιμο αυτο.
Spoiler: show
1 Γνώσεις → Linux: Χαμηλό>Μεσαίο┃ Προγραμματισμός: PHP,C ┃ Αγγλικά: Proficiency
2 Λειτουργικό → Ubuntu 13.04 precise 32-bit (en_US.UTF-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: i3-2310M 2.1Ghz ‖ RAM 4Gb
4 Κάρτες γραφικών: NVidia GeForce GT 540M 1Gb

Personal blog - website
Άβαταρ μέλους
koslibpro
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 29 Ιούλ 2013, 23:21

Φίλε το ίδιο πρόβλημα εντόπισα και εγώ σε έναν server που έχω στήσει σε virtual machine στο pc μου και έχω βάλει πάνω joomla. Πως με την επιβεβαίωση που προσπαθεί να κάνει στέλνοντας e-mail στον χρήστη για την εγγραφή του, επειδή εγώ δεν έχω domain και τα λοιπά, δεν του έστελνε, έτσι ψάχνοντας τις ρυθμίσεις, όπως και εσύ είδα πως λέει για php mailer και smtp, αλλά λέω με το php mailer δύσκολο το βλέπω και ΑΝ πετύχει..(γιατί και σε εμένα δεν βλέπω κάποια ρύθμιση πρέπει να ψαχτώ να κάνω κάτι.. δε ξέρω..... ), με τον smtp λέω μετά, πως εδώ με το thunderbird προσπάθησα να λαμβάνω έστω τα e-mails ( να λαμβάνω! ) και όπως βλέπεις έχει προβλήματα....

Οπότε λέω τι να κάνω τι να κάνω.... και έτσι, είδα πως από την σελίδα διαχείρισις μπορώ να βλέπω όσους κάνουν εγγραφή στο site μου και να του ενεργοποιώ το λογαριασμό "με το χέρι" ( ας πούμε ) από εκεί. ;) Έτσι άλλαξα και λίγο το μήνυμα για να μην μπερδεύονται οι χρήστες και περιμένουν e-mail και τελικά μια χαρά μπορούν κάνουν εγγραφή νέοι χρήστες στο site μου και να ενεργοποιείτε κανονικά ο λογαριασμός τους. ( από εμένα έστω .. ;) )

Πάντως αν βρεις κάποια λύση στέλνοντας αυτόματα e-mail από το site/e-mail σου δε ξέρω τι, πες το μας μεγάλε! ;)
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu server δε στέλνει confirm emails σε νέα μέλη φορο  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό lepidas » 02 Αύγ 2013, 17:39

Tassos10 έγραψε:Φίλε το ίδιο πρόβλημα εντόπισα και εγώ σε έναν server που έχω στήσει σε virtual machine στο pc μου και έχω βάλει πάνω joomla. Πως με την επιβεβαίωση που προσπαθεί να κάνει στέλνοντας e-mail στον χρήστη για την εγγραφή του, επειδή εγώ δεν έχω domain και τα λοιπά, δεν του έστελνε, έτσι ψάχνοντας τις ρυθμίσεις, όπως και εσύ είδα πως λέει για php mailer και smtp, αλλά λέω με το php mailer δύσκολο το βλέπω και ΑΝ πετύχει..(γιατί και σε εμένα δεν βλέπω κάποια ρύθμιση πρέπει να ψαχτώ να κάνω κάτι.. δε ξέρω..... ), με τον smtp λέω μετά, πως εδώ με το thunderbird προσπάθησα να λαμβάνω έστω τα e-mails ( να λαμβάνω! ) και όπως βλέπεις έχει προβλήματα....

Οπότε λέω τι να κάνω τι να κάνω.... και έτσι, είδα πως από την σελίδα διαχείρισις μπορώ να βλέπω όσους κάνουν εγγραφή στο site μου και να του ενεργοποιώ το λογαριασμό "με το χέρι" ( ας πούμε ) από εκεί. ;) Έτσι άλλαξα και λίγο το μήνυμα για να μην μπερδεύονται οι χρήστες και περιμένουν e-mail και τελικά μια χαρά μπορούν κάνουν εγγραφή νέοι χρήστες στο site μου και να ενεργοποιείτε κανονικά ο λογαριασμός τους. ( από εμένα έστω .. ;) )

Πάντως αν βρεις κάποια λύση στέλνοντας αυτόματα e-mail από το site/e-mail σου δε ξέρω τι, πες το μας μεγάλε! ;)
sudo apt-get install sendmail
και ξαναδοκίμασε, λογικα θα δουλεψει
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 04 Αύγ 2013, 17:36

lepidas έγραψε:
sudo apt-get install sendmail
και ξαναδοκίμασε, λογικα θα δουλεψει

Αν εννοείς για το topic που έχω κάνει για το thunderbird και που γενικά τέλος πάντων θέλω να ειδοποιούμε για τα e-mails μου, καλύτερα ας μιλήσουμε σε εκείνο το topic ( μην τα μπερδέψουμε εδώ ) για εκείνο το θέμα. Σε ευχαριστώ καταρχήν το έκανα και αυτό που μου λες εγκατάσταση ( δε το δοκίμασα ακόμη ), αλλά είμαι έτσι και αλλιώς δυσαρεστημένος με την κατάσταση αυτή διότι, έπαθα τι έπαθα και τα έπαιξε όταν πήγα να στείλω e-mail από το thunderbird και μετά δεν δεχόταν των κωδικό μου ( το κουφό :shock: ) , πέρα από αυτό μετά με χίλια ζόρια και κολλήματα ενώ το e-mail μου π.χ. είναι tasos@yahoo.gr επειδή όταν το έβαζα .gr κόλλαγε δε το δεχόταν κτλπ..κτλπ στις αρχικές ρυθμίσεις το έβαλα tasos@yahoo.com το e-mail μου :| και απορώ, αλλά συνδέθηκε τελικά. Τώρα όμως κάνει άλλα εντελώς παράλογα πράγματα :
1) Μου δείχνει όπως ήθελα με ήχο και ένα συννεφάκι πάνω ( όπως δείχνει στις ειδοποιήσεις ) ότι έχω ένα e-mail και αν και δείχνει και κάτι ακαταλαβίστικα, το δείχνει πάντως αλλά τώρα δεν μου δείχνει μπλε το γράμμα, ούτε μένει μετά μπλε, όπως πριν που έμενε..& + ότι
2) Μου δείχνει μετά στο dash που είναι το thunderbird τον αριθμό "1" ότι έχω ένα e-mail και χωρίς να το διαβάσω και από το thunderbird πάω στο e-mail μου στην σελίδα κανονικά και βλέπω πως ποια μου το δείχνει διαβασμένο εκεί το e-mail.. :|

Πριν αυτά τα δύο τα παράλογα δε τα έκανε....
Τι να πω, εγώ είμαι εντελώς δυσαρεστημένο με το thunderbird και πραγματικά δε το περίμενα καθόλου.. :
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές