Μετά τη μεταφορά του φορουμ μου σε dedicated ubuntu server 12.04 ο σερβερ δε στέλνει confirmation emails σε νεα μέλη που έχουν γραφτεί.Το error log του forum μου γράφει:
Unable to send mail to the email address "xxxxxx@gmail.com"
sudo nano /var/www/XXXXXX/forum/testmail.php
<?php
$mail = mail("YOUR-EMAIL-HERE", "wahahahahahaahahahahaa","I like spamming your inbox!!!", "From: Myself<your_email@here.com");
if(!$mail){
echo '<font color="red">mail is not send!</font>';
} else {
echo '<font color="#00FF00">mail is send :-)</font>';
}
?>
lepidas έγραψε:@the_eye, o smtp θα αναλαβει και τα email του φορουμ μου δηλαδη;
οπότε θα πρέπει να πω στο smf software να στελνει emails με smtp και οχι με php.Να δω πως θα το κανω αυτο γιατι στο admin panel δεν εχει επιλογες και μαλλον πρεπει να γινει μεσα απο καποιο αρχειο.....the_eye έγραψε:lepidas έγραψε:@the_eye, o smtp θα αναλαβει και τα email του φορουμ μου δηλαδη;
Ναι. Παλαιότερα έπαιζε και ο php mailer, αλλά επειδή δεν κάνει αυθεντικοποίηση τον χρήστη τώρα δεν τον δέχονται ο servers (gmail, yahoo) για να αποφύγουν το spamming.
Tassos10 έγραψε:Φίλε το ίδιο πρόβλημα εντόπισα και εγώ σε έναν server που έχω στήσει σε virtual machine στο pc μου και έχω βάλει πάνω joomla. Πως με την επιβεβαίωση που προσπαθεί να κάνει στέλνοντας e-mail στον χρήστη για την εγγραφή του, επειδή εγώ δεν έχω domain και τα λοιπά, δεν του έστελνε, έτσι ψάχνοντας τις ρυθμίσεις, όπως και εσύ είδα πως λέει για php mailer και smtp, αλλά λέω με το php mailer δύσκολο το βλέπω και ΑΝ πετύχει..(γιατί και σε εμένα δεν βλέπω κάποια ρύθμιση πρέπει να ψαχτώ να κάνω κάτι.. δε ξέρω..... ), με τον smtp λέω μετά, πως εδώ με το thunderbird προσπάθησα να λαμβάνω έστω τα e-mails ( να λαμβάνω! ) και όπως βλέπεις έχει προβλήματα....Spoiler: show
Οπότε λέω τι να κάνω τι να κάνω.... και έτσι, είδα πως από την σελίδα διαχείρισις μπορώ να βλέπω όσους κάνουν εγγραφή στο site μου και να του ενεργοποιώ το λογαριασμό "με το χέρι" ( ας πούμε ) από εκεί.Έτσι άλλαξα και λίγο το μήνυμα για να μην μπερδεύονται οι χρήστες και περιμένουν e-mail και τελικά μια χαρά μπορούν κάνουν εγγραφή νέοι χρήστες στο site μου και να ενεργοποιείτε κανονικά ο λογαριασμός τους. ( από εμένα έστω ..
)
Πάντως αν βρεις κάποια λύση στέλνοντας αυτόματα e-mail από το site/e-mail σου δε ξέρω τι, πες το μας μεγάλε!
sudo apt-get install sendmail
lepidas έγραψε:και ξαναδοκίμασε, λογικα θα δουλεψει
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install sendmail