Πρόβλημα με fullscreen video και scrolling  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Πρόβλημα με fullscreen video και scrolling  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό kingleo » 21 Μάιος 2015, 03:17

Επανέρχομαι για να κλείσω το topic, καθώς το πρόβλημα λύθηκε. (yeeeeah!)

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να εγκαταστήσω τους τελευταίους, ενημερωμένους και προτεινόμενους drivers της Nvidia από το site της
(για την ακρίβεια εγκαταστάθηκαν κανονικά, αλλά μου κατέστρεψαν όλο το γραφικό περιβάλλον και είδα κι έπαθα μέσα από Terminal (alt+ctrl+F1) να γυρίσω στους nouveau, οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ με τους..'επίσημους' της Nvidia!),
αποφάσισα να χαμηλώσω την ανάλυση της οθόνης μου από 1920χ1080 (16:9) σε 1680χ1050 (16:10).

Και λύθηκαν τα πάντα. Τα βίντεο στο youtube παίζουν όμορφα, είτε σε HTML5 είτε σε flash, το fullscreen άψογο, δεν έχω dropped frames ούτε στα 1080p, και το scrolling στον Chrome αποκαταστάθηκε.

Και οι δύο αναλύσεις υποστηρίζονται κανονικά από την οθόνη μου, αν και για να είμαι ειλικρινής η 1920x1080 έχει πολύ καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, αλλά δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.
Οπότε, downgrade λίγο στην ανάλυση, με αντάλλαγμα όμως πολύ καλή εμπειρία στα video και ανακουφιστικά ξεκούραστο scrolling στον Chrome.

Ευχαριστώ όλους που αφιέρωσαν τον χρόνο τους, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. :)
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.16.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.16.0-30-generic
3 Intel Core i3 CPU 540 3.07GHz ‖ RAM 9864 MiB ‖ MSI H55M-P31(MS-7636) - MSI MS-7636
4 nVidia GK107 [GeForce GT 640] [10de:0fc1] {nouveau}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 03)
Άβαταρ μέλους
kingleo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV