Σύνδεση TV με S-Video

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Σύνδεση TV με S-Video

Δημοσίευσηαπό nicos00 » 08 Δεκ 2008, 16:39

Καλησπέρα, και καλώς σας βρήκα κατ'αρχήν! Με λένε Νίκο, κ είμαι νέο μέλος του φόρουμ, αλλα και των ubuntu. Πρόσφατα αποφάσισα να φύγω επιτέλους απο τα windows, και έχω καταφέρει να κάτω τη δουλειά μου πλήρως με το ubuntu πλεον, εκτός απο ένα τελευταίο! Δεν έχω καταφέρει να συνδέσω την τηλεόραση (οπως καταλάβατε και απο τον τίτλο). Κατάφερα να την ενεργοποιήσω, αλλα το καλύτερο που μπόρεσα να πετύχω είναι να έχω ασπρόμαυρη εικόνα! Η κάρτα γραφικών μου είναι Nvidia, και εχω ενεργοποιήσει τους τελευταίους drivers. Όσες φορές έμπλεξα με το xorg.conf τα έμπλεξα χειρότερα!! Στα windows το ίδιο πρόβλημα λύθηκε με το να βραχυκυκλώσω δύο pins του καλωδίου. στο ubuntu ομως δεν το έχω καταφέρει ακόμα, ούτε βρήκα λύση σε κάποιο forum, παρ'όλο που υπάρχει πολύς κόσμος με παρόμοιες απορίες! Σας παρακαλώ λοιπόν, βοηθήστε με να μην ξαναμπουτάρω στα windows καθε βράδυ, μόνο και μόνο για να δω μια ταινία!! Επειδή είμαι αρχάριος, αν σας είναι εύκολο, αν κάποιος απαντήσει να μου τα πει όσο πιο αναλυτικά γίνεται. Και φυσικά ότι πληροφορίες θέλετε να ανεβάσω για να δείτε τις ρυθμίσεις μου πολύ ευχαρίστως, αλλα να μου πείτε πως!!! Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να δώσει μια λύση, για να σουτάρω και τα windows μια και καλή! Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι twinview, η προέκταση της οθόνης και λοιπα, με ενδιαφέρει μόνο να έχω έγχρωμη εικόνα στην tv, αυτό μου αρκεί!
Άβαταρ μέλους
nicos00
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Σύνδεση TV με S-Video

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Δεκ 2008, 17:03

Καλώς ήρθες στην κοινότητα Ubuntu-gr!

Υποψιάζομαι ότι η πηγή του προβλήματος είναι ότι όπως έχουν οι ρυθμίσεις σου, γίνεται χρήση NTSC (τυπικό για Αμερική) αντί για PAL. Στις αναζητήσεις σου στο διαδίκτυο, βάλε τα λεκτικά ntsc και pal για να δεις πως μπορείς να καθορίσεις το πρότυπο.

Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνεις αλλαγές στα αρχεία ρυθμίσεις, είναι σημαντικό να διατηρείς αντίγραφα ασφαλείας.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nicos00 » 08 Δεκ 2008, 17:12

Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση! Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα. Θα δω αν μπορώ να βρω κάτι και αν δεν τα καταφέρω θα επανέλθω!
Άβαταρ μέλους
nicos00
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Δεκ 2008, 18:31

Μεταφέρω τη συζήτηση στην κατηγορία Κάρτες Γραφικών (αντί για HowTos).
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nicos00 » 08 Δεκ 2008, 18:40

Επιτέλους τα κατάφερα, μετά απο κανα μήνα ψάξιμο!... Οπότε ας πω εδω τι έκανα, αν κάποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα!

Η κάρτα γραφικών μου είναι Nvidia, και η σύνδεση είναι απο S-Video σε Scart.
Αφού ενεργοποίησα την τηλεόραση σαν δεύτερη οθόνη μέσα απο το Nvidia X Server Settings, έβαλα στο terminal την παρακάτω εντολή, για να κάνει τις ρυθμίσεις σε PAL-B:

sudo nvidia-xconfig --tv-standard=PAL-B --tv-out-format=SVIDEO

Τέλος χρειάζεται μια μικρή πατέντα στο καλώδιο για να δείξει έγχρωμη εικόνα (Το ίδιο χρειάστηκε να κάνω και παλιότερα στα windows). Πρέπει να βραχυκυκλώσουμε 2 pins. Δεν μπόρεσα να βρω τον οδηγό που είχα ακολουθήσει αρχικά, αλλα μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία τι έκανα εγώ. Χρησιμοποίησα απλα ένα συρματάκι.

Εικόνα

Ελπίζω αυτό να βοηθήσει αν κάποιος αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα!
Άβαταρ μέλους
nicos00
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Δεκ 2008, 18:44

nicos00 έγραψε:Επιτέλους τα κατάφερα, μετά απο κανα μήνα ψάξιμο!... Οπότε ας πω εδω τι έκανα, αν κάποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα!

Η κάρτα γραφικών μου είναι Nvidia, και η σύνδεση είναι απο S-Video σε Scart.
Αφού ενεργοποίησα την τηλεόραση σαν δεύτερη οθόνη μέσα απο το Nvidia X Server Settings, έβαλα στο terminal την παρακάτω εντολή, για να κάνει τις ρυθμίσεις σε PAL-B:

sudo nvidia-xconfig --tv-standard=PAL-B --tv-out-format=SVIDEO

Τέλος χρειάζεται μια μικρή πατέντα στο καλώδιο για να δείξει έγχρωμη εικόνα (Το ίδιο χρειάστηκε να κάνω και παλιότερα στα windows). Πρέπει να βραχυκυκλώσουμε 2 pins. Δεν μπόρεσα να βρω τον οδηγό που είχα ακολουθήσει αρχικά, αλλα μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία τι έκανα εγώ. Χρησιμοποίησα απλα ένα συρματάκι.

Εικόνα

Ελπίζω αυτό να βοηθήσει αν κάποιος αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα!

Πολύ ωραία.

Μπορείς να μετατρέψεις το παραπάνω σε ένα οδηγό για το φόρουμ;
Ουσιαστικά ανοίγεις νέο θέμα στους Οδηγούς του φόρουμ, αντιγράφεις το κείμενο με τα αμέσως παραπάνω (+φώτο!) και βάζεις για τίτλο κάτι σαν «Σύνδεση TV μέσω S-Video με κάρτα γραφικών NVidia».
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nicos00 » 08 Δεκ 2008, 18:49

Πολύ ευχαρίστως! :D
Άβαταρ μέλους
nicos00
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Απορία

Δημοσίευσηαπό Gargou » 22 Δεκ 2008, 18:16

Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα,θα ήθελα κάποιος να μου λύσει την εξής απορία.Το Nvidia X Server Settings που το βρίσκω?
Gargou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Απορία

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Δεκ 2008, 19:41

Gargou έγραψε:Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα,θα ήθελα κάποιος να μου λύσει την εξής απορία.Το Nvidia X Server Settings που το βρίσκω?

Από το Σύστημα/Διαχείριση Συστήματος/Synaptic Package Manager κάνεις αναζήτηση εκεί με nvidia-settings
και μετά από τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nvidia-settings
και κάνεις τις ρυθμίσεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Απορία

Δημοσίευσηαπό Gargou » 22 Δεκ 2008, 20:03

linuxman έγραψε:
Από το Σύστημα/Διαχείριση Συστήματος/Synaptic Package Manager κάνεις αναζήτηση εκεί με nvidia-settings
και μετά από τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nvidia-settings
και κάνεις τις ρυθμίσεις .

Ευχαριστώ πολύ φίλε.
Gargou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ