Λοιπόν...
Τελικά το doudoulinux είναι καλό αλλά έχει θέμα στα Ελληνικά. Σε πολλές εφαρμογές έβλεπα κουτάκια αντί γραμμάτων! Οπότε απορρίφθηκε γιατί δεν νομίζω ότι η δασκάλα των παιδιών θα καθόταν να ασχοληθεί με μια τέτοια κατάσταση.
Δοκίμασα την προσέγγιση
Learner:
-Minimal install ubuntu 12.04 non pae (Με 10.04, lubuntu, alternate -και συνδυασμούς-, η εγκατάσταση δεν ολοκληρωνόταν).
Το πρόβλημα που συνάντησα ήταν το εξής:
Τελειώνοντας η εγκατάσταση, μετά την επανεκκίνηση, στην οθόνη έβλεπα ασπρόμαυρες ρίγες και δεν μπορούσα να διακρίνω το command prompt
Έτσι ξανα-εγκατέστησα το σύστημα και επέλεξα για εγκατάσταση από τα πακέτα το "lubuntu minimal desktop".
-Πέρασα τα
childsplay,Gcompris,Tuxpaint. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στο tuxpaint-config αντί για γράμματα στις καρτέλες που έχει βλέπω "?"
-Πέρασα libreoffice, osmo, evince, xfburn, vlc για να έχει και η δασκάλα κάποια "εργαλεία" να χρησιμοποιεί.
Δοκίμασα να περάσω το "vkeybd" -midi keyboard- αλλά δεν έχω ήχο σε αυτό.
Προβλήματα που χρίζουν επίλυσης:
- Στην εκκίνηση και στο κλείσιμο η οθόνη εμφανίζει ακόμα ασπρόμαυρες ρίγες (στην εκκίνηση, μετά από λίγο εμφανίζεται το login screen του lightdm)
- Στο διαχειριστή του Τuxpaint" τα "?"
- Ενώ το vlc παίζει audio CDs δοκιμάζοντας DVD εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Αποτυχία αναπαραγωγής:
Το DVDRead δεν μπόρεσε να ανοίξει το δίσκο "/dev/dvd".
Η είσοδός σας δεν μπορεί να ανοιχτεί:
O VLC δεν είναι δυνατόν να ανοίξει το MRL 'dvd:///dev/dvd''. Ελέγξτε το καταγραφολόγιο για λεπτομέρειες.
- Ο ήχος στο vkeybd
Επιπλέον χρήση μνήμης (μέσω LXTask): περίπου 130ΜΒ από τα 256.... Καλά δεν είναι;
-
1 Γνώσεις Linux: Γηράσκω αεί διδασκόμενος ┃ Προγραμματισμού: Η GW-Basic μετράει; ┃ Αγγλικών: You must be joking...
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (en_US.UTF-8, XFCE xfce)
3 AMD FX-8320E Eight-Core Processor ‖ RAM 7949 MiB ‖ Gigabyte 990FXA-UD3 - Gigabyte To be filled by O.E.M.
4 nVidia G92 [GeForce GTS 250] [10de:0615] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)]