Δεν κλείνει το StarDict

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Δεν κλείνει το StarDict

Δημοσίευσηαπό mantou » 08 Νοέμ 2009, 18:40

Δεν κλείνει το StarDict
Έχω εγκαταστήσει το StarDict-Gnome 3.0.1 από το Synaptic. Διαβάζοντας διάφορες δημοσιεύσεις στο φόρουμ μας, έκανα κάποιες ρυθμίσεις και λειτουργεί πολύ καλά. Έχω όμως ένα πρόβλημα και δύο ερωτήσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι το StarDict, δεν κλείνει. Αν το κλείσω απο το “κλείσιμο παραθύρου”, κλείνει το παράθυρο του προγράμματος, αλλά αν έχω τσεκαρισμένη την επιλογή “Ανίχνευση” μένει στην μπάρα το εικονίδιο και με μονό αριστερό κλικ πάνω του, ανοίγει το παράθυρο ξανά αλλά δεν έχει απενεργοποιηθεί. Αν πατήσω στο εικονίδιο “Έξοδος”, μοιάζει να κλείνει αλλά μένει ενεργό και όταν κάνω έξοδο από το σύστημα μου λέει ότι είναι ανοικτό το StarDict. Δοκίμασα κάποιες λύσεις που είδα σε άλλο νήμα, αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.
Η 1η ερώτηση είναι; Θα μπορούσα να προσθέσω το λεξικό “Αφοί Παγουλάτοι” στο StarDict; Πρόκειται ίσως για το πληρέστερο ηλεκτρονικό λεξικό στο είδος του. Ορθογραφικό, ερμηνευτικό, ετυμολογικό, συνωνύμων.
Η 2η ερώτηση: Αν δεν γίνεται να προστεθεί στο StarDict, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ανεξάρτητο λεξικό στο Ubuntou; Σημειώνω ότι το συγκεκριμένο λεξικό λειτουργεί μόνο σε Win '95, Win'98 και ίσως Win'2000. Σε Win XP η Vista, δεν λειτουργεί.
Γνώσεις ⇛ Linux: Όχι ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Όχι
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:PC με Win XPgr και Ubuntu 9.04 Ελληνικό
Προδιαγραφές ⇛ Intel Dual core-1.86GH │Μνήμη 2GB│NVIDIA GeForce 9500 GT│Κάρτα Ήχου on board Realtek│ Οθόνη LG1718S
mantou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν κλείνει το StarDict

Δημοσίευσηαπό jennie » 08 Νοέμ 2009, 20:09

mantou έγραψε:Η 1η ερώτηση είναι; Θα μπορούσα να προσθέσω το λεξικό “Αφοί Παγουλάτοι” στο StarDict; Πρόκειται ίσως για το πληρέστερο ηλεκτρονικό λεξικό στο είδος του. Ορθογραφικό, ερμηνευτικό, ετυμολογικό, συνωνύμων.

Χωρίς να γνωρίζω το συγκεκριμένο λεξικό, η απάντηση είναι: Μόνο αν μπορείς να εξάγεις σε μορφή text τα δεδομένα του λεξικού.
Έχεις όμως αρκετές πιθανότητες να μπορέσεις να το εγκαταστήσεις μέσω wine, ειδικά εφόσον είναι παλιότερο.
Δες και εδώ για την εγκατάσταση, καθώς και σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα με τα ελληνικά http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=908.

Όσο για το πρόβλημα με το stardict, δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εμένα δε μου δημιούργησε ποτέ αυτό το πρόβλημα. Μπορείς πάντως αντί για stardict να δοκιμάσεις το goldendict, που αναγνωρίζει αυτόματα τα λεξικά που έχεις στο stardict.
Για 9.04, εγκατέστησε αυτό το αποθετήριο από το synaptic:
Κώδικας: Επιλογή όλων
deb http://ppa.launchpad.net/umirra/ppa/ubuntu jaunty main

Πρόσθεσε το κλειδί
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 0xd01ea4d15f21c32cfbe88e6e77fbbf73a56947a1

Και μετά εγκατέστησέ το
sudo apt-get install goldendict
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mantou » 13 Νοέμ 2009, 21:56

Φίλε jennie, σε ευχαριστώ για την βοήθεια της εγκατάστασης του GoldenDict. Το εγκατέστησα και δέν έχει πρόβλημα, δουλεύει μιά χαρά. Για το λεξικό “Αφοι Παγουλάτοι” που ζήτησα βοήθεια, δεν ξέρω να κάνω εξαγωγή σε txt που μου είπες, όσο για το wine το έχω εγκαταστήσει αλλά δεν τρέχει το AUTORN.EXE του προγράμματος, και όταν τρέχω το εκτελέσιμο .exe του προγράμματος, ξεκινάει, αλλά βγάζει μήνυμα λάθους .dll και δεν ολοκληρώνει. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εγώ. Αν μπορείς να βοηθήσεις περισσότερο η όποιος άλλος μπορεί, κάθε προσφορά δεκτή.
Προδιαγραφές ⇛ Intel Dual core-1.86GH │Μνήμη 2GB│NVIDIA GeForce 9500 GT│Κάρτα Ήχου on board Realtek│ Οθόνη LG1718S
mantou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 13 Νοέμ 2009, 22:29

Αυτό με το dll που σου λέει μάλλον θα ενννοεί ότι λείπει το αρχείο τάδε.dll. Πες μας αν λέει έτσι!
Αν είναι είναι έτσι, ίσως να μπορείς να το βρεις αυτό το dll στο διαδύκτιο. Το κατεβάζεις, αν βρεθεί, και το βάζεις στο φάκελο του προγράμματος.
Πες μας τι ακριβώς μύνημα σου γράφει.

Υ.Γ. Ο jennie είναι ωραίος τύπος και παληκάρι αξιοσέβαστο. Μόνο που ............. δεν είναι πολύ φανατικός άντρας !!! :mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από malos και 14 Νοέμ 2009, 00:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 13 Νοέμ 2009, 23:25

malos έγραψε:Υ.Γ. Ο jennie είναι ωραίος τύπος και παληκάρι αξιοσέσεβαστο. Μόνο που ............. δεν είναι πολύ φανατικός άντρας !!! :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mantou » 13 Νοέμ 2009, 23:37

Συγγνώμη για το “φίλε”, αλλά αφού δεν γνωριζόμαστε, αυτό δεν χαρακτηρίζει το φύλο. Είναι μία έκφραση προσφώνησης...
φίλε malos, όταν τρέχω το .exe μου βγάζει ......

Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει.
Πως θα βάλω δύο foto από το “λήψη στιγμιότυπου οθόνης” για να δεις τα μηνύματα;
mantou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 14 Νοέμ 2009, 00:31

http://imagehosting.gr/index.php
Πάτα "Αναζήτηση" , περιηγήσου (ωραία λέξη ε ; :) Περιηγήσου ) και βρες τα screenshots.
Πάτα "Άνοιγμα" και μετά "Αποθήκευση"
Αντέγραψε τη γραμμή "Μικρογραφία για forums" και επικόλλησε την στο post σου !
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mantou » 14 Νοέμ 2009, 00:58

Που θα κάνω αναζήτηση; Στο PC μου;
mantou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fygas » 14 Νοέμ 2009, 01:38

Όσον αφορά στο stardict,
είχα το ίδιο πρόβλημα και διορθώθηκε εγκαθιστώντας το πακέτο startdict αντί για stardict-gnome.
Δηλαδή:
sudo apt-get install stardict

Αφού όμως είχα κάνει complete uninstall στο stardict-gnome (έσβησα και /usr/share/stardict/dic folder και ~/.stardict)
Μετά ακολούθησα πάλι τον οδηγό του forum εδώ για την προσθήκη των λεξικών.
Ελπίζω να βοηθήσει
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 - 64bit
Η/Υ : Intel Core2 4400@3 GHz / 4GB DDR2 RAM / nVidia GeForce GTX 650 2GB
fygas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mantou » 14 Νοέμ 2009, 01:45

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.
Απεγκατάσταση να κάνω απο το προσθαφαίρεση η απο Synaptic; Ξέρεις κάτι;
mantou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες