Καλησπέρα στην κοινότητα.
Αντιμετωπίζω το εξής μεγάλο πρόβλημα: όταν δημιουργώ ένα νέο έγγραφο με τον Writer και προσπαθώ να το αποθηκεύσω στο home ή σε κάποιον από τους υποφακέλους του, το πρόγραμμα κρασάρει. Το καταστροφικό του πράγματος είναι στο ότι δεν κρατάει τίποτα από το κείμενο που έχω γράψει, το οποίο δεν επαναφέρεται ούτε όταν κάνει recovery όταν το ξανανοίγω. Τις περισσότερες φορές δεν βγάζει κάποιο error message, κρασάρει χωρίς κανένα μήνυμα. Κάποιες άλλες φορές βγάζει "Object not accessible. The object cannot be accessed due to insufficient user rights". Τα δικαιώματα στο home δεν έχουν αλλάξει καθόλου, όμως.
Αντιθέτως, όταν θέλω να αποθηκεύσω ένα νέο αρχείο σε ένα άλλο partition που έχω (ntfs αυτό, δεν ξέρω αν έχει ενδεχομένως κάποια σχέση), η αποθήκευση γίνεται κανονικά. Ωστόσο, αν το αρχείο αυτό το μεταφέρω στο home και πάω να το ανοίξω, μου βγάζει μήνυμα ότι το αρχείο αυτό είναι ρυθμισμένο από τον χρήστη αν μην μπορεί να επεξεργαστεί και θα μου το ανοίξει read-only. Όταν, πάντως, επεξεργάζομαι ένα ήδη υπάρχον έγγραφο που βρίσκεται στο home, αλλά είχε δημιουργηθεί πριν την εμφάνιση του προβλήματος, τότε η αποθήκευση γίνεται κανονικά.
Λοιπόν, αναβάθμισα το LibreOffice από 3.5.x που είχα στο 3.6, προσθέτοντας το αποθετήριο του LibreOffice, ελπίζοντας σε λύση, αλλά το πρόβλημα επιμένει. Παλαιότερα είχα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα όπου ο Writer κράσαρε όταν έκανα copy/cut-paste, αλλά είχα διαπιστώσει ότι σχετιζόταν με την ταυτόχρονη χρήση του JDownloader, το οποίο και απεγκατέστησα και το πρόβλημα λύθηκε. Στην τωρινή περίπτωση δεν έχω κάτι άλλο να τρέχει ταυτόχρονα (και, βεβαίως, δεν έχω εγκατεστημένο το JDownloader). Είχα απλώς εγκαταστήσει το snes9x, το οποίο αφενός απεγκατέστησα επίσης με το πρόβλημα στον Writer να επιμένει, αφετέρου το είχα πάντα και σε όλες τις προηγούμενες εγκαταστάσεις Ubuntu/Kubuntu και άλλων διανομών γενικότερα, χωρίς να έχω ποτέ κάποιο πρόβλημα. Οπότε δεν πιστεύω να σχετίζεται, αλλά το αναφέρω σε κάθε περίπτωση, μήπως και είναι χρήσιμο.