Συβατότητα εφαρμογών office

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Συβατότητα εφαρμογών office

Δημοσίευσηαπό minios67 » 18 Οκτ 2010, 18:51

Γεια σας και χαρά σας.
Στις αντίστοιχες σουίτες MS Office και Open Office ξέρω ότι υπάρχει συμβατότητα στις εφαρμογές των επεξεργαστών κειμένου και λογιστικών φύλλων. Ρωτώ, ισχύει το ίδιο και για τις εφαρμογές παρουσιάσεων και βάσεων δεδομένων;
Απλή περιέργεια αλλά θα ήθελα να μάθω. Ευχαριστώ.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Συβατότητα εφαρμογών office

Δημοσίευσηαπό 2010 » 18 Οκτ 2010, 19:28

Για εφαρμογες παρουσιασεων που δουλευω υπαρχει συμβατοτητα, δηλαδη ανοιγεις αρχεια .ppt και σωζεις ως .ppt τα αρχεια που εφτιαξες στο OpenOffice Impress.
Απλα καποιες φορες τα κειμενα ολων των διαφανειων σε μια παρουσιαση που εφτιαξες με το OpenOffice Impress φαινονται μετα στο MS Powerpoint με Bold ή Italics χωρις να το εχεις επιλεξει εσυ κατι τετοιο οταν εφτιαχνες το αρχειο (δηλαδη τα ειχες κανονικα, χωρις εφε).
Αλλα και το αντιστροφο, δηλαδη κειμενα που εχεις γραψει με κανονικους χαρακτηρες στo MS Office, πας και τα ανοιγεις στο OpenOffice και φαινονται ως Bold ή Italics.
Οταν μετα απο μερικες μερες πας να τα ξαναανοιξεις, κατα ενα περιεργο τροπο φαινονται κανονικα και στα δυο προγραμματα.
Επισης, το OpenOffice Impress εχει πολυ λιγοτερα εφε κινησης, με αποτελεσμα πολλα αρχεια παρουσιασεων που φτιαχτηκαν με το MS PowerPoint 2007 να μην αναπαραγονται καλα στο Impress.
Τελος, η ευθυγραμμιση καποιες φορες δεν βγαινει η ιδια στα 2 προγραμματα.
Επειδη εκει που κανω παρουσιασεις εχει μονο MS Office πρεπει να τα σουλουπωσω πρωτα με το Powerpoint, αλλιως εχω μεγαλο προβλημα στην παρουσιαση διαφανειων με εφε.
Εκτος βεβαια αν κανεις λιτες διαφανειες χωρις κινησεις κειμενων και φωτογραφιων.
Τοτε δεν θα εχεις σοβαρα προβληματα.

ΥΓ. Μεταξυ OpenOffice Writer/MS Word τα μονα προβληματα που εχω δει προσωπικα, εχουν να κανουν με την ευθυγραμμιση των πινακων και τις εξισωσεις.
Τα OpenOffice Calc/ MS Excel ειναι τα πιο συμβατα απ' ολα. Κανενα προβλημα δεν μου δημιουργηθηκε ως τωρα. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Άριστα
1. Dell Inspiron Q15R N5110: Intel Core i5-2450M (2.50 GHz) / 4 GB RAM / NVIDIA GT525M 1GB |Λειτουργικό: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
2. HP Probook 4520s: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) / 3 GB RAM / ATI Mobility Radeon HD 4500 | Λειτουργικό: Ubuntu 12.10 64bit
_____________________________________________________________________________________________________________
My Samos Blog
Άβαταρ μέλους
2010
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Συβατότητα εφαρμογών office

Δημοσίευσηαπό minios67 » 18 Οκτ 2010, 19:36

Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Μένει το σκέλος της ερώτησης για τις βάσης του θανάτου, ούπς δεδομένων.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες