Ubuntu Greek<-->English Λεξικο

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Ubuntu Greek<-->English Λεξικο

Δημοσίευσηαπό iceage2609 » 17 Μάιος 2010, 19:19

Καλησπερα σε ολους,χρησιμοποιω για μεταφραση απο Ελληνικα σε Αγγλικα και το αναποδο, το Stardict, το οποιο με ικανοποιει απολυτα,ειναι αξιολογοτατο και ειναι και Free.
Ομως δεν μπορω να βρω εναν τροπο να κανει το ιδιο και το Default Λεξικο των Ubuntu.Εχω βαλει και Ελληνικα σαν γλωσσα,αλλα και στο Layout.
Το εχει καταφερει κανεις ή ξερει αν γινεται?Να προστεθει δηλαδη και Ελληνο-αγγλικο λεξικο στο Dictionary?Αυτο που βρισκεται στο Applications-Office-Dictionary.
Ευχαριστω
iceage2609
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu Greek<-->English Λεξικο

Δημοσίευσηαπό jennie » 18 Μάιος 2010, 08:01

Στο λεξικό του gnome, μπορείς να προσθέσεις νέο server με διαφορετικά λεξικά. Το πρόβλημα είναι ότι, από όσο γνωρίζω, κανένας από τους server δεν έχει ποικιλία ελληνικών λεξικών. Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να προσθέσεις κάποιον από τους server που γράφουν ότι περιέχουν τα λεξικά freedict.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iceage2609 » 18 Μάιος 2010, 13:16

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση.Υποθετω οτι η προσθηκη του Server γινεται πατωντας στο λεξικο Preferences και Add Source.Απλα δεν βρισκω στην συγκεκριμενη σελιδα,εκτος και αν δεν ειδα σωστα,καποιον απο τους Server να υποστηριζει Ελληνικα.Εννοω να το λεει διπλα.
Δοκιμασα και στο Synaptic να βαλω καποιο με την μορφη dict-el ή κατι τετοιο αλλα δυστυχως δεν υπηρχε.Το ιδιο και με το aspell-el δεν βρηκα κατι για ελληνικα.
Το Stardict δουλευει μια χαρα,απλα απο ενδιαφερον θα ηθελα να υπαρχει και εκει λεξικο αν γινεται,και επισης και απο την εννοια της υποστηριξης σαν γλωσσα θα ηταν ωραιο.
Ευχαριστω και παλι.
EDIT: Συγνωμη απλα μια διορθωση να κανω,το Dictionary το προεγκατεστημενο ειναι μονο Online?Δεν δουλευει σαν Offline λεξικο?Γιατι για τετοια περιπτωση αναφερομαι.
iceage2609
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 18 Μάιος 2010, 14:25

iceage2609 έγραψε:Συγνωμη απλα μια διορθωση να κανω,το Dictionary το προεγκατεστημενο ειναι μονο Online?Δεν δουλευει σαν Offline λεξικο?Γιατι για τετοια περιπτωση αναφερομαι.

Γίνεται και offline. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα με αυτή την εφαρμογή, πάντα κάπου μπλέκομαι και την παρατάω. Τώρα μου ξύπνησες ξανά την περιέργεια, και εγκατέστησα ένα offline γερμανικό λεξικό, γιατί όντως, ελληνικά λεξικά δεν βλέπω να υπάρχουν. Νόμιζα ότι υπήρχαν online, αλλά ούτε και εγώ βρίσκω κάτι. Αν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα μπορούσα να ψάξω πώς να φτιάξω ένα πακέτο για ελληνικά. Ωστόσο, από ό,τι βλέπω με τα γερμανικά, δεν υπάρχει υποστήριξη για αγνόηση των τόνων κατά την αναζήτηση (δηλαδή, να ισχύει αλλα=αλλά=άλλα). Για εμένα, αυτό είναι βασικό μειονέκτημα, αρκετό για να μην ασχοληθώ παραπέρα. :(
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό iceage2609 » 18 Μάιος 2010, 22:49

jennie έγραψε:
iceage2609 έγραψε:Συγνωμη απλα μια διορθωση να κανω,το Dictionary το προεγκατεστημενο ειναι μονο Online?Δεν δουλευει σαν Offline λεξικο?Γιατι για τετοια περιπτωση αναφερομαι.

Γίνεται και offline. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα με αυτή την εφαρμογή, πάντα κάπου μπλέκομαι και την παρατάω. Τώρα μου ξύπνησες ξανά την περιέργεια, και εγκατέστησα ένα offline γερμανικό λεξικό, γιατί όντως, ελληνικά λεξικά δεν βλέπω να υπάρχουν. Νόμιζα ότι υπήρχαν online, αλλά ούτε και εγώ βρίσκω κάτι. Αν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα μπορούσα να ψάξω πώς να φτιάξω ένα πακέτο για ελληνικά. Ωστόσο, από ό,τι βλέπω με τα γερμανικά, δεν υπάρχει υποστήριξη για αγνόηση των τόνων κατά την αναζήτηση (δηλαδή, να ισχύει αλλα=αλλά=άλλα). Για εμένα, αυτό είναι βασικό μειονέκτημα, αρκετό για να μην ασχοληθώ παραπέρα. :(

Νασαι καλα,σε ευχαριστω για την απαντηση,οποτε μενω με το Stardict που λειτουργει και Offline,και ελπιζω καποια στιγμη να γινει καποια προσπαθεια να συμπεριλαμβανεται και η γλωσσα μας στο προεπιλεγμενο Dictionary.
Και παλι νασαι καλα,ευχαριστω για τις απαντησεις.
iceage2609
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες