πως να εισάγω πίνακα από openoffice στο lyx

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

πως να εισάγω πίνακα από openoffice στο lyx

Δημοσίευσηαπό shinobi314159 » 17 Απρ 2010, 15:11

Καλησπέρα σε όλους,
το πρόβλημα είναι απλό, έχω διμιουργήσει πίνακες στο openoffice spreadsheet και θέλω να τους κάνω import σε μία εργασία που γράφω στο lyx.
Το θέμα είναι πώς? Δοκίμασα να κάνω τοθς πίνακες save as .csv τους έκανα μια χαρα import στο lyx αλλά όταν έκανα το αρχείο lyx export as pdf ο μισος πινακας φαινόταν, ο άλλος μισός ήταν εκτός σελίδας.
Επειτα δοκίμασα να κάνω c/p τον πίνακα σε ένα openoffice drawing και μετα save as png, επειτα στο lyx insert graphics και παλι μια από τα ιδια, ο μισός πινακας απ'εξω + η εικόνα είχε χαλια ανάλυση.
Παρακλαλώ θερμά όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει..
Επίσης το www.lyx.org γιατί δεν δουλέύει? δοκίμασα να μπώ αλλά server not found κλπ, μπηκα για να δώ κανα tutorial...
Άβαταρ μέλους
shinobi314159
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: πως να εισάγω πίνακα από openoffice στο lyx

Δημοσίευσηαπό Nisok » 17 Απρ 2010, 15:27

Για το lyx δεν ξέρω, αλλά στο openoffice.org μπορείς να βρεις ένα patch που μετατρέπει του πίνακες σε κώδικα tex.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό shinobi314159 » 17 Απρ 2010, 16:12

1)έστω ότι βάζω τον πίνακα σαν csv, πώς γίνεται να είναι στοιχισμένος στο κέντρο όταν βγεί σαν pdf?
2)το patch αυτό που βρίσκεται?
3) έχω να κανω import και ένα διαγραμμα απο openoffice
ευχαριστώ και πάλι
Άβαταρ μέλους
shinobi314159
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 18 Απρ 2010, 04:10

Αυτά που αναφέρεις (ο πίνακας να βγαίνει ο μισός έξω, άθλια ανάλυση. κτλ.) είναι κλασσικά προβλήματα με κώδικα LaTeX.
Για την περίπτωση του πίνακα που αναφέρεις αρχικά δεν ξέρω off the top of my head τί να κάνεις για να ρυθμίσεις.

Σίγουρα αυτό που λες για το png πάντως μπορεί να ρυθμιστεί αν στην ετικέτα includegraphics βάλεις ως επιπλέον όρισμα [width=15cm,height=5cm] (προφανώς αλλάζεις τα νούμερα για να σε βολέψουν).
Επίσης πέτα και ένα \begin{center} και \end{center} γύρω από την includegrahics να είσαι λίγο πιο σίγουρος.
Tέλος σώσε το αρχείο σου ως pdf αντί για png. Θα δείχνει (εκτός τραγικού απροόπτου) καλύτερο.

Για τον πίνακα τώρα που το σκέφτομαι το προφανές (σπάστον) είναι μάλλον το καλύτερο. Μπορείς να αρχίσεις να κάνεις καφρίλες όπως:
α) αλλάζοντας το font στον ίδιο το πίνακα μονάχα (όχι το μέγεθος, font!)
β) αλλάζοντας το μέγεθος μονάχα για τον πίνακα
γ) παίζεις με \setlength{\tabcolsep}{1pt} ή με \resizebox{!}{1cm} πριν ακριβώς το\begin{tabular} (οι τιμές είναι ενδεικτικές googlαρε την ακριβή περιγραφή της εντολής)
δ) εισάγεις το πακέτο geometry και αρχίζεις να πειράζεις από εκεί πράγματα (never done it, αλλά λογικά δε θα είναι κάτι δύσκολο)
ε) αλλάζεις το layout μέσω .sty αρχείων ( :sick:)

Κοίταξε μήπως αυτό με τη width δουλεύει και με τους πίνακες.

Γενικά αν ο πίνακας σου καταλήγει να είναι τεράστιος, σπάστον και δεν πειράζει, θα είναι και πιο ευανάγνωστος. (ΟΚ, θα είναι λιγότερο ψαρωτικός αλλά μην τα θέλουμε και όλα).

υγ. Κάνε την προσπάθεια και άρχισε να γράφεις με κάποιο editor (πχ.Τexmaker) σταδιακά θα γίνει πολύ πιο παραγωγικός και γρήγορος, το Latex δεν είναι και τόσο δύσκολο και χωρίς κάποιο interface.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες