Mouse AND Keybord not working while in Open Offce

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Mouse AND Keybord not working while in Open Offce

Δημοσίευσηαπό forestG » 04 Μαρ 2010, 14:49

Δεν ξέρω αν εχει αναφερθεί ξανα το πρόβλημα αλλά το εψαξα στο μέτρο του δυνατού και δεν μπόρεσα να βρω κάτι.

Εχω το ubuntu 9.10 και εγκατεστημένο το Open Office 3.1.1 . Ενω γράφω στο writer και είναι όλα μια χαρα και δουλεύουν ολα κανονικά απο κάποιο σημείο και μετά παρουσίαζονται τα εξής προβλήματα:

- ενώ μπορώ να κινήσω τον δείκτη του ποντικιού δεν δουλεύουν τα πλήκτρα του ποντικιού
- δεν μπορώ να παω σε οποιοδήποτε άλλο παραθυρο. Ειδικότερα πατησα Ctrl-Alt-Del για να εμφανιστεί το παραθυράκι για να κλείσει ο υπολογιστής και δεν μπορούσα ούτε cancel να πατήσω για να ακυρώσω την αντίστροφη μέτρηση προς το shutdown

-Το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά αλλά δεν μπορώ να αλλάξω παράθυρο (alt-tab). Δοκιμάσα να κλείσω το open office κάνοντας πηγαίνοντας το terminal tty1 kai πληκτρολογωντας:

ps -u root -U root - N
sudo kill (xxxx) opoy xxxx to PID tou Open Office.

Γυρίζω στο γραφικό περιβάλλον το open office είχε κλείσει αλλά το ποντίκι πάλι δεν δούλευε και το πληκτρολόγιο επίσης. Λες και είχε μείνει στην διεργασία που είχε κλείσει.

Υπάρχει ίσως κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και να το έχει λύσει. Γιατί καταντά σπαστικό να πρέπει να κανεις επανεκκίνηση και να μην μπορείς να πατήσεις τουλάχιστον save για να σώσεις αυτά που έχεις γράψει.
forestG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Mouse AND Keybord not working while in Open Offce

Δημοσίευσηαπό mparmpathomas » 04 Μαρ 2010, 14:53

Νομίζω πως είναι το typing break!
Σύστημα - Επιλογές (Προτιμήσεις, δεν ξέρω ακριβώς) - Πληκτρολόγιο και στην τελευταία καρτέλα (Typing Break) δες αν έχεις ενεργοποιημένες επιλογές!
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 64bit σε Laptop: HP Pavilion DV3560ev
P8400 @ 2.26GHz │ 3 GB (DDR2 SDRAM) │ GeForce 9300M GS │ PRO/Wireless 5100 AGN by Intel │ 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller by Intel │ 13,3 LED Screen @ 1280x800
Άβαταρ μέλους
mparmpathomas
dudeTUX
dudeTUX

IRC: mparmpathomas
Εκτύπωση

Re: Mouse AND Keybord not working while in Open Offce

Δημοσίευσηαπό forestG » 04 Μαρ 2010, 16:04

mparmpathomas έγραψε:Νομίζω πως είναι το typing break!
Σύστημα - Επιλογές (Προτιμήσεις, δεν ξέρω ακριβώς) - Πληκτρολόγιο και στην τελευταία καρτέλα (Typing Break) δες αν έχεις ενεργοποιημένες επιλογές!

Δυστυχώς δεν είναι αυτό. Το typing break λήγει μετά απο λίγα λεπτά ενω αυτο που περιγραφω δεν ληγει αν δεν γίνει επανεκίνηση. προκειται για bug λογικά του open office.
ευχαριστώ πάντως.
forestG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες