από dim459 » 29 Αύγ 2010, 00:39
@konn
Όχι εδώ δεν πρόκειται περί απόκλισης από το σύστημα, ούτως ή άλλως τα εν λόγω netbooks και στα windows είχαν φορτωμένο openoffice και όχι msoffice. Απλώς για άλλη μια φορά εκφράστηκε μια κρίση παντελώς αναιτιολόγητη. Δε με χαλάει καθόλου να μπαίνεις με ύφος αυθεντίας σε μια τάξη και να λες στους μαθητές σου ότι το α' ή β' λογισμικό είναι πατάτα, φτάνει να τους λες και το γιατί, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και το σχετικό αντίλογο.
Θα κάνω μια γενικότερη παρατήρηση με κίνδυνο να ακουστώ σαν κάποιους γέρους που αρέσκονται να μνημονεύουν πόσο καλύτερη ήταν η δική τους γενιά έναντι των μεταγενεστέρων. Έχω την αίσθηση ότι τα παιδιά μου και οι συνομήλικοί τους είναι απίστευτά δεκτικά σε οποιαδήποτε κουλή άποψη ακούγεται, χωρίς να διακρίνω κάποια προσπάθεια αξιολόγησης εκ μέρους τους, ούτε ως προς το τι άκουσαν ούτε και ως προς το ποιος το είπε, έστω ρε παιδί μου λόγω της υποτιθέμενης έμφυτης τάσης αμφισβήτησης που υπάρχει σε αυτήν την ηλικία.
Ήρθε ρε μανάρι μου στην τάξη σας και σας είπε ότι το openoffice είναι πατάτα. Σας είπε γιατί ; Όχι. Τον ρωτήσατε ; Όχι. Μα καλά δεν βρέθηκε ούτε ένας να ρωτήσει ;
Και εδώ θα αρχίσω την παρελθοντολαγνεία. Πήγα γυμνάσιο-λύκειο σε ένα από τα θεωρούμενα σκληρά και υποβαθμισμένα σχολεία της εποχής στην Γκράβα. Δέχομαι ότι το τμήμα μας αποτελούσε εξαίρεση μιας και από τα 27 άτομα, οι 17 αποφοιτήσαμε από ΑΕΙ και οι 5 από ανώτερες σχολές, εν πάσει περιπτώσει όμως δεν ήμαστε κάποιο πρότυπο σχολείο.
Κι όμως τα παιδάκια κάποιων μεσοαστών από τα Πατήσια εκείνη την εποχή δεν υπήρχε περίπτωση να άφηναν να περάσει στο ντούκου το οτιδήποτε. Όποιος έμπαινε στην τάξη μας έπρεπε να είναι προετοιμασμένος να αιτιολογεί οποιαδήποτε κρίση και αξιολόγηση, είτε γιατί πραγματικά μας ενδιέφερε είτε γιατί ήμαστε κωλόπαιδα και μας άρεσε να τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση.
Εν τέλει αυτή η διεργασία έκανε καλό σε όλους μας, μιας και εμείς γίναμε σκεπτόμενοι άνθρωποι και οι καθηγητές μας μάλλον καλύτεροι καθηγητές. Ίσως αυτώς είναι και ο λόγος που όταν συναντιόμαστε δύο και πλέον δεκαετίες μετά, τους θυμόμστε όλους με αγάπη, ακόμη και τους ελαφρώς σπασαρχίδες, ενώ κι αυτοί όταν μας βλέπουν πραγματικά συγκινούνται.
Νομίζω λοιπόν ότι κάτι αξιόλογο και παραγωγικό προκύπτει μόνο από τη θέση και την αντίθεση και γι αυτό το έλλειμμα σήμερα δυστυχώς δεν ευθύνονται μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά και το κοινό τους μέσα στις τάξεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 22.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.