Δεν κλείνει το StarDict
Έχω εγκαταστήσει το StarDict-Gnome 3.0.1 από το Synaptic. Διαβάζοντας διάφορες δημοσιεύσεις στο φόρουμ μας, έκανα κάποιες ρυθμίσεις και λειτουργεί πολύ καλά. Έχω όμως ένα πρόβλημα και δύο ερωτήσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι το StarDict, δεν κλείνει. Αν το κλείσω απο το “κλείσιμο παραθύρου”, κλείνει το παράθυρο του προγράμματος, αλλά αν έχω τσεκαρισμένη την επιλογή “Ανίχνευση” μένει στην μπάρα το εικονίδιο και με μονό αριστερό κλικ πάνω του, ανοίγει το παράθυρο ξανά αλλά δεν έχει απενεργοποιηθεί. Αν πατήσω στο εικονίδιο “Έξοδος”, μοιάζει να κλείνει αλλά μένει ενεργό και όταν κάνω έξοδο από το σύστημα μου λέει ότι είναι ανοικτό το StarDict. Δοκίμασα κάποιες λύσεις που είδα σε άλλο νήμα, αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.
Η 1η ερώτηση είναι; Θα μπορούσα να προσθέσω το λεξικό “Αφοί Παγουλάτοι” στο StarDict; Πρόκειται ίσως για το πληρέστερο ηλεκτρονικό λεξικό στο είδος του. Ορθογραφικό, ερμηνευτικό, ετυμολογικό, συνωνύμων.
Η 2η ερώτηση: Αν δεν γίνεται να προστεθεί στο StarDict, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ανεξάρτητο λεξικό στο Ubuntou; Σημειώνω ότι το συγκεκριμένο λεξικό λειτουργεί μόνο σε Win '95, Win'98 και ίσως Win'2000. Σε Win XP η Vista, δεν λειτουργεί.