OpenOffice Spread Easter Egg(trojan horse???)...

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

OpenOffice Spread Easter Egg(trojan horse???)...

Δημοσίευσηαπό PaPo » 22 Οκτ 2009, 16:08

Καλησπέρα σε όλους..

Σίγουρα θα αναριωτιέστε τι σημαίνει ο τίτλος.. Πάντε στο link παρακάτω, ακολουθήστε τις οδηγίες που έχει και δείτε το...http://www.eeggs.com/items/45596.html

Μπορεί σε κάποιους να είναι γνωστό ή να το έχουν ξαναδεί.. Θέλω λίγο ωστόσο να σχολιάσω κάτι που πραγματικά δε μου άρεσε(μπορώ να πω ότι στεναχωρέθηκα...)... Το παραπάνω μας το έδειξε ο καθηγητής μου στο μάθημα περί ασφαλειών(μαντέψτε γιατί μας μιλάει και σε ποια συστήματα αναφέρεται... :silent: :silent:).. Απ' την αρχή του εξαμήνου μας έχει ζαλίσει τα ....... :silent: για τα παράθυρα και πως θα τα κάνουμε ασφαλή, μας έχει κατεβάσει ακόμα και free anti-virus μέσα στο εργαστήριο και μας έδειχνε 15' πως το στήνουμε κτλ κτλ κτλ... Anyway, δεκτόν αφού θέλει να τα χρησιμοποιεί.. Το θέμα είναι αλλού όμως, εκεί που πραγματικά με ενόχλησε..

Στο τέλος του μαθήματος λοιπόν, λέει ανοίξτε τη σελίδα που σας έδωσα και κάντε τις οδηγίες που έχει.. Την ψιλιάστικα τη δουλειά.. Ε, βγαίνει το χαριτωμένο παιχνιδάκι και αρχίζει να λέει ότι είναι ένα trojan horse(το σημερίνο μάθημα αυτά είχε) και να μας εξηγεί ότι επειδή είναι opensource(άρα όχι καλό) έχει τέτοια προβλήματα επειδή δεν ελέγχεται/τεστάρεται.... Εν ολίγοις σε όλο το μάθημα υπήρχε ένα κλίμα αρνητικό σε οτιδήποτε είναι μη-Windows..
Και εκεί είναι που επεμβαίνω εγώ.. Εν ολίγοις θα σας τα πω:
-τον λέω, κύριε συγγνώμη αλλά δεν πρέπει να σχολιάζουμε αρνητικά και να κάνουμε δυσφήμιση κάτι το οποίο είναι ΔΩΡΕΑΝ και εξίσου ΚΑΛΟ αν όχι καλύτερο απ' το αντίστοιχο της Microsoft.. Κάποιοι έχουν φάει τα μάτια τους και τα πληκτρολόγια τους να το φτιάξουν και να το μεταφράσουν για να το έχει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΩΡΕΑΝ.. και εσείς το κοροιδεύεται..;;;
-και μου λέει: μη το πέρνεις προσωπικά, απλά ήθελα να δείξω τι είναι τα trojan horse..
-του λέω: φυσικά το πέρνω προσωπικά γιατί έχω συμβάλει και εγώ έστω και ελάχιστα στη μετάφραση του documentation και δεν δέχομαι να το κοροιδεύει έτσι κάποιος..
η δουλειά πήγαινει έτσι για 2-3 λεπτά και
-συνεχίζει αυτός: πιστεύω ότι είναι απ' τους προγραμματιστές του openoffice αυτό το trojan horse, και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχει και άλλα που με παρακολουθούν; Άρα γιατί να το βάλω αν βγάζει ένα αθώο λαθάκι..
-του απαντάω: ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπήκε απ' τους δημιουργούς του openoffice κάτι τέτοιο και ότι είναι ένα απλό bug..

Anyway, απλά θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν όντως είναι bug/trojan ή κάτι άλλο ή αν στο documentation αναφέρεται ως λειτουργία..

Υ.Γ.1: Πάντως μετά λύπης μου διαπιστώνω πόσο πορωμένοι είναι κάποιοι στα πανεπιστήμια από καθηγητές μέχρι φοιτητές και κατευθείαν ορμάνε πάνω σου μόλις πεις ότι χρησιμοποιείς κάτι άλλο/διαφορετικό ΚΑΛΥΤΕΡΟ...
Υ.Γ.2: Σε μερικές περιπτώσεις έστελνα εργασίες σε μορφή .doc, αλλά πλέον ΤΕΛΟΣ!!!! :clap: :clap: Σε κανένα φο@@@τη δεν θα κάνω αυτή τη χάρη να κοροϊδεύει τίποτα απ' όλα αυτά που πιστεύω.... Όσο περνάει απ' το χέρι μου...
Τελευταία επεξεργασία από PaPo και 22 Οκτ 2009, 16:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: OpenOffice Spread Easter Egg(trojan horse???)...

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Οκτ 2009, 16:24

Το παραπάνω είναι ένα Easter_egg: http://en.wikipedia.org/wiki/Easter_egg_%28media%29

Λέγοντας ο άλλος ότι είναι ένα trojan horse δεν ξέρει ούτε τι είναι ένα Easter_egg ούτε ένα trojan horse => παντελώς άσχετος
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 22 Οκτ 2009, 16:27

Δηλαδή πρόκειται κάτι για το οποίο οι δημιουργοί του openoffice είχαν μέριμνα ή όχι;
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Οκτ 2009, 16:29

PaPo έγραψε:πιστεύω ότι είναι απ' τους προγραμματιστές του openoffice αυτό το trojan horse

Ναι έτσι ακριβώς είναι http://wiki.services.openoffice.org/wiki/Easter_Eggs

PaPo έγραψε:και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχει και άλλα που με παρακολουθούν;

It's opensource dude. You can see the code...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Οκτ 2009, 16:33

Αυτό το πράγμα είναι ένα Easter Egg,
http://en.wikipedia.org/wiki/Easter_egg_%28media%29
Η οποιαδήποτε σύγκριση με δούρειο ίππο είναι προβληματική.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 22 Οκτ 2009, 16:33

Είναι για να κάνεις πλάκα σε κάτι καθηγητές πληροφορικής στο επόμενο μάθημα papo :lol: :lol: .
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 22 Οκτ 2009, 16:37

Είναι δηλαδή κάτι γνωστό στους προγραμματιστές/δημιουργούς..
Δεν κατάλαβα όμως γιατί να υπάρχει κάτι τέτοιο εφόσον όπως λέει το άρθρο στη wikipedia..
έγραψε:Because of the increase in malware, many companies and government offices forbid the use of software containing Easter eggs for security reasons.

Προσπάθησα να τρέξω τα υπόλοιπα αλλά δεν τρέχουν..
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Οκτ 2009, 16:52

Μήπως γιατί με τόσα malware που υπάρχουν σε windows δεν θα τα ξεχωρίσουν απο τα easter eggs?

Και η MS είχε κάποτε...
http://en.wikipedia.org/wiki/Easter_egg ... t_products

BTW
Κώδικας: Επιλογή όλων
apt-get moo

aptitude moo

aptitude -v moo

aptitude -v -v moo

aptitude -v -v -v moo

aptitude -v -v -v -v moo

aptitude -v -v -v -v -v moo

aptitude -v -v -v -v -v -v moo
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 24 Οκτ 2009, 20:15

PaPo έγραψε:
Υ.Γ.1: Πάντως μετά λύπης μου διαπιστώνω πόσο πορωμένοι είναι κάποιοι στα πανεπιστήμια από καθηγητές μέχρι φοιτητές και κατευθείαν ορμάνε πάνω σου μόλις πεις ότι χρησιμοποιείς κάτι άλλο/διαφορετικό ΚΑΛΥΤΕΡΟ...
Υ.Γ.2: Σε μερικές περιπτώσεις έστελνα εργασίες σε μορφή .doc, αλλά πλέον ΤΕΛΟΣ!!!! :clap: :clap: Σε κανένα φο@@@τη δεν θα κάνω αυτή τη χάρη να κοροϊδεύει τίποτα απ' όλα αυτά που πιστεύω.... Όσο περνάει απ' το χέρι μου...

Τι περιμένεις φίλε μου να κάνουν οι άνθρωποι αφου κάθε φορα που αναφέρεις τη λέξη ελεύθερο, ντροπιάζονται και δεν ξέρουν τι να πούν? Το γυρνάνε στο τσάμικο...
Οχι τίποτα άλλο, μιλάνε χωρίς ΚΑΝ να έχουν δουλέψει σε περιββάλον GNU/Linux.. δηλαδή άστα, αστα να πάνε...
Εμένα μου λέει ενα παλικάρι που ήρθε στο γραφείο μου σήμερα:
"Ποτέ δεν τα χώνεψα αυτά το linux" και τον ρωτάω απλά..
"Τα έχεις δουλέψει? τα ξέρεις? πως το λες αυτό?"
Και μετά ακούστηκε το τσάμικο...
Ανίδεοι όλοι... :twisted:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 29 Οκτ 2009, 14:20

Επειδή έψαξα(αλλά μάλλον όχι τόσο καλά), θέλω να μου πείτε αν υπάρχει στο documentation το easter egg..

Μου είπε ο καθηγητής αν το βρω να του το στείλω..
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες