Αυτό καθ' ευατό το OpenFoam πιστεύω ότι λειτουργεί σωστά, το foamInstallationTest script δεν βγάζει error ενώ από το πρώτο tutorial που ξεκίνησα να κάνω, φαίνεται ότι οι εντολές του λειτουργούν. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με την εντολή ParaFoam που ουσιαστικά καλεί το πρόγραμμα Paraview για να παρουσιάσει το πλέγμα, τα αποτελέσματα κλπ. Όταν εκτελώ την εντολή paraFoam [-case dir] μου λέει
103: paraview: not found
Συγκεκριμένα νομίζω ότι το πρόβλημα εμφανίζεται στο cmake καθώς όταν εκτελώ την εντολή buildParaView3.3-cvs παίρνω το ακόλουθο μήνυμα :
Building ParaView3.3-cvs
MPI support : OFF
Python support : OFF
MESA support : OFF
Source : /home/fivos/OpenFOAM/ThirdParty/ParaView3.3-cvs
Target : /home/fivos/OpenFOAM/ThirdParty/ParaView3.3-cvs/platforms/linux64Gcc
/home/fivos/OpenFOAM/OpenFOAM-1.5/bin/buildParaView3.3-cvs: 64: cmake: not found
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
done
To qt που έχω είναι η έκδοση 4.3.5.
Να σημειώσω ότι το ParaView 3.4 που κατέβασα από την ιστοσελίδα
http://www.paraview.org/ δουλεύει. Αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να συνδυαστεί με το ParaFoam. Το paraview που έχεις είναι αυτό που δημιουργεί το OpenFOAM? Ή το κατέβασες απο την παραπάνω ιστοσελίδα?
Κάτι άλλο : είμαι νέος χρήστης του linux επομένως μπορεί να λέω ή να κάνω κάτι λάθος. Εάν γνωρίζεις κάποια συγκεκριμένη διαδικασία για την εγκατάσταση του ParaFoam ευχαρίστως να την δοκιμάσω. Οποιοδήποτε σχόλιο που μπορεί να βοηθήσει είναι επίσης ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ.