Κατ αρχήν καλή χρονιά σε όλους.
Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να μετατρέψω τις σημειώσεις μου (Φυσική) σε ηλεκτρονική μορφή.
Χρησιμοποιώ ubuntu από άποψη ιδεολογίας και με ενημέρωσαν μόλις σήμερα για αυτό το forum.
Ψάχνω λοιπόν εδώ και μέρες τα πιο αποτελεσματικα προγράμματα (freeware εννοείται) για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το openoffice είναι μιά πιθανή λύση με τη δυσκολία οτί για να γράψεις μια εξίσωση κάνεις σχεδόν προγραμματισμό.(Το πρόβλημα αυτό ξεπερνιέται με λίγη προσπάθεια)
Επίσης δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα εκτύπωσης των συγκεκριμένων αρχείων.(Αν πχ θελήσω να τα εκδόσω αργότερα ίσως χρειαστεί να τα ξαναγράψω σε
άλλο πρόγραμμα)
Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για το LATEX, TETEX κλπ... (Ιδίως όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης σε περίπτωση έκδοσης)
Εκεί όμως κι αν κάνεις προγραμματισμό... Δεν είμαι καν σε θέση να φτιάξω μια κενή σελίδα.
Παρ όλα αυτά έχω αρκετό χρόνο και είμαι διατεθημένος να ασχοληθώ όσο μπορώ.
Θα ήθελα τη γνώμη όσων έχουν ασχοληθεί ή ασχολούνται με το θέμα.
Η ερωτήσεις μου είναι:
1)Ποιά προγράμματα να προτιμήσω για σύνταξη κειμένου με εξισώσεις και σχήματα? (Από άποψη ποιότητας αξιοπιστίας αλλά και ευκολίας αν δεν αναιρεί τα προηγούμενα)
2)Μήπως υπάρχει κάποια έτοιμη "βιβλιοθήκη" σχημάτων φυσικής διαθέσιμη στο internet ως freeware? (Έψαξα αρκετά αλλά δε βρήκα κάτι)
3)Υπάρχει τρόπος να φτιάξω τις σημειώσεις σε openoffice και να τις περάσω αργότερα σε latex χωρίς να τις φτιάξω από την αρχή?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.