Εγκατάσταση Mathematica 7 Ubuntu 9.04  Το θέμα επιλύθηκε

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Εγκατάσταση Mathematica 7 Ubuntu 9.04  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό dimo187 » 02 Ιουν 2009, 16:30

Γεια σας!
θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις πως να κανω εγκατασταση το παραπανω προγραμμα?
κανω mount το cd εχει ενα αρχειο MathIstaller το οποιο το εκτελω αλλα οταν ειναι να διαλεξω την default περιοχη εγκαταστασης μου ζηταει να μπω ως root...
στο τερματικο η εντολη που χρησιμοποιω ειναι 'sh MathInstaller'...δοκιμασα με 'sudo' αλλα τιποτα...
παλιοτερα το ειχα εγκαταστησει αλλα ειχα κανει login ως root...διαφορετικα δεν γινεται?
ακομη να πω οτι οταν διαλεξα να αλλαξω το default directory και να βαλω το home μου εβγαλε μηνυμα οτι καποια πραγματα δεν θα λειτουργουν...(ξερει κανεις ποια?)

και κατι λιγο ασχετο με τα υπολοιπα...
οταν αλλαζεις τον κωδικο του root απο το μενου users and groups σημαινει οτι ο λογαριασμος αυτοματα ενεργοποιειτε?

edit:Τελικα το βρηκα...απλα πρεπει να γραψεις το cd σε δισκακι και οχι να το εχεις mount..
μετα πας στο φακελο που ειναι το MathInstaller στο τερματικο και πατας την εντολη 'sudo ./MathInstaller'
και αρχιζει η εγκατασταση χωρις κανενα προβλημα.,..!
dimo187
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατάσταση Mathematica 7 Ubuntu 9.04

Δημοσίευσηαπό ChrisG » 05 Ιουν 2009, 15:32

Γεια σας!!
Ειμαι εντελως καινουριος στο Ubuntu 9.04 και συγχωρηστε την αγνοια μου σε θεματα που σε πολλους εχουν τετριμενες απαντησεις. Θελω να εγκαταστησω το Mathematica 7. Αυτο που καταλαβα ειναι να κανω 2πλο κλικ στο MathInstaller και να επιλεξω Run In Terminal (ολα τα αρχεια για το install τα εχω στον φακελο Home Folder), βγαζει μηνυμα αν θελω νεο directory και παταω yes, βαζω την εντολή sudo./MathInstaller, μου λεει οτι δεν ειμαι root και θα προκυψουν προβληματα. Ειναι σωστα τα βηματα που κανω?Πως γινομαι root και τι ειναι αυτό? ή παρακαλω προτεινετε μου εναλλακτικες.
Ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων!
ChrisG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimo187 » 06 Ιουν 2009, 23:40

πρεπει το εχεις γραμμενο σε cd το προγραμμα...
μετα ανοιγεις τερματικο και πας στον φακελο που περιεχει το MathInstaller.(με την εντολη 'cd' και την διαδρομη απο το cdrom σου,οπως σε DOS αν ξερεις)
μετα βαζεις την εντολη 'sudo ./MathInstaller'...
το ξερω οτι πρεπει να σε εχει κουρασει πολυ αλλα μονος τροπος που τα καταφερα ηταν να γραψω το προγραμμα σε cd.

edit:αναλυτηκα η εντολες ειναι

για να παμε στον φακελο που ειναι το cd rom μας

Κώδικας: Επιλογή όλων
cd /media/cdrom0/Unix/Installer

και για να κανουμε install

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo ./MathInstaller

και βαζουμε τον κωδικο μας.

απλα για αλλη μια φορα να πω οτι πρεπει να το εχουμε γραμμενο σε cd το προγραμμα και οχι εικονικο..
dimo187
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akikidis » 18 Ιουν 2009, 02:11

Εδώ θα βρείτε ένα οδηγό εγκατάστασης του mathematica 7 σε Ubuntu 8.10 (ίδια διαδικασία και στο 9.04).
akikidis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimo187 » 18 Ιουν 2009, 21:16

τι διαφορα εχει με αυτο που ηδη υπαρχει?
dimo187
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akikidis » 19 Ιουν 2009, 18:37

ΟΚ, λίγες διαφορές έχει. Έχει screenshots και έχει πως να φτιάξεις launcher. Κι εδώ να σημειώσω, οτι η διαδικασία γίνεται και σε εικονικο φόρτωμα του iso του προγράμματος.
Αλλά δεν βρίσκω τον λόγο της επίθεσης. Το οτι είπα οτι υπάρχει ένας οδηγός κι αλλού, δε σημαίνει οτι μειώνω τη δουλειά σου.
akikidis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntarkos » 14 Νοέμ 2009, 00:47

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει το mathematica σε κάποιον tracer ή έστω στο rapidshare γιατί προσπαθώ να το βρω και δεν το βρίσκω.
ευχαριστώ!!!
axtarmas
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό: Ubuntu 10.10 σε Desktop Innovator
Προδιαγραφές ⇛ Quard CPU Q9400@ 2.66Ghz│4G│GeForce 9600 GT│Bluetooth USB│Intel Corporation 82801G (ICH7 Family)│LG FLATRON W2252S
Άβαταρ μέλους
ntarkos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 14 Νοέμ 2009, 01:44

Ξέρεις ότι αυτό που ρωτάς είναι παράνομο και ότι δε πρόκεται να σου απαντήσει κανείς, φαντάζομαι.

Ως εναλλακτική του mathematica μπορείς να χρησιμοποιήσεις το maxima. Υπάρχει στα αποθετήρια και έχει και διάφορα γραφικά frontends.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 14 Νοέμ 2009, 02:58

ntarkos έγραψε:Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει το mathematica σε κάποιον tracer ή έστω στο rapidshare γιατί προσπαθώ να το βρω και δεν το βρίσκω.
ευχαριστώ!!!

Γεια σου φιλε μου και καλως μας ηρθες καταρχας!!
Διαβασε σε παρακαλω προσεκτικα εδω Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
και ιδιαιτερα εδω forumrules.php

Αυτο που ζητας ειναι παρανομο, και δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε σε κατι τετοιο!

Δες αν θελεις αυτο που σου προτεινε ο Dimitris και αν δεν σε καλυψει βλεπουμε για κατι αλλο!
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ