Libre office base πρόβλημα με 'search Button'

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Libre office base πρόβλημα με 'search Button'

Δημοσίευσηαπό p.j.art » 19 Ιούλ 2012, 11:17

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα ''Ubundu"!!! Είμαι νέος στο forum και σχετικά νέος χρήστης linux!!
Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το 'libre office base'.
Προσπαθώ να οργανώσω μία βάση δεδομένων για την δουλειά μου και βρίσκω ένα εμπόδιο οσων αφορά το 'search button' στην φορμα της βάσης.
Δηλαδή, προσπαθώ να φτιαξω μία φόρμα στην ποία θα υπάρχει ένας υποπίνακας και ένα κουμπί για αναζήτηση. Οταν θα πατάω το κουμπί της αναζήτησης θα εμφανίζεται ένα παράθυρο το οποίο θα μου ζητάει να εισάγω μία λέξη για μία συγκεκριμένη στήλη από τον πίνακά μου. Οταν βάλω αυτήν την λέξη και πατήσω ENTER, αυτό θα πρέπει να μου επιστρέψει ολες τις εγγραφές στις οποίες στην συγκεκριμένη στήλη υπάρχει αυτή η λέξη και θα τισ βάλει στον υποπίνακα. Ξέρει κάποιος κάποιον τρόπο για την δημιουργία κατι τετοιου :?: :?: :?: :?: :?: :?: Ευχαριστώ !!!!
p.j.art
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Libre office base πρόβλημα με 'search Button'

Δημοσίευσηαπό konnn » 19 Ιούλ 2012, 11:52

Που εστιάζεται ακριβώς το πρόβλημά σου, δεν γνωρίζεις ή κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δεν υλοποιείται;
Υπάρχει εργαλειοθήκη με λειτουργία κουμπί. Πρόσθεσε αυτό το κουμπί στη φόρμα και παίξε με τις ρυθμίσεις του. Δεν είμαι σίγουρος αρκετά αν έχει λειτουργία αναζήτησης.
Επίσης,γιατί δε δοκιμάζεις με ένα drop-down μενού, θα είναι μέρος της φόρμας και θα φέρνει τα αποτελέσματα σε μια υποφόρμα;
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό p.j.art » 19 Ιούλ 2012, 13:28

Το πρόβλημα είναι οτι δεν γωρίζω πως γίνεται!!!! Το μπουτονακι το έβαλα στην φορμα μου αλλά, από αυτά που είδα στις ρυθμήσεις, δεν κατάφερα να το κάνω να ψάχνει στις εγγραφές του πίνακά μου!! Οσο για το Drop-down θα σου απαντήσω σε λίγο αν μπορώ να το κάνω, για να δοκιμάσω πρώτα!
p.j.art
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sholock » 25 Ιαν 2013, 04:52

Δεν ξέρω πως μπορεί να πεταχτεί παραθυράκι που να βάζεις τα κριτήρια αναζήτησης αλλά ίσως να ρίξεις μία ματιά στο παρακάτω σύνδεσμο... όπου θα χρησιμοποιήσεις μακροεντολές και η αναζήτησή σου θα γίνεται μέσω combobox (Πεδίο συνδυασμού?)... Φυσικά ένα δείγμα της βάσης σου θα ήταν πιο κατατοπιστικό όχι ότι θα καταφέρω να σε βοηθήσω αλλά ίσως καταφέρει κάποιος άλλος και εγώ αρχάριος είμαι με το οοbase

http://neowiki.neooffice.org/index.php/ ... _the_Macro
sholock
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες