Ιmage format και Open Office

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Ιmage format και Open Office

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 15 Μάιος 2011, 21:02

pmav99 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Θέλω να κάνω μια εργασία με διαγράμματα UML που θα περιλαμβάνει και κώδικα σε java. To dia έχει αντικείμενα της UML.
Επίσης το Latex υποστηρίζει syntax highlighting, ενω στο ΟΟ δεν μπορώ να εγκαταστήσω το κατάλληλο extension (το έχω αναφέρει σε άλλο θέμα) για να έχω
highlighting.
Η εργασία θα παραδοθεί σε pdf.
Είχα και εγω την εντύπωση ότι ο Adobe Reader είναι πιο ευκρινής απο τον Εvince, αλλά βλέπω ότι κάνεις και εσύ την ίδια παρατήρηση (άλλον viewer στο linux δεν έχω δοκιμάσει)
Για το Lyx βρήκα αυτές τις οδηγίες για την εγκατάσταση ελληνικών http://www.www0.org/lyx/ και απογοητεύτηκα λίγο
Γνώσεις ⇛ Linux: Xαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04.1 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 2.66Hz│512 MB│GeForce FX 5200 │ ZTE MF636 │ TFT 19"
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 15 Μάιος 2011, 21:06

pmav99 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Θέλω να κάνω μια εργασία με διαγράμματα UML που θα περιλαμβάνει και κώδικα σε java. To dia έχει αντικείμενα της UML.
Επίσης το Latex υποστηρίζει syntax highlighting, ενω στο ΟΟ δεν μπορώ να εγκαταστήσω το κατάλληλο extension.
(το έχω αναφέρει σε άλλο θέμα) για να έχω highlighting.
Η εργασία θα παραδοθεί σε pdf.
Είχα και εγω την εντύπωση ότι ο Adobe Reader είναι πιο ευκρινής απο τον Εvince, αλλά βλέπω ότι κάνεις και εσύ την ίδια παρατήρηση (άλλον viewer στο linux δεν έχω δοκιμάσει)
Για το Lyx βρήκα αυτές τις οδηγίες για την εγκατάσταση ελληνικών http://www.www0.org/lyx/ και απογοητεύτηκα λίγο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Xαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04.1 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 2.66Hz│512 MB│GeForce FX 5200 │ ZTE MF636 │ TFT 19"
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 17 Μάιος 2011, 16:04

Lyx
Νομίζω ότι αυτά που διαβασες είναι outdated. Friendly tip. Μη διαβάζεις οδηγίες. Κατέβασε το και δοκίμασε το. Σε μισή ώρα θα ξέρεις αν σου κάνει ή οχι :P

pdf readers
Ναι η adobe ήταν και συνεχίζει να είναι μπροστά από τους υπόλοιπους σε αυτό το θέμα. Λογικά η διαφορά πρέπει να υπάρχει μόνο στην οθόνη. Η εκτύπωση πρέπει να είναι η ίδια. Στην περίπτωση σου ο viewer δεν πρέπει να παίζει ρόλο.

Και το LaTeX πάντως μην το φοβάσαι. Μέσα σε ένα απόγευμα θα έχεις μάθει να κάνει υψηλότερης ποιότητας έγγραφα από την πλειοψηφία όσων ξέρεις. Και πάλι δοκίμασε το. Σε 2 ώρες (μαζί με download - εγκατάσταση) θα έχεις κάνει τα πρώτα σου έγγραφα και θα δείχνουν καλύτερα από ότι έχεις κάνει ποτέ σε office (ελεύθερα ή μη) :P
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pmav99 » 19 Μάιος 2011, 23:49

Για την ποιότητα απεικόνισης του png δες την απάντηση του Suomela
http://tex.stackexchange.com/questions/ ... rry-in-pdf
pmav99
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση