Δεν ανοίγει το open office αρχείο word

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Re: Δεν ανοίγει το open office αρχείο word

Δημοσίευσηαπό gdaf » 11 Νοέμ 2009, 19:07

για το πρόβλημά μου βρήκα λύση. Δοκιμάσέ την και εσύ. Βάλε την κατάληξη .doc στο αρχείο
gdaf
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vassilis » 10 Μάιος 2010, 18:38

Παρόμοιο πρόβλημα....συμπεσμένο αρχείο rar - μετα την αποσυμπίεση εμφανίζει το παρακάτω όνομα:
����׺���� ������� 29 - 32 ��� ܣ�ܿ��.doc (μη έγκυρη κωδικοποίηση)
και όταν δοκιμάζω νμα το ανοίξω με openoffice.org writer 3.2 δεν ανοίγει και το μήνυμα είναι οτι το αρχείο δεν υπάρχει.

Η λύση [που βρήκα-ψάχνοντας- αλλά δε μου αρέσει] είναι να το μετονομάσεις σε οτιδήποτε .....π.χ από ����׺���� ������� 29 - 32 ��� ܣ�ܿ��.doc αν το μετονομάσω σε: αρχείο.doc ανοίγει μια χαρά...ακόμη και σαν αρχείο.doc (μη έγκυρη κωδικοποίηση) πάλι ανοίγει.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
2 Ubuntu 12.04 precise 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-23-generic-pae
3 Intel Core2 Duo CPU T7250 2.00GHz ‖ RAM 2003 MiB ‖ Dell Inc. 0N6705 - Dell Inc. XPS M1330
4 Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary) [8086:2a02] (rev 0c)
5 eth0: Broadcom NetLink BCM5906M Fast Ethernet PCI Express [14e4:1713] (rev 02)
vassilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Serkos » 01 Απρ 2011, 09:23

Κι εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα.
Είχα διάφορα αρχεία φτιαγμένα από Open Office.org 3.2 αποθηκευμένα σε μορφή .doc και .xls. Τα άνοιγα κανονικά όλα μέχρι που κάποια μέρα μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα με από πάνω (το αρχείο δεν υπάρχει). Το πλέον παράδοξο είναι ότι κατάφερα να τα ανοίξω κάνοντάς τα copy paste σε ένα flashάκι. Όταν τα ανοίγω από εκεί, όλα είναι κομπλέ. Τι να πω...

Λοιπόν, ύστερα από επιπλέον ψάξιμο έφτασα στο συμπέρασμα ότι δεν μπορώ να ανοίξω κανένα αρχείο .xls και .doc αν αυτά βρίσκονται μέσα σε φάκελο που το όνομά του είναι στα ελληνικά. Μου φαίνεται τελείως κουφό αλλά έτσι είναι τα πράγματα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι (τα πολύ βασικά) ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: π.χ. Ubuntu 10.10 32bit σε Toshiba Satellite C660D-10D
Προδιαγραφές ⇛ AMD V-140 │ DDR3 2GB │ ATI HD 4250 │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth Όχι│ Κάρτα Ήχου │ Toshiba TruBrite 15.6"
Άβαταρ μέλους
Serkos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 06 Απρ 2011, 09:23

Δοκιμάσατε νὰ τοῦ κάνετε μετονομασία; Σὲ κάτι μὲ λατινικούς χαρακτῆρες;
Δὲν ξέρω, ρὲ παιδιά - ἐμένα στὸ γραφεῖο μοῦ ἄνοιγαν τὰ πάντα ἀπὸ .doc (ἤ καὶ docx) ποὺ μοῦ στέλνουν ὑπηρεσίες ἢ συναδελφοι. Καὶ χρησιμοποιῶ παρελθόντα χρόνο, γιατὶ πλέον δουλεύω μὲ LibreOffice (ποὺ εἶναι, ὡστόσο, καθαρὴ μετεξέλιξη τοῦ OOo 3.1.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Serkos » 07 Απρ 2011, 10:54

Ναι έχω δοκιμάσει να μετονομάσω το αρχείο με λατινικούς χαρακτήρες και μου το ανοίγει κανονικά. Απλά φαντάζομαι ότι κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει με τις γλώσσες και θα ήθελα να το φτιάξω.
Επίσης παρατήρησα ότι αν ένα οποιοδήποτε αρχείο (εννοώ .doc και .odt) προσπαθήσω να το κάνω export σε pdf με ελληνικούς χαρακτήρες στο όνομα, το σώζει κανονικά αλλά με ερωτηματικά αντί των ελληνικών.
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: π.χ. Ubuntu 10.10 32bit σε Toshiba Satellite C660D-10D
Προδιαγραφές ⇛ AMD V-140 │ DDR3 2GB │ ATI HD 4250 │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth Όχι│ Κάρτα Ήχου │ Toshiba TruBrite 15.6"
Άβαταρ μέλους
Serkos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 07 Απρ 2011, 12:08

Τὰ locales σου, φίλτατε, εἶναι ἑλληνικά μὲ UTF-8 κδωικοποίηση; Κάτι τέτοιο μοῦ θυμίζει ἡ περίπτωσή σου - νὰ ἔχεις ἐγκαταστήσει τὴν ἀγγλικὴ ἔκδοση καὶ νὰ ἔχεις προσθέσει ἑλληνικὰ ἀπὸ τὸ Gnome (μέσω πληκτρολογίου), χωρὶς νὰ ἔχεις διορθώσει καὶ τὰ locales νὰ εἶναι στὰ ἑλληνικά.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Serkos » 11 Απρ 2011, 09:31

Όντως έχω την αγγλική έκδοση αλλά τα locales ήταν φτιαγμένα, γι'αυτό και δεν είχα το πρόβλημα από την αρχή. Αυτό που έκανα ήταν να κατεβάσω (ξανά;) από το system>administration>language support τα πακέτα για την ελληνική γλώσσα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το είχα κάνει στην αρχή (αλλιώς δε θα είχα ελληνικά,σωστά;), αλλά δεν ξέρω τι έγινε και δεν υπήρχαν.
Τέλος πάντων, problem solved οπότε όλα καλά.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως...
Άβαταρ μέλους
Serkos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες