Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2014, 01:24
από Tassos10
@Ilias95
Με βοήθησε αυτό ευχαριστώ. ;)
Είναι ένα σπαστικό μπέρδεμα αυτό με τα πακέτα και τις εγκατάσεις από ότι βλέπω ( διότι σε python 3.2 κατάφερα να το εγκαταστήσω, αλλά μετά στο laptop σε python 3.4.2 δεν λειτουργούσε ο ίδιος τρόπος ), τέλος πάντων.

Κάτι βασικό που παιδεύομαι και ίσος υπάρχει κάτι καλύτερο.
Σε ένα project που ασχολούμαι χρειάζεται κάπου ένας πίνακας ( κάπου βλέπω να τους λέτε και matrix κάπως - δε ξέρω καθόλου τον λόγο - ), τέλος πάντων ένας πίνακας π.χ. 10 x 10 , 10 γραμμών που η κάθε γραμμή να έχει άλλες 10 θέσεις. Αυτή την υλοποίηση εγώ την κάνω με μια λίστα π.χ. :
Μορφοποιημένος Κώδικας: Επιλογή όλων
list = [ [ ] * 10 ] * 10

Όπως βλέπετε στην κάθε θέση της λίστας υπάρχει μια άλλη λίστα. ( Σωστά ; )

Μήπως έχετε να μου προτείνεται κάποια καλύτερη δομή ώστε να κατασκευάσω το παραπάνω ή ίσος και κάποια βιβλιοθήκη που θα με διευκόλυνε όπως π.χ. την numpy που ανέφερα σε προηγούμενο post ;

Η παραπάνω δομή που αναφέρω με πίνακα 10 x 10 π.χ. είναι στάνταρ ( το λέω σε περίπτωση ερωτημάτων "μήπως δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο..." κτλπ ). Χρειάζεται να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά το θέμα είναι μήπως κάποιος γκουρού από εδώ ή που έχει τύχει έστω να ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο, μήπως γνωρίζει κάτι για την συγκεκριμένη εργασία που μπορεί να με βοηθήσει να την υλοποιήσω καλύτερα και ίσος ευκολότερα χάρις τις ευελιξίες που πολλές φορές προσφέρει η python.

Ευχαριστώ. :)