Δημοσιεύτηκε: 09 Αύγ 2013, 07:59
από Tassos10
Α! μόλις το βρήκα, αυτό εδώ δε θυμόμουν :
Εικόνα

^_^!
Το ίδιο είναι και με το να ανοίξω το αρχείο rc.local ( /etc/rc.local ) και να προσθέσω μια γραμμή κάτω από το "exit 0" ( μόνο αυτό γράφει σε εμένα όλα τα άλλα είναι σχόλια ) είτε π.χ. την εντολή sudo make me a sandwich , είτε να βάλω την διαδρομή του αρχείου που θέλω να τρέξει, π.χ. "/home/tassos/goodmorning" όπως είπες φίλε και θα τρέξει κατά την εκκίνηση;

Ωραία πάει αυτό λοιπόν. Τώρα :

Tassos10 έγραψε:
Καταρχήν, το σύστημα που έχει το ubuntu ( και ίσος και όλες οι διανομές linux, δε γνωρίζω τέλος πάντων ) για τις ειδοποιήσεις που βγάζει πάνω δεξιά σε ένα συννεφάκι "χτυπώντας" και ένα ήχος μαζί λέγετε απλά notify ;
Γιατί είχα την εντύπωση πως λέγεται κάπως αλλιώς.
Έπειτα είπα να τα πάρω από την αρχή, έτσι βρήκα αυτό που λες για το σκέτο notify-send "καλημέρα" π.χ. που στέλνει το καλημέρα σαν ειδοποίηση σε ένα συννεφάκι όπως ήθελα, αλλά :
1) Όπως είπα, πως γίνεται να βάζω να τρέχει κάτι από την εκκίνηση του ubuntu ; (οκ)

2) Πως γίνεται να βάλω ( αν τελικά γίνεται με απλά ένα notify-send ) να βάλω σε αυτό και ήχο να χτυπάει ( πρέπει να βάλω κάποια παράμετρο; ). (?)

3) Επειδή νομίζω πως δε γίνεται με απλή εντολή ( notify-send κάτι... ) να ενσωματώσω να βλέπει κάπως και την ώρα από το σύστημα και να μου λέει π.χ. "Τάσο πήγε 12 η ώρα" , για αυτό το λόγο σκέφτηκα π.χ. αντί για python, με bash κάτι τέτοιοι ίσος γινόταν πολύ πιο εύκολα και για αυτό έκανα εδώ το post αυτό.
Πως γίνεται λοιπό σε ένα bash script να βάλω την ώρα του συστήματος;
π.χ. να βάλω κάπως την ώρα που λέει ο υπολογιστής μου και να λέω για αρχή έστω, απλώς εκτύπωσε μου την ώρα ( τι ώρα είναι τώρα ) (?)