Δημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2013, 11:19
Tassos10 έγραψε:@lepidas Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δε σε πολύ κατάλαβα, μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερο;
@headless Σε ευχαριστώ επίσης.
Μόνο να σας ρωτήσω - ξεκαθαρίσω κιόλας. Το σύστημα που έχει το ubuntu ( και ίσος και όλες οι διανομές linux, δε γνωρίζω τέλος πάντων ) για τις ειδοποιήσεις που βγάζει πάνω δεξιά σε ένα συννεφάκι "χτυπώντας" και ένα ήχος μαζί λέγετε απλά notify ;
Γιατί είχα την εντύπωση πως λέγεται κάπως αλλιώς.
Έπειτα είπα να τα πάρω από την αρχή, έτσι βρήκα αυτό που λες για το σκέτο notify-send "καλημέρα" π.χ. που στέλνει το καλημέρα σαν ειδοποίηση σε ένα συννεφάκι όπως ήθελα, αλλά :
1) Όπως είπα, πως γίνεται να βάζω να τρέχει κάτι από την εκκίνηση του ubuntu ;
2) Πως γίνεται να βάλω ( αν τελικά γίνεται με απλά ένα notify-send ) να βάλω σε αυτό και ήχο να χτυπάει.
3) Επειδή νομίζω πως δε γίνεται με απλή εντολή ( notify-send κάτι... ) να ενσωματώσω να βλέπει κάπως και την ώρα από το σύστημα και να μου λέει π.χ. "Τάσο πήγε 12 η ώρα" , για αυτό το λόγο είπα π.χ. αντί για python με bash κάτι τέτοιοι ίσος γινόταν πολύ πιο εύκολα και για αυτό έκανα εδώ το post αυτό.
δες εδω πολλα παραδειγματα για το crontab https://www.google.com/search?client=ub ... 8&oe=utf-8
με λιγα λογια το crontab ειναι ενας τροπος να προγραμματισεις το Linux(οποιαδηποτε διανομη) να κανει συγκεκριμενα πραγματα συγκεκριμενο λεπτο μέσα στο έτος με μια γραμμη μεσα στο αρχειο crontab
στη γραμμη αυτη θα πρεπει υποχρεωτικα να θεσεις 6 πεδια, λεπτα, ωρα,ημερομηνια,μηνα,ημερα εβδομαδας και εντολη που θα εκτελεστει, εαν παραλειψεις ενα απο αυτα τοτε δεν θα κανει τιποτα
πχ για να εκτελεσει ενα σκριπτ αυριο 9/8/2013 και ωρα 09:52 η γραμμη θα ειναι
52 09 9 8 * /home/script.sh (το αστερακι παιζει το ρολο του μπαλαντερ)