Δημοσιεύτηκε: 12 Ιουν 2012, 10:13
από fkol k4
Καλημέρα σας, με έχει πιάσει ένα κόλλημα τις τελευταίες μέρες να πειράζω την εμφάνιση του τερματικού μου. :angel:

Κι εμείς τι φταίμε θα μου πείτε. Ε, δεν φταίτε, αλλά ίσως ρίξετε καμία ιδεούλα...Εικόνα

Διαβάζοντας διάφορα κυρίως από εδώ, πειράζοντας λίγο τη γραμμή του prompt και λίγο το θέμα χρωμάτων του τερματικού, έχω προς το παρόν καταλήξει σε αυτή τη γραμμή για το prompt:
Κώδικας: Επιλογή όλων
PS1='${debian_chroot:+($debian_chroot)}\[\033[01;33m\]\d \@: \n\[\033[01;31m\]\h 6.0.5 (squeeze):\n\[\e[01;32m\]\u \[\e[01;35m\]@ \w \$\[\e[0m\] '
η οποία σε συνδυασμό με τα χρώματα που πείραξα , μου δίνει το παρακάτω αποτέλεσμα στο τερματικό:

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω από όσους ξέρουν τον τρόπο, είναι το πως μπορώ να ενσωματώσω αυτόματα (αν γίνεται κάτι τέτοιο φυσικά) στο prompt κάποια στοιχεία από τις εντολές lsb_release ή/και uname -srm ή και κάποια άλλη εντολή, χωρίς να χρειάζεται να τα περνάω «με το χέρι».

Επίσης, θα ήθελα ν' αντικαταστήσω τη μεταβλητή \d στην αρχή της γραμμής με την \D.Από την man bash, προκύπτει:
Spoiler: show
\D{format}
the format is passed to strftime(3) and the result is
inserted into the prompt string; an empty format results
in a locale-specific time representation. The braces are
required
μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω τι τύπου θα πρέπει να είναι η σύνταξη μέσα στα braces, οπότε ότι και να έχω γράψει ως τώρα αναγνωρίζεται απλά ως string και τυπώνεται όπως φαίνεται.
Ποια θα έπρεπε να είναι η σύνταξή της ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα "Ημερομηνία Μήνας Έτος";

EDIT:Αφήνοντας κενό το περιεχόμενο των braces στη μεταβλητή \D υπάρχει ένδειξη, διαπιστώνω όμως πως αυτή αφορά την ώρα και όχι την ημερομηνία, κάτι που θα έπρεπε να το είχα διαπιστώσει νωρίτερα διαβάζοντας το "an empty format results in a locale-specific time representation" της περιγραφής. Εικόνα

Επίσης, βρήκα (πχ εδώ) πως έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τη γραμμή

PROMPT_COMMAND="<bash command>"
το οποίο μας βοηθά να εκτελέσουμε μια εντολή bash πριν εμφανιστεί το command prompt.

Οπότε, έτσι μπορώ να εμφανίσω τις πληροφορίες που θέλω.
Αυτό που θέλω στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να ρωτήσω πως μπορώ να ρυθμίσω την εμφάνιση (χρώμα δηλαδή) της εξόδου της εντολής αυτής.

Off topic:
Πολύ συχνός έχω γίνει τώρα τελευταία σε αυτό το thread μου φαίνεται...
Λες να κόλλησα καμία bash-ίτιδα;
:lol: