Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2009, 00:36
από midkin
Έχω κάποιες ερωτήσεις που μου δημιουργήθηκαν μετά από τριβή με την python και το τερματικό.

1) Γιατί βάζετε πριν από commands του τερματικού το σύμβολο '$' ενώ το τερματικό δεν το αναγνωρίζει;

2) Αν θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα python, το οποίο έχω ήδη κάνει εκτελέσιμο (chmod a+x 123.py) και έχω προσθέσει στην πρώτη σειρά του προγράμματος το #!\us\bin\python3, από την επιφάνεια εργασίας θα πρέπει να προσθέσω την διαδρομή της επιφάνειας εργασίας στην PATH; (PATH=$PATH: /home/user/Desktop)
Αν το κάνω θα μπορώ να πατάω στο τερματικό "python3 123.py" και να τρέχει το πρόγραμμα και από την επιφάνεια εργασίας;

3) Πως μπορώ να εκτελέσω ένα πρόγραμμα της python με διπλό click; Ενώ από το τερματικό τρέχουν, με διπλό click και εκτέλεση δεν τρέχουν, γιατί;

4) Εάν το πρόγραμμα που σκοπεύω να φτιάξω θέλω να τρέχει και σε άλλους υπολογιστές είναι καλύτερα να χρησημοποιώ το #!\usr\bin\env python3 από το #!\usr\bin\python3 ;

5) Και μία πέμπτη που μου ήρθε πριν φύγω για δουλειά. Στη τρίτη λυκείου είχα διδαχθεί τον ψευδοκώδικα της pascal και αργότερα ασχολήθηκα και ελάχιστα με αυτή. Στην pascal λοιπόν σε κάθε πρόγραμμα δηλώναμε κάθε μεταβλητή πριν αρχίσουμε να γράφουμε το πρόγραμμα αυτό καθ' αυτό. Στην python δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.