Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτ 2015, 20:58
από freefour
Γεια σας.
Μπορει να αλλαξει το Background του Login Screen του Ubuntu 15.10 Mate;
Πηγα να το πειραξω και το εκανα ολο ασπρο, εχασα δηλαδη και το Default Backround του Mate/LightDM.

Learner έγραψε:
Δεν θυμάσαι τι πείραξες ώστε να το επαναφέρεις; revert the changes που λένε.

Ναι θυμαμαι. Αφου ειδα οτι δεν δουλευει η αλλαγη Background απο: Menu/Control Center/System/LightDM GTK+ Greeter settings/Appearance/Image, Eπαιξα με καποιες ρυθμισεις διαβαζοντας αυτο: https://ubuntu-mate.community/t/how-to- ... ground/216
Δηλαδη προσθεσα μια δικη μου εικονα .jpg στο /usr/share/backgrounds/εικονα μου .lpg.
Μετα πηγα στο /etc/lightdm/lightdm-gtk-greeter.conf.d/ και οπου βρηκα την ονομασια με /usr/share/backgrounds/μανισια εικονα.jpg, αλλαξα την ονομασια με το ονομα τις δικης μου εικονας (αυτο πρεπει να ηταν και το λαθος μου.)

Δηλαδη απο:
/usr/share/backgrounds/μανισια εικονα.jpg
σε
/usr/share/backgrounds/δικη μου εικονα.jpg

Οι αλλαγες εγιναν στα παρακατω 3 αρχεια που βρισκονται μεσα στο ect/lightdm.
lightdm-gtk-greeter.conf
99_ubuntu-mate.conf
01_ubuntu.conf

Learner έγραψε:Οπότε;
αν αντικαταστήσεις πάλι την εικόνα σου με την "μανίσια" που λες κι εσύ, δεν επανέρχεται;
Για custom background στον lightdm φρόντισε η εικόνα να είναι στις ίδιες διαστάσεις με την ανάλυση της οθόνης, να έχει read permissions από όλους και να είναι είτε .jpg , είτε .png.
Αυτά έχω δοκιμάσει σε άλλες εκδοχές Ubuntu με lightdm (όχι mate) και λειτουργούσαν σωστά.

sotos21 έγραψε:Δοκίμασε να δώσεις με δεξί κλικ ιδιότητες - δικαιώματα, ανάγνωσης και εγγραφής στην εικόνα, εκεί που λέει "Άλλοι"

Δοκιμασα τα αλαξω τα δικαιωματα ως εξης και η εικονα μου ειναι .jpg 2560x1440, οσο η οθονη μου δηλαδη:

Εικόνα

Εικόνα
Επισεις δεν επανερχεται με την μανισια εικονα, αν και δεν θυμαμε ποια ακριβως ειναι αυτη, αλλα δοκιμασα κανα 2 που εχει στο /usr/share/backgrounds/ubuntu-mate-common.
Ααα την βλεπει την εικονα μου για 3-4 δευτερολεπτα αλλα οταν δωσω τον κωδικο να μπω στο Mate και μετα. Πριν ειναι ολη η εικονα ασπρη! :D