Δημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2015, 18:52
από giorgos88
Γεια σας,

Προσπαθώ να συνδέσω το Dell λαπτοπ μου που τρέχει ubuntu 15.04 με δυο εξωτερικές οθόνες. Οι οθόνες είναι μία LG 24 ιντσών και μία Innovator 17 ιντσών. Οι οθόνες συνδέονται με hdmi και vga αντίστοιχα. Το λάπτοπ εχει δυο κάρτες γραφικών (δείτε στην υπογραφή μου). Επίσης έχω εγκαταστήσει τους proprietary drivers 346.59 της NVIDIA. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι το software της NVIDIA (NVIDIA X Server Settings) αναγνωρίζει μόνο την 24αρα οθόνη που ειναι συνδεδεμένη με hdmi και οχι την 17αρα που συνδέεται με vga. Επίσης δοκίμασα να πάω και μέσω των ρυθμίσεων οθονών (System Settings --> Displays). Εκεί αναγνωρίζονται και οι δυο οθόνες αλλά δυστυχώς όταν δουλεύουν ταυτόχρονα περίεργα πράγματα συμβαίνουν όπως για παράδειγμα πολλή κακή ανάλυση, μηνύματα όπως "The selected configuration for displays could not be applied" κτλ. Να σημειώσω πως όταν συνδέω μόνη της την καθε οθόνη ξεχωριστά όλα δουλεύουν καλά (τώρα για παράδειγμα εχω συνδεδεμενη την 24αρα και όλα ειναι άψογα) αλλά οταν παω να τις συνδέσω ώστε να λειτουργούν και οι δύο αρχίζουν τα προβλήματα. Είναι κάποιος που εχει καταφέρει να στήσει ενα setup σαν και αυτό που περιγράφω; Κάθε βοήθεια ειναι πολύτιμη. Ευχαριστώ πολύ!