Δημοσιεύτηκε: 30 Δεκ 2009, 19:32
από emmsarris
pkst έγραψε:Ενας λόγος ακόμα για να υιοθετήσεις ανοικτά πρότυπα και όχι κλειστά πρότυπα γα τα αρχεία σου: Για να μην εχεις πρόβλημα συμβατότητας σε καμμιά εφαρμογή η λειτουργικό σύστημα. Υιοθετώντας το odf δεν θα εχεις τέτοια προβλήματα πουθενά.

To doc, xls κοκ είναι κλειστά πρότυπα εμπορικών εφαρμογών που απλά τα χειρίζεται το openoffice για λόγους συμβατότητας. H κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού δεν είχε ποτέ σαν στόχο να γράφει κώδικα για να "σπάει" τα κλειστά πρότυπα, αλλά να γράφει ελεύθερο κώδικα προσβάσιμο από όλους για την ανταλλαγή της γνώσης και της πληροφορίας.

Δεν είναι θέμα δικό μου, αλλά της υπηρεσίας, των ενώσεων και των συνεταιρισμών, που καταχωρούν τα στοιχεία.
Εγώ το μετέτρεψα σε .ods, αλλά και πάλι είναι τραγικά αργό κι έχει τα ίδια κολλήματα...
Όσο για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, είτε .doc είτε .pdf που δημοσιεύονται είναι πάλι "επεξεργαστοφάγα". Νόμιζα ότι έφταιγε ο επεξεργαστής μου στο desktop, αλλά και στο laptop τα ίδια βλέπω.
sokoban4ever έγραψε:@emmsarris
:think: Δοκίμασε τo KSpread του Koffice

Το kspread είναι εντελώς ασύμβατο. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω koffice πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά τα βρήκα μπαστούνια. Δεν είχα συμβατότητα ούτε με τα opendocument αρχεία μου. Έχει τη δική του φιλοσοφία...
Τώρα ψάχνοντας στο synaptic βρήκα κάτι που αύξησε τη συμβατότητα με το gnumeric και το εμφάνισε σωστά, αλλά το πρωί στο γραφείο δεν είχα internet να ψαχτώ...