Δημοσιεύτηκε: 16 Φεβ 2009, 17:19
tsak_magic έγραψε:Παιδια, καλημερα. Συμμεριζομαι απολυτα την ιδεα σας, αλλα θα πω το εξης: ΔΕΝ γινεται στην παρουσα φαση να γινει κατι τετοιο και αυτο οχι γιατι δεν γινεται προγραμματιστικα, αλλα επειδη ο κοσμος και το ευρυ κοινο ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ linux. Εγω δεν εχω δει κανενα λογιστικο γραφειο μεχρι τωρα να δουλευει linux. Πως θα μαθουν οι ανθρωποι να τα χρησιμοποιουν; Θα ειναι ευκολο για αυτους να πανε απο windows σε linux ετσι ευκολα;Δεν το νομιζω...
Από την άλλη ένα από τα μεγαλύτερα ατού του ΕΛΛΑΚ είναι οτι τις περισσότερες φορές βασικός στόχος είναι να είναι cross-platform (π.χ. OpenOffice). Εγώ πιστεύω οτι το βασικό εμπόδιο είναι ο σχεδιασμός του συστήματος (δηλαδή τί ακριβώς πρέπει να κάνει η εφαρμογή, ποιοί είναι οι περιορισμοί και ποιές οι απαιτήσεις του χρήστη/επιχείρησης από μία τέτοια εφαρμογή) καθώς και το κίνητρο για τη δημιουργία μίας τέτοιας εφαρμογής. Ως επί το πλείστον οι open-source εφαρμογές αναπτύσσονται επειδή είτε ο δημιουργός τους είχε ανάγκη από κάτι αντίστοιχο, είτε επειδή αποτελούσαν για τον ίδιο (ή ίδιους αν πρόκειται για πολλά άτομα) πρόκληση ή είχαν ειδικό ενδιαφέρον.
Edit: Επίσης, πρόκειται για λογισμικό κριτικής σημασίας, πράγμα που σημαίνει οτι αν δε λειτουργεί σωστά δημιουργούνται ΜΕΓΑΛΑ ζητήματα...