Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2009, 14:41
από bullgr
Σε τόσο νευραλγικό αντικείμενο όπως τα λογιστικά προγράμματα, χρειάζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εταιρική υποστήριξη... Χρειάζεται το μοντέλο της Red Hat: "Σου δίνουμε το open source λειτουργικό μας, αλλά πληρώνεις την υποστήριξη και τις αναβαθμίσεις".

Οι κοινοτικές προσπάθειες δεν μπορούν να είναι 100% αξιόπιστες και συνεπείς στις αναβαθμίσεις που χρειάζονται τα λογιστικά προγράμματα... Και οι επαγγελματίες χρειάζονται, απαιτούν 100% αξιοπιστία και συνέπεια.

Δεν μπορείς να πεις τον επαγγελματία που "καίγεται" στην επιχείρησή του να κόψει τιμολόγια ότι "ξέρεις, δεν μπορώ να τελειώσω την τελευταία απαραίτητη αναβάθμιση που απαιτεί το Υπουργείο Οικονομικών γιατί τα χάλασα με την κοπέλα μου και δεν έχω ψυχολογία να κάτσω μπροστά στον υπολογιστή μου", όπως έχω δει τέτοιου είδους δικαιολογίες σε διάφορα open source project.

Επιγραμματικά:
Χρειάζονται εταιρική υποστήριξη τα λογιστικά προγράμματα, που να εξασφαλίζουν 100% αξιοπιστία και συνέπεια στον πελάτη... Όταν το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίσει αλλαγές στον Κώδικα (πχ ΦΠΑ, κλπ), πρέπει οι απαραίτητες αναβαθμίσεις να είναι εμπρόθεσμες για να μπορεί ο επαγγελματίας να συνεχίσει τη δουλειά του. Δεν μπορεί να περιμένει...

Και δυστυχώς αυτό σε κοινοτικά open source projects δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα το έχεις...